Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Fotoğrafçılığı

Kamp Fotoğrafçılığı

Bazı fotoğrafçılar zanaatlarını çok muazzam gösteriyor ,renkler patlıyor, dağlar tuvalden çıkacakmış gibi görünüyor, kır çiçekleri sayfadan fırlıyor. Bununla birlikte, yeni başlayan dış mekan fotoğrafçıları için, şahsen etkileyici görünen manzaralar genellikle baskıda düz kalır.

İyi haber şu ki, iyi fotoğraflar çekmek için kamera ekipmanınlarına binlerce dolar harcamanıza gerek yok. Vahşi doğa fotoğrafçısı Darren Huski , “Manzara ve vahşi doğa fotoğrafçılığı artık her zamankinden daha kolay. Günümüzün dijital kameralarının kalitesi harika; bu günlerde bir telefonla üretilen görüntülerin kalitesi bile inanılmaz,” diyor .

Daha yetkin hale geldikten sonra ekipmanınızı her zaman yükseltebilirsiniz, ancak önce doğru çekimleri nasıl yapacağınızı öğrenmeniz gerekir. Huski burada, başlamanıza yardımcı olacak dört dış mekan fotoğrafçılığı ipucunu paylaşıyor.

1) İhtiyacınız olan tek donanım bir kamera, bir tripod ve bir çalar saattir.

Bir tripod, kamera stabilitesi sağlamanın yanı sıra, düşük ışık zamanları, gece çekimleri, aksiyon çekimleri ve yakın çekimler gibi bir dizi senaryoda önemlidir.

Tripodlar, ağır ve hantal olan tek boyutta gelirken, bu günlerde varyasyonlar sonsuzdur. Dış mekanda gezerken taşıması daha kolay olacağından hafif ve katlanabilir bir şey arayın.

Çalar saat, tabii ki, günün en iyi ışığını yakalamak için zamanında yataktan kalkmanıza yardımcı olmak içindir.

2) Doğru zamanda dışarı çıkın

Açık hava meraklıları için dışarı çıkmak işin kolay kısmı. Daha önemli olan, günün doğru saatinde dışarı çıkmaktır.

Gün doğumu ve gün batımı, dış mekan fotoğrafçılığı için en iyi aydınlatmayı sunar. İşte o zaman en iyi görüntüleri alacaksınız.

3) Dikkatlice oluşturun

Huski, “iyi bir ana konu seçmenizi ve ardından çerçevenin etrafında hareket ettirmenizi” önerir. İşlerin farklı açılardan nasıl göründüğünü deneyin. Çerçeveye neyin girip neyin çıktığını görmek için kendinizi ve kamerayı fiziksel olarak hareket ettirin. Sadece sağa ve sola hareket etmekle kalmayın, bir ağaç gövdesi üzerinde durarak uzun olun ve yere daha yakın çömelerek alçalın.

Fotoğrafçılıkta popüler bir kavram, sahnenizin iki yatay ve iki dikey çizgi ile dokuz eşit parçaya bölündüğü “üçler kuralı” dır. Konunuzu – bir ağaç, bir hayvan, gün batımı – kesişen noktalarda sıralarsanız, konunuzu ortalamaktan daha ilginç bir fotoğraf oluşturur.

Birkaç başka kompozisyon ipucu:

  • Tek bir konunuz varsa, arka planın çok rahatsız edici olmadığından emin olun.
  • Ön plana nesneler ekleyerek derinlik ekleyin.
  • Ufku çerçevenin ortasına koymaktan kaçının.

4) Gece fotoğrafı çekerken birçok hataya hazırlıklı olun

Yıldızlı geceler, hasat ayları — bunlar, gece yarısı tripodu kurmanız için size ilham veren ikonik gece çekimleridir. Ancak Huski, bunların doğru yapılması zor resimler olduğu konusunda uyarıyor.

Bir şans vermek istiyorsanız şu adımları izleyin:

1. Bir üçayak kullanın.

2. Manuel odak kullanın; otomatik odaklama karanlıkta çalışmaz.

3. İyi bir ışık kaynağına odaklanın. Huski, farını hedef olarak yaklaşık 15 fit uzağa yerleştirerek kullanıyor.

4. Far odaklandığında, otomatik odaklamanın hala kapalı olduğunu doğrulayın.

5. Kamerayı yıldızlara doğrultun ve uzun pozlamalar çekin.

Huski, çoğu kameranın 30 saniyelik pozlamalarda zirveye çıkacağını söylüyor. Bir DSLR’niz varsa, uzaktan kumanda ve ampul modunu kullanarak saatlerce çekimler yapabilirsiniz.

Huski, “Birçok hataya hazırlıklı olun,” diye uyarıyor. “Ama işe yaradığında görüntüler harika.”

Fotoğraf düzenleme sürecinden hoşlanan teknik tipseniz, RAW dosyaları çeken bir kamera almayı düşünün. Huski, “Bu size bilgisayarda daha fazla seçenek sunuyor,” diyor.

Ancak fazla teknik bilgiye geçmeden önce Huski’nin en önemli dış mekan fotoğrafçılığı ipucunu dikkate alın: “Sadece bir kamera alın ve eğlenin.”:)

Önceki Yazı
Evcil Hayvanlarla Kamp
Sonraki Yazı
Karda Kamp Yapmak

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.