Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kampta Sivri Sinek Ve Böceklerden Korunmanın En İyi Yolları 

Kampta Sivri Sinek Ve Böceklerden Korunmanın En İyi Yolları 

Hepimiz yaz gelse de güzel bir kamp turuna çıksak diye heyecanla bekliyor olmalıyız. Tıpkı bizim gibi sivrisinekler de sıcak havalarda hareketlenmeye başlıyor. Devamlı kaşınan böcek ve sinek ısırıklarının çok can sıkıcı olmalarının yanında aynı zamanda sineklerin hastalık taşıma ihtimalleri de her zaman var. Çok sevimli değil öyle değil mi? Düşününce bile kış geri gelsin diyor insan. Neyse ki sivrisineklerden ve böceklerden korunmak için kışı beklemeye gerek yok. Bu yazımızda size sivri sinek ve böceklerden korunmak için en iyi ve en kolay yöntemleri baz alarak anlatmaya çalıştım . Keyifli okumalar 🙂

Mum ve tütsüler

Sivrisineklerin mum ve tütsülerden çok hoşlanmadığı bilinir. Bunlar güçlü böcek kovucular değildir ancak kamp alanınızı sivri sineksiz hale getirmeye yardımcı olabilirler. Mum ve tütsü gibi yanıcı ve duman çıkaran maddeleri çadırınızın içinde kullanmak son derece tehlikelidir. Bu yüzden bu ürünleri çadırın içinde değil; dışarıda otururken kullanmanızı tavsiye ederim.

Sivrisineklerin en sevmediği kokular

Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye. Çadırınızın içerisine veya önüne ufak bir reyhan saksısı almanızda fayda vardır.

Fesleğen, reyhan ve karanfil

Fesleğen, reyhan ve karanfil kokusu sivrisinekleri uzaklaştırır. Çadır  önüne koyabileceğiniz bu bitkileri başucunuza koymak daha etkili olmasını sağlar.

Kahve Telvesi

En sevdiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin telvesi karıncaların uzak durmayı tercih ettiği maddelerden biri.

Okaliptus

Yoğun kokusuyla içimizi açıp şekerlemelere, pastillere bile eklenen okaliptüs, böcekleri de kaçırmanın etkili bir yolu

Çoraplarınızı yukarı çekin

Çok harika görünmeyeceğini düşünebilirsiniz ancak hiç sorun etmeyin artık kamplarda yeni moda bu! Bu moda akımı aynı zamanda hastalık taşıyan kene gibi diğer böceklere karşı da en iyi savunmadır. Sizinde bildiğiniz gibi sivri sinekler açıkta kalan bölgelere hücum ediyor en çok da kollar ve bacaklar . Bu yüzden uzun kollu giysiler ve uzun çoraplar kullanmak sizin için iyi olacaktır.

Sivri sineksiz ve böceksiz musmutlu kamplar dilerim 🙂

 

Önceki Yazı
En İyi 5 Kamp Yeri
Sonraki Yazı
Doğada Gece Yürüyüşü Yapmak

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.