Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Güvenliği İçin İpuçları

Kamp Güvenliği İçin İpuçları

GÜVENLİ KAMP İÇİN İPUÇLARI LİSTEMİZLE KAMP GEZİLERİNİZİ TASARRUFLU VE EĞLENCELİ TUTUN.

Kamp yapmak keyifli bir aktivite olsa da, eğlence dolu bir hafta sonu veya maceralı bir hafta süren yolculuk sırasında güvenliğinizi sağlamak için pek çok ipucu vardır. Herkesin güvende ve rahat olmasını sağlayarak bir sonraki kamp gezinizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için sizin için hazırladığımız aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

 

1. DOĞRU SIĞINAĞI VE YERİ SEÇİN

Doğru tipte barınak ve kamp alanı rezerve etmek için yaşınızı, fiziksel sınırlarınızı ve tıbbi ihtiyaçlarınızı ve grubunuzdaki diğer herkesin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Bir kabin veya karavana kıyasla bir çadırda kalıyorsanız farklı olanaklar mevcuttur, bu nedenle kamp yeri seçiminize göre hangi donanıma ihtiyacınız olacağını planlayın.

Örneğin, bir kabinde kamp yapmak size tam yatak ve ranzalar sağlarken, bir çadırda uyumak için bir hava yatağı, uyku tulumu veya başka bir konaklama aracı getirmeniz gerekir.

Karavanlar ve kabinler çadırlara kıyasla daha fazla olanak ve güvenlik sunsa da, kampçıların yaklaşık % 60’ı hala çadır kampı seçtiklerini bildiriyor.

 

2. HAVA DURUMUNDA GÜNCEL KALIN

Seyahatinizden önce hava tahminini takip ettiğinizden emin olun. Hepimizin bildiği gibi, hava bir saat içinde değişebilir, bu da yağmur, kar ve yüksek sıcaklık ve nem gibi sert hava koşullarında toplanmanın çok önemli olduğu anlamına gelir. Kampçıların yaklaşık % 33’ü proaktif olmak için bir ay önceden geziler planlıyor .

 

3. YİYECEKLERİ GÜVENLİ ŞEKİLDE PAKETLEYİN VE SAKLAYIN

Yiyecekleri piknik masalarında veya güvenli olmayan bir yerde bırakmak, vahşi yaşamın içine çekilme şansını artırabilir. Bir hayvanla istenmeyen çatışmaları önlemek için yiyeceklerinizi sıkı, su geçirmez kaplara koyun ve yalıtımlı bir soğutucuda saklayın. Gıda kaynaklı hastalıklardan kaçınmak için ellerinizi yıkayın ve çiğ yiyecekleri pişmiş yemeklerden ayırın.

 

4. KAMP ATEŞİ GÜVENLİĞİ UYGULAMASI

Kamp ateşimiz ; çadır duvarlarından, çalılardan ve ağaçlardan en az 15 fit uzakta olmalıdır. Ateşinizi küçük tutmak ve ateş çukuru gibi belirlenmiş bir alanda tutmak önemlidir. Ayrıca ateşi asla gözetimsiz bırakmamalısınız. Her zaman yakınlarda bir su kovası bulundurun ve ayrılmadan veya uyumadan önce ateşi söndürün , sadece kırmızı olanları değil tüm közleri söndürdüğünüzden emin olun.

 

5. BÖCEK KORUMASI KULLANIN

Kendinizi sivrisineklerden, kenelerden ve diğer böceklerden korumak için suda kolayca çözünmeyen böcek kovucu kullanın. Özellikle vücudunuzun açıkta kalan kısımlarda keneleri her gün kontrol ettiğinizden emin olun. Ayrıca böceklerle doğrudan temastan kaçınmak için yürüyüş sırasında uzun kollu gömlekler ve uzun pantolonlar giymeniz önerilir. Bir yürüyüşten veya herhangi bir dış mekan etkinliğinden sonra, giysilerinizdeki keneleri öldürmek için giysilerinizi en az 10 dakika yüksek ısıda kurutucuya koyun.

 

6. ALERJİLERİN FARKINDA OLUN

Bilinen bir alerjiniz varsa yanınızda ilaçlarınızı bulundurmanız beklenmedik karşılaşmalara hazırlanmanın akıllıca bir yoludur. Ayrıca bir ilk yardım çantasını elinizin altında bulundurmalısınız.

 

7. CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN

Bulutlu günlerde genellikle UV ışınlarının olmadığını düşünüyoruz, ancak cildinizi güneşli bir günde olduğu kadar şiddetli şekilde yakabilir. Gün ortası güneş ışınlarının en güçlü olduğu saatlerdir – gölge aramak, şapka takmak veya güneş gözlüğü takmak sizi UV ışınlarından korumaya yardımcı olabilir. Geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmanızı öneririz .

 

8. YABANİ HAYATA DİKKAT EDİN

Hayvanlara dokunmaktan ve onları beslemekten kaçının – ancak herhangi bir hayvanla temas ederseniz. ellerinizi sabun ve suyla veya en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanarak yıkayın.

 

9. EĞLENİN VE DİKKATLİ KALIN

Eğlenceli bir deneyimde kamp yapmak, ancak vücudunuza, neye ihtiyacı olduğuna ve çevreye nasıl tepki verdiğine de dikkat etmek zorunludur. Aklını başına al, bolca uyu ve alkol alımını sınırla.Dışarıda geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarın ve kampçı arkadaşlarınızla eğlenin.

 

Önceki Yazı
Çift Olarak Seyahat Etmenin Avantajları
Sonraki Yazı
Sonbaharda Kamp Yapmak

Yorumlar - 1

Emrullah

Emrullah

Faydalı bir bilgi paylaşımı emeğiniz için teşekkür ederiz ?

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.