Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

 Kampta Türk Kahvesi Tarifi

 Kampta Türk Kahvesi Tarifi

Kahve yüzlerce yıldır hayatımızın vazgeçilmezi olarak yerini koruyor. Modern şehir hayatı, kalabalık sohbetler, çalışmakla geçen uykusuz geceler veya oldukça zevkli bir kamp ortamı. Kahve her yerde bulunabilir.

Sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp güne doğanın ortasında , dumanı tüten bir fincan kahve ile başladığınızı düşünelim. Eğer daha önce kamp yaptıysanız bu eşsiz deneyimi yaşamış olmalısınız. Bilen bilir; közde Türk kahvesinin lezzeti bir başkadır. Siz de hazır kamp ateşi yakmışken bu geleneksel lezzetin tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Bunun için kamp çantanızı hazırlarken minik bir cezveyi de malzemelerinizin arasında ekleyin. Tabii, Türk kahvesini ve isteğinize göre şekeri de unutmayın.

Közde kahve nasıl yapılıyorsa kamp ateşinizde de öyle yapacaksınız .

Gerekli Malzemeler :

  • Kahve
  • Cezve
  • Şeker (isteğe göre )

Püf Noktaları 

Kahvenizi bol köpüklü yapmak istiyorsanız suyunuzu soğuk kullanın suyun kireçsiz ve klorsuz tatlı su olmasına dikkat edin . Ve en önemlisi kullandığınız kahvenin taze olması gerekiyor. Kahve dükkanlarından taze çekilmiş kahveyi alırken yaydığı o müthiş kokuyu hesaba katarsanız taze çekilmiş kahvenizin hem kokusu hem de tadı ayrıca köpüğü de harika olacaktır. Ve başka bir önemli ayrıntı kahve su oranını dengeli tutmanız gerekiyor. Ben her zaman bir fincan kahve için iki çay kaşığı Türk kahvesi kullanıyorum. Tam dengeli oluyor size de tavsiye ederim.

Yapılışı

  • Suyunuzu kahve fincanına ölçün ve suyu  cezveye koyun üzerine kahveyi ve isteğe göre şekerinizi ilave edin. Ve karıştırın ateşe koymadan önce çünkü ateşe koyduktan sonra karıştırmayacaksınız .Kahvenizi sürekli kamp ateşinizden kalan közde tutmanız gerekiyor (kısık ateş mantığı ).  Cezveyi közden almak için kahvenin tamamen kabarmasını beklemeyin. Hafifçe kabarıp üzeri köpüklendiğinde bu köpüğü fincanlara bölüştürüp cezveyi yeniden köze koyarak kahvenizi pişirmeye devam edin. Pişince fincanlarınıza boşaltın . Afiyet olsun 🙂

Az şekerli yapılacaksa 1 küp şeker, orta şekerli ise 2 küp şeker ve şekerli yapılacaksa da 3 -4  küp şeker ilave edilir. Karışım, kahve suyla birleşinceye ve şekerler eriyinceye kadar karıştırılır.

Sizin kampta en sevdiğiniz içecek nedir ? 🙂

 

Önceki Yazı
Kamp Yaparken Okuyabileceğiniz En İyi 8 Kitap
Sonraki Yazı
Kampçıların İzlemesi Gereken En İyi 5 Film

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.