Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş
  • 1571 defa görüntülendi
  • 2 defa kaydedildi

Açıklama

Karaöz / Kumluca / ANTALYA –  Papaz İskelesi (Papaz Koyu)

 

* Nasıl gidebilirim?

Papaz İskelesi Antalya’dan 100 km. uzaklıkta olup, en yakın yerleşim yeri olan Karaöz Merkeze uzaklığı ise 3 km.

Özel araç haricinde, özel yatlar veya otostop ayrıca Karaöz – Kumluca otobüsleri ile 3 km. asfaltta ağaçlar arasında kısa bir yürüyüş sonrası piknik alanına varabilirsiniz.

 

* Kamp alanı hakkında

Günübirlik piknik alanı olarak kullanılan papaz iskelesi / koyu, yoğun sezonlarda (haziran, temmuz, ağustos) çadır kurma konusunda hassaslar. Gece geç saatlerde çadırınızı kurup, sabah erken saatlerde toplamanızı isteyebilirler. Konuşarak ikna etmeniz gerekebilir veya piknik alanı dışında ormanlık alanda çadır kurabilirsiniz. Piknik alanına park zaman zaman yasak olduğundan, çoğu araçlar, alanın dışında yol kenarına park etmek zorunda. Dolayısıyla sahile yürümek gerektiğinden, mümkün olduğunca az ve öz eşya almanız yararınıza olacaktır. Park alanı sonrası kısa bir yürüyüş mesafesi var ve ağaçların gölgesinde sınırlı sayıda piknik masaları bulunmakta. Piknik masaları ile sahil şeridi birbirine çok yakın olduğundan, bu alanları yemek saatlerinizde ve eşyalarınızı bırakmak konusunda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yaz aylarında özellikle Antalya yüksek nem oranına sahip olduğundan, geceleri belirli saate kadar nem sonrasında ise hafif soğuk olabilir. (Temmuz – Ağustos ayları hariç) bu sebeple çadırınızın yerini akşam ve sabah farklı konumlandırmanız yararınıza olur. Piknik alanı dışında, küçük bir kafeterya var, buradan, su, bazı hazır yiyecekler vs. alabilirsiniz. Kredi Kartı geçerli olmayabilir. Nakit para bulundurmanız iyi olur. (İnternetin çekmediği bazı alanlar sebebiyle pos cihazları çalışmıyor ama zorda kalırsanız hesaba para aktarma sistemi yöre halkının yardımseverliği sayesinde çözüme ulaşıyor.)

 

Merkeze yakın olduğundan ve Karaöz tam bir sera cenneti olduğundan bazı meyve ve sebzeleri yol kenarında ki satıcılardan veya köy alanından temin etmeniz durumunda organik sebze ve meyveler mevsimine göre özellikle portakal limon bahçelerini ve domates seralarını ziyaret etmenizi, alışverişinizi buradan direk üreticiden hem taze hem organik hem de daha uygun şekilde yapabileceğinizi belirtmek isterim. “Çocukluğumuzda domates farklıydı” cümlesini unutacağınıza eminim.

 

Kış aylarında biraz daha hazırlıklı gitmenizde fayda var, malum bölge turizm bölgesi olduğundan, orada yaşayan yerel halk değilse genelde kış aylarında yazlıklarını evlerini veya dükkânlarını kapatabiliyorlar.

Tuvaletler ve duşlar mevcut fakat uzun kuyruklar olmakta. Dijital ürünlerinizin şarjı konusunda burada ki kafeterya yardımcı oluyor ama biz genelde alışveriş yapmaya gittiğimizde güvendiğimiz market veya dükkânlara bırakıp, dönüş yolunda tekrar aldık.

 

Denizi merkez denizlere göre daha serin ve daha temiz. Yol üzerinde her 5 dakikada bir göreceğiniz farklı koylar, sahil vs. olduğundan aracınızda deniz kıyafetinizle seyahat edin derim. Kendinizi alamayacağınız uzun sahil ve koylar, berraklık ve muazzam dağ-deniz manzarası sayesinde, her gördüğünüz yerde sınırsız mola vermeniz ve fotoğraf çekme isteğinize yenik düşeceğinize eminim.

 

 

Giriş henüz ücretli değil. Kumluca Belediyesi’ne bağlı olduğu için, belediyenin resmi web sitesinde güncel haberlerle bölgedeki özellikle sezonda olan yöresel etkinlikler, hava durumu, yol durumu vs. öğrenmeniz mümkün. Biz genel olarak gideceğimiz bölgelerin belediyelerinin web sitelerini kontrol ederiz. Hem gezip görebileceğimiz, adını bile duymadığımız yerler öğrenip, hem uygun alışveriş veya yöresel etkinliklerden haberdar olmamız daha kolay oluyor. Size de tavsiye ederim.

 

 

* Giderken yanımıza neler almalıyız?

Kişisel tercihlerinize göre değişmekte. Mevsimsel farklar çok fazla olduğundan gideceğiniz mevsimi çok iyi belirlemeniz gerekmekte. Tüm sezon gidebileceğiniz rota olmasına rağmen, bazı sezonlar gitmeniz bu rotayı unutulmaz kılacaktır. Mayıs, Haziran ve Eylül bu rotanın en eşsiz zamanlarıdır.

Nem – sıcaklık oranı dengeli olup, yürüyüşleriniz, bölgenin yoğun olamaması ama halen yaşıyor olması keyfinize keyif katacaktır.

 

Yazlık bir bölge olduğundan, yaz aylarında konaklama çeşidiniz çok fazla. Bungalov, kiralık villa, karavan, çadır gibi çoğaltabilirsiniz seçenekleri. Sivrisinek ve böceklere karşı zaafınız varsa veya çocuklarınızla tatil yapacaksanız uyku tulumu vb. hayallerinizi maalesef bu bölgede uygulamayın. Yazlık sahillerde börtü böceğin çok olması sebebiyle tedbirlerinizi alarak gitmenizde fayda var.

Ayrıca yaz aylarında şezlong ve şemsiye sorunu olması sebebiyle yanınıza oturacak ve güneşten koruyacak bir kaç şey almanızda fayda var. İlerlediğinizde göreceğiniz koyların bazıları belirli yüzme seviyesine ancak yavaş yürüyerek mümkün olduğundan, deniz ayakkabısı ve deniz gözlüğü almanız bölgede ki her sahilin veya koyun tadını çıkarmanıza yaracaktır. Denizin yüksek derecede tuz oranı sebebiyle deniz gözlüğü ve güneşten korunma yollarınızı lütfen iyi seçin.

 

Kış aylarında tercih etmeniz durumunda, karavan veya kışlık çadır ayrıca kışlık ekipmanlarınız yeterli olacaktır.

 

* Kamp alanında yapabileceğimiz etkinlikler neler?

Fotoğraf çekmek, yüzmek, yüzmek, yüzmek… Yüzmeye ve denize doyacağınız, dağ-orman- deniz üçlüsü sebebiyle çokça acıkacağınız ve bolca yüzme –yürüyüş sporları yapacağınız bir rota. Her gördüğünüz koyda denize girmek ve eşsiz manzarası sebebiyle fotoğraf çekme isteğiniz kaçınılmaz.

 

Ateş yakmak, her piknik alanına getirilen zorunluluk gibi mangalda mümkün, fakat akşam belirli bir saat sonunda sahilde güvenilir ateş yakmanızı da sorun etmeyeceklerdir.

 

 

* Biz kamp yerini nasıl yorumlarız?

Eşsiz doğası ve temiz denizi olan, her yaşa hitap eden, oldukça büyük bir alan.

Belirttiğim aylar dışında, sezonluk, günübirlik veya uzun konaklamalara uygun,  yalnız ve ailelere tam, yürüyüş rotası sebebiyle yaşlı aile bireylerine kısmen uygun bir rota.

Papaz Koyu öncesi ve sonrası birçok güzel rotalar var. Tavsiye ettiğimiz yakın rotalar; Adrasan Koyu, Korsan Koyu, Mavikent Tabiat Parkı, Gelidonya Feneri, Karaöz.

Farklı sorularınız olursa, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

 

 

Sokak Görünümü

Yorumlar - 8

Ali sayin

Ali sayin

Ben böyle aile görmedim çadır keyfi ve kurucusu yemliha bey çok ilgililer ekibide harika

Sefik.888888

Nasıl güzel 🙂

naturalkamp

naturalkamp

Muhteşem manzarası ve doğası….

Alper yılmaz

Alper yılmaz

Manzara alev ?

Beyzaozz

Beyzaozz

Eksiği yok fazlası var ??

Ayşe nur okuyucu

Ayşe nur okuyucu

Manzara …

Emine

Emine

Çok güzel bir manzara ?

Ali

Ali

Harika bir deniz manzarası

Değerlendirmenizi ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf Ekle