Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çadırda Isınmanın En İyi Yolları

Çadırda Isınmanın En İyi Yolları

Eğer benim gibiyseniz, muhtemelen soğuk ve dondurucu bir gecenin  mükemmel kamp deneyiminizi mahvedebileceği anlardan  nefret edersiniz. Öyleyse, kışın veya soğuk havalarda işe yaradığını bulduğum bu  çadır ısıtma fikirlerini kontrol ederek donmayı bırakın .

Baştan sizi uyarmalıyım. Bir çadırı ısıtmak o kadar kolay değildir . Neden? Çünkü uyku alanınız ile dışarıdaki soğuk hava arasında sadece ince bir malzeme tabakası bulunmaktadır. Bu nedenle, en iyi sonuçları elde etmek için bu tekniklerden bazılarını birleştirmeniz gerekebilir.

Elektriksiz bir şekilde çadır nasıl ısıtılır?

Evet , belki bazı teknolojiler getirmek çadırınızı daha hızlı ısıtmanıza yardımcı olabilir, ancak uğraşmaya değer mi?

Peki bir çadırı ısıtmanın güvenli bir yolu var mı?

Cevap evet, termal kütle yardımıyla.

Termal kütle , herhangi bir malzemenin bir ısı kaynağından (güneş, kamp ateşi vb.) Isıyı emme ve depolama ve zamanla yavaşça serbest bırakma yeteneğidir. Termal kütleye sahip olan su ile ısınabilirsiniz . Öyleyse, daha fazla uzatmadan, çadırlarımızı ısıtmak için suyu nasıl kullanabileceğimize bakalım.

Çadırınızı sıcak su şişeleri ile ısıtın

Çiftçiler bu fikri yaygın bir şekilde kullanıyor. Devasa seralar bir miktar su ve varil yardımıyla ısıtılıyor. Öyleyse kamp ihtiyaçlarımıza göre ölçeklendirelim ve bu yöntemi nasıl kullanabileceğimize bakalım.

Bunun işe yaraması için sert plastik şişelere veya metal şişelere ihtiyacınız olacak. Suyu kaynama sıcaklığına yakın ısıtmanız gerekir, böylece sıradan süpermarket plastik şişeleri erimeyecektir . Ayrıca bir kaynatma tavasına veya suyu ısıtmak için benzer bir şeye ihtiyacınız olacak. ve tabi kamp ateşinize de ihtiyaç duyacaksınız.

Bir tavsiye: Şişenin hacmi ne kadar büyükse, su ısıyı o kadar uzun süre depolayabilir ve serbest bırakabilir.

Su yüksek bir sıcaklığa ulaştığında, plastik / metal şişelere güvenli bir şekilde aktarın ve bu şişeleri çadırınızın içine dağıtın. Doğru yapılırsa, saatlerce ısıyı serbest bırakmalı ve çadırınızın içindeki sıcaklığı yavaşça yükseltmelidirler.

Su çok yoğun olduğu için muhtemelen uyanacaksınız ve şişeler hala sıcak olacak. Gece boyunca yapmaktan hoşlandığım şey, eğer çok sıcak olmadıklarını fark edersem, vücudumu ısıtmak için birkaçını hızla yanıma çekerim. Küçük bir çadırı güvenli bir şekilde ısıtmanın en iyi yolu budur.

 Toprak ile Isıtma

Bu yöntem oldukça eski ve güvenilir bir yöntemdir. Çadırınızı kuracağınız yeri belirledikten sonra o bölgede büyük bir ateş yakmanız yeterlidir. Ateş belli bir süre yandıktan sonra oluşan közleri dikkatlice çadırı kuracağınız alandan çıkarmanız ve yere kuru yapraklardan bir örtü sermeniz gerekir. Daha sonrasında çadırınızı bu bölgeye kurabilir ve gece boyu sıcak bir ortamda konaklayabilirsiniz.

Kayaları ısıtmak

Su şişeleriyle aynı prensip, ancak farklı bir yaklaşımla kullanacağınız bu yöntem, çadırı su şişelerinden daha hızlı ısıtabilir, ancak bir sorun var. Taşlar uzun süre ısı depolamaz.

Kamp alanınızın etrafında birkaç taş bulun. Onları bulmakta güçlük çekiyorsanız, kaya bulmak için en iyi yer genellikle dere veya nehirlerin yakınlarıdır. Kamp ateşinizi yakıp taşları ateşin çok yakınına yerleştirin.

Onları ateşe atmayın yoksa çıkarmakta zorlanacaksınız. Ve eminim çadırınıza kömürleşmiş taşlar getirmek istemezsiniz.

Uyumayı planlamadan yarım saat önce taşları bir beze veya bir kumaşa sarın. (Dikkatli olun, oldukça sıcak olabilirler). Sıcak kayaları çadırının içine serin. Mümkün olduğunca yaymaya çalışın. Dokunma olasılığınızın düşük olduğu köşeleri ve yerleri hedefleyin. Düzgün sararsanız bez onları tuvali eritmekten koruyacaktır.

Yaklaşık 3-4 saat içinde soğuyacaklar ama ısıyı su şişelerinden daha hızlı dışarı veriyorlar. Bu, bazı sıcak giysilerle birlikte gerçekten bir fark yaratabilir. Bu nedenle, dışarıdaki havanın ne kadar soğuk olduğuna bağlı olarak, rahat bir sıcaklık elde edebilir ve ertesi sabaha kadar sıcak kalabilirsiniz .

Çadırınızı yalıtım yapın

Açık olmak gerekirse, bu yöntem ancak yukarıdakilerden herhangi biriyle birlikte çalışır. Bir çadırı yalıtma fikri, sıcak havayı içeride tutmak ve size geri yansıtmaktır. Dışarısı o kadar soğuk değilse, uygun yalıtım, sadece vücut ısınızın yardımıyla çadırın sıcak kalmasını sağlar.

Çadırlar için elektrikli ısıtıcılar

Soğuk gecelerde sıcak tutmanız gereken büyük bir çadırınız varsa, bunu başarmak için muhtemelen modern teknolojiye geri dönmeniz gerekecektir. Ancak hangi cihazı güvenle kullanabileceğinizi bilmeniz gerekir.

Kamp yapmaya gittiğinizde doğanın tadını çıkarmak, ailenizle vakit geçirmek ve iyi bir gece uykusu çekmek istersiniz. Uyumak ve sıcak radyatöre dokunmamayı düşünmek istemezsiniz. Kesinlikle her 10 dakikada bir uyanmak istemezsiniz fakat çadırınızın bu elektrikli cihazlardan alev almasından korkarsınız.

Sizi sıcak tutması için elektrikli battaniye kullanın

Çadırı güvenli bir şekilde ısıtmak için çok fazla seçenek yok ve sizlere propan gazlı ısıtıcı veya çadır soba satın almanızı söylemek istemiyorum. Bunları içeren çok sayıda korkunç hikaye var.

Bu fikir gerçekten işe yarayabilir. Kullanımının güvenli olduğunu unutmayın. Elektrikli battaniyeler genellikle kumaşın içine yerleştirilmiş bazı ince elektrik tellerine sahiptir. Bu teller size doğrudan dokunmaz ve battaniyeler tipik olarak aşırı ısınmayı önleyen otomatik bir kapatma mekanizmasına sahiptir.

Güvenlik tavsiyesi: Battaniyeyi uyku tulumunuzun içinde kullanmayın. Battaniyenin ürettiği ısının bir kısmının aşırı ısınmaya yardımcı olması için doğal olarak dağılması gerekir. Bir uyku tulumunun içine yerleştirmek aşırı ısınma sorunlarına neden olabilir.

Isınmak için hangi yolu seçerseniz seçin doğru mevsim için doğru çadırı kullandığınızdan emin olun . sizin de çadırınızı ısıtmak için kullandığınız bir yöntem varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Önceki Yazı
Çocuklarla Kamp
Sonraki Yazı
Kamp Kontrol Listesi

Yorumlar - 1

[…] Çadırda Isınmanın En İyi Yolları […]

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.