Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Yağmurda Kamp Yapmayı Kolaylaştıracak 11 İpucu

Yağmurda Kamp Yapmayı Kolaylaştıracak 11 İpucu

Yağmurda kamp yapmak rahatsız edici olabilir, ancak doğru donanıma ve doğru teknik bilgiye sahipseniz tehlikeli veya mutsuz değilsinizdir. Aslında, yağmur için hazırlanmış kamp gezinize giderseniz, Çadırınıza çarpan yağmur sesini dinlemekten bile keyif alabilirsiniz. İşte yağmura hazırlanmak için yapabileceğiniz on bir şey.

1.Hava tahmini ve ortamı izleyin.

Yağmurda Kamp yapacağınız bölgeye gitmeden önceki günlerde kamp yapacağınız bölgenin hava tahminlerini kesinlikle izlemelisiniz. Sık sık tekrar kontrol edin, çünkü son baktığınız zamandan beri tahmin değişmiş olabilir. Değişiklikler, özellikle havanın genellikle tahmin edilemez olduğu dağlık bölgelerde yaygındır.

Bununla birlikte, tahmin tamamen kuru günler gerektirse bile, yine de yanınıza yağmur teçhizatı almalısınız. Yürüyüş veya kamp yaparken, ani rüzgarların yükseldiğini veya ürkütücü bir durgunluk fark edebilirsiniz

2. Yağmurda kamp yaparken 1. öncelik: Plastik torbalar .

Yağmura yakalanırsanız, hayat kurtarıcı olurlar. Büyük siyah çöp torbaları çantanızı kuru tutmak içindir. Ayrıca, ıslak ayakkabıları veya sırılsıklam giysiler gibi ıslak malzemeleri saklamak için de kullanılabilirler, bu da bu ürünlerin diğer kuru malzemelerin ıslanmasını önler. Büyük siyah çöp torbalarının ayrıca kullanımı yakacak odun. Bir fırtına çıkmadan önce çantanın içine kuru yakacak odun koyabilirsiniz. Fırtına bittikten sonra, kolayca ateş yakmanın bir yolu olacak. Yiyecek, ilaç ve diğer önemli eşyalar da yağmur durumunda saklaya bilirsiniz.

3. Gazate

Yanınızda getirebileceğiniz ve özellikle yağışlı havalarda kullanışlı olan bir diğer ucuz “teçhizat” da gazete. Kurutma sürecini hızlandırmak için ıslak ayakkabınızın içine kuru gazete yerleştirilebilir; gazete nemi emmeye yardımcı olur. Gazete, kuru çıra bulmakta güçlük çekiyorsanız, ateş yakmak için de işe yarar.

4. Yağmurda Kamp Yaparken Çadırınızı Yüksek ve Kuru Tutun.

Çadırınızı kurduğunuzda, yapabileceğiniz en kötü seçimlerden biri, onu bir yokuşun altı gibi alçak bir alana yerleştirmektir. Çadırınızı böyle bir yere kurmak cazip gelebilir çünkü genellikle açık ve nispeten düzdür. Sadece küçük bir eğim olsa bile, bu cazibeye yer vermeyin. Bunun yerine, çadırınızı o küçük eğimin tepesinde, suyun toplanamayacağı bir yere yerleştirin.

5. Çadırınız  Altına  Muşamba Koyun.

Yağmurda kamp yaparken çadırlar su basabilir, genellikle bunu yukarıdan değil aşağıdan olur. Bunun olmasını önlemenin bir yolu, çadırınızın altına  muşamba yerleştirmektir. Muşambanın hiçbir kısmının çadırınızın altından dışarı çıkmaması son derece önemlidir. Çadırın altından bir parça muşamba çıkarsa, yağmur tenteye çarpar ve çadırın altından yuvarlanır, burada çadır zemini muhtemelen onu ıslatır. Fazla muşambayı çadırın altına katlayın, böylece muşamba az yer katlamış olur.

6. Çadırınızın İçini Hizalayın.

Çadırınızın altında bir muşamba olsa bile, yağmur yeterince ağırsa ve yeterince uzun sürerse, nem yine de içeri girebilir. Çadırınızın içine fazladan bir kaplama katmanı ekleyerek bu sorunu çözün. İnşaat işçilerinin kullandığı kalın plastiği çadırınızın içine yerleştirmek, herhangi bir nemin sızmasını ve ekipmanınıza girmesini önleyecektir.

7. Çadırınızın Üzerinde Başka Bir Muşamba Kullanın.

Çadırınızın üzerinde bir açıyla kurulan büyük bir muşamba, özellikle tek bir gece yerine birkaç gün aynı yerde kamp yapmayı planlıyorsanız, çadırınızı ekstra kuru tutmanın iyi bir yoludur. En önemlisi muşamba, size yağmurdan korunan bir pişirme alanı bile verebilir.

8. Pamuklu Giysiler Getirmeyin.

Pamuğun nemlenme ve yağmur yağmadığında bile asla kurumama gibi bir yolu vardır – tek gereken nemdir. Yağmur yağdığında pamuklu giysiler daha da kötüleşecek. Bu nedenle hafif giysiler, özellikle naylon malzeme veya nemi uzaklaştırmak için tasarlanmış diğer sentetikler getirin.

9. Bir Yağmurluk ve Yağmur Pantolonu Hazırlayın.

Kamp yaparken kendinize acınacak ve üzülmeye başlamanın kıyafetlerinizi baştan sona ıslatmaktan daha hızlı bir yolu yoktur. Kaliteli bir yağmurluk ve kaliteli bir yağmur pantolonu ile seyahat ederseniz bu kaderden kurtulabilirsiniz. Fırtınanın geldiğini fark ettiğiniz anda, yaptığınız işi durdurun ve yağmur teçhizatınızı çekin. Sırılsıklam olmak ile kuru kalmak arasındaki farkın gece gündüz olduğunu göreceksiniz.,

10. Su Geçirmezlikten Bahsetmişken, Su Geçirmez Ayakkabılar Getirin.

Su geçirmez ayakkabılar ve su geçirmez botlar pahalı olsa da, ekstra masrafın kesinlikle buna değeceğini anlayacaksınız.

11. Yağmurun Tadını Çıkarın.

Yukarıdaki tüm ipuçlarını uygularsanız, fırtına sırasında nispeten kuru ve rahat olma şansınız yüksektir. Bu, kendinize yağmurda bir kamp ateşi yakmanıza  , rahatlamanıza ve muşamba veya çadırınıza karşı yağmurun ritmik modelinin keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir . Fırtınalar güzel olabilir, bu yüzden arkanıza yaslanın ve kamp alanınızdan geçerken izleyin.

Önceki Yazı
Kış Kampının Temelleri
Sonraki Yazı
Çift Olarak Seyahat Etmenin Avantajları

Yorumlar - 2

Kaan Bilmez

Kaan Bilmez

Kış kampları vazgeçilmezinde eksiksiz bir bilgi olmuş. Emeğinize sağlık. En yakın zamanda önerilerinizi uygulayacağım

Emrullah

Emrullah

Çok güzel bir blog çalışmalarınız için teşekkür ederiz

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.