Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Uyku Pedi Nasıl Seçilir ?

Uyku Pedi  Nasıl Seçilir ?

Uyku pedleri,kamp gecenizde bir gece uykusu almak için çok önemli rol oynar. Yatmak için rahat bir yüzeye sahip olmak bir pedin en kullanışlı işlevi gibi görünse de, sizi gece boyunca sıcak tutma yeteneği daha önemlidir.

Kamp veya sırt çantasıyla seyahat için uyku pedi nasıl seçilir:

  • Uyku pedi çeşitleri:  Üç temel ped türü vardır bunlar; hava ile şişen , kendi kendine şişen ve köpük.
  • Kullanım amacı:  Pedinizin hangi aktivite için olduğuna karar verin. Sırt çantasıyla seyahat, araba kampı, kış kampı vb. gibi ondan sonra hangi pedi seçeceğinizi kararlaştırın.
  • Sıcaklık (R değeri): Bir pedin zemindeki ısı kaybına direnme yeteneği R değeri olarak ölçülür – daha yüksek R değerleri daha sıcaktır.
  • Uyku sistemi: Belirli bir sıcaklıkta rahat olmak, uyku tulumunuzun sıcaklık derecesi de dahil olmak üzere diğer birçok değişkene bağlıdır. Pedinizi ve çantanızı uyku sisteminizde doğru şekilde eşleştirmek, sıcak kalmanın anahtarıdır.
  • Özellikleri Sizin için en önemli diğer özelliklerin hangileri olduğuna karar verin: ağırlık,  boyut, şişirme kolaylığı ve daha fazlası.

Uyku Pedleri Türleri

Hava Pedleri

Hava yastıkları, sırt çantasıyla seyahat etmek için ideal olan hafif olanlardan, ekstra kalın olanlara kadar çok çeşitli stillere sahiptir. Çoğu hava yastığı artık sıcaklığı artırmak için yalıtım ve / veya yansıtıcı malzemeler içerir. Pek çok hava yastığı alternatif şişirme yöntemlerine sahiptir, böylece nefesinizi zorlamanıza gerek kalmayacaktır .  

Artıları:  Hava yastıkları inanılmaz derecede rahat ve hafiftir. Vanadan hava ekleyerek yatağın sertliğini kişiselleştirebilirsiniz. Tasarımlar ve amaçlanan son kullanımlar büyük ölçüde değişir. Seçtiğinizin, beklediğiniz koşullara uygun bir R değerine sahip olduğundan emin olun.

Eksileri:  Hava yastıkları, daha hafif ve daha kompakt olduklarından daha pahalı olma eğilimindedir. Delinebilir veya yırtılabilirler (bu, köpeklerle bir çadırı paylaşırken en yaygın olanıdır), ancak uygun yama kitini taşırsanız  onarım sağlayabilirsiniz .

Hava yastıkları, dış sıcaklık dalgalandığında hava kaybediyormuş gibi hissetme eğilimindedir, bu nedenle, uyumadan hemen önce sertliği kontrol edin ve ayarlayın. Nefesten gelen nem içeride hapsolabilir ve bu da sonunda performansın düşmesine veya bakteri veya küf sorunlarına yol açabilir. Bir el pompası kullanmak, nem oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

Bazı hava yastıkları, hareket ettiğinizde yüksek ve kırışık bir ses çıkarır, bu da kendinize veya çadır arkadaşlarınıza can sıkıcı olabilir. Bu, bir mağazada pedleri test etmek için başka bir iyi nedendir.

Kendinden Şişen Pedler 

Bazıları özellikle sırt çantasıyla seyahat için tasarlanmıştır ve uzunlamasına katlanabilir ve ardından paketinizin içine sığması için sarılabilir. Diğerleri araba kampı için tasarlanmıştır ve katlanmadan sarılır. Kendinden şişen pedler size sıcaklık, boyut ve maliyet için geniş bir seçenek yelpazesi sunar.

Artıları: Rahattırlar  ve makul ölçüde kompakttırlar, mükemmel yalıtım sağlarlar ve hava ekleyerek veya bırakarak sertliklerini ayarlayabilirsiniz. Genellikle hava yastıklarından daha dayanıklıdırlar.

Eksileri:  Basit köpük pedlerden daha ağır ve pahalıdırlar ve hava yastıkları kadar kompakt değildirler. Onarımları zor olmasa da delinebilir veya yırtılabilirler. 

Kapalı Hücreli Köpük Pedler

Bu temel sırt çantası pedleri, küçük kapalı hava hücreleriyle doldurulmuş yoğun köpükten yapılmıştır. Genellikle bir Z formasyonunda kıvrılırlar veya katlanırlar.

Artıları:  Hafif, ucuz, dayanıklıdır ve her koşulda tutarlı yalıtım sunarlar. Delinmeler veya sızıntılar konusunda endişelenmenize gerek yok. İzolasyonu iyileştirmek ve delinmeleri önlemek için diğer ped türlerinin altında harika çalışırlar. Bunlar, paketinizin dışında hasar korkusu olmadan taşınabilen tek pedlerdir. Ayrıca kampta oturma yastıkları olarak ikiye katlanabilirler.

Eksileri:  Daha az rahatlar. Nispeten sert ve sağlamdırlar ve hacimli olma eğilimindedirler.

AktivitePed türüÖzellikler / Faydalar
Araba kampıKendinden şişen ped veya kalın hava yastığıÇok sayıda yastıklama, çok çeşitli ,mevcut R değerleri
Sırt çantasıyla gezme /
bisiklete binme / kano ve kano turu
Hava yastığı veya hafif kendiliğinden şişen yastıkRahat, hafif, küçük, çok çeşitli mevcut R değerleri içerir
Sırt çantasıyla seyahatUltralight hava yastığıHafiftir, küçük, geniş bir yelpazede mevcut R-değerleri içerir
YürüyüşKapalı hücreli köpük pedHafif ve dayanıklı
Kış kampıİyi yalıtılmış hava yastığı veya kendinden şişen yastıkYüksek R değeri

 

Önceki Yazı
Sırt Çantasıyla Seyahat Ederken Ne Giymeli ?
Sonraki Yazı
Bir Çadır Nasıl Su Geçirmez Yapılabilir ?

Yorumlar - 1

[…] Uyku Pedi Nasıl Seçilir ? […]

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.