Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

COVID-19 Sırasında Güvenli Bir Şekilde Nasıl Kamp Yapılır?

COVID-19 Sırasında Güvenli Bir Şekilde Nasıl Kamp Yapılır?

 Hepimiz çok zor bir dönemden geçiyoruz. Evlerde kaldık, uzun uzun zamanlar geçirdik bu süreçte doğanın kıymetini çok iyi anladık ve en çok doğaya değer vermemiz gerektiğini hatırladık . Sizde biliyorsunuz ki çok kalabalık ortamlarda bulunmamamız gerekiyor bu yüzden doğada kendinizi izole etmek isterseniz kamp yapmaktan daha iyi bir seçenek yoktur. İster ailenizle isterseniz çok yakın arkadaşlarınızla kendinizi şehirden pandemiden uzaklaştırıp doğa ile iç içe olmak kısacası kendinize vakit ayırmak için çadır keyfinden daha iyi bir seçim olamaz . Yazımızda size covid19 sırasında daha sağlıklı ve daha güvenli nasıl kamp yapmanız hakkında bir kaç bilgi vereceğiz 🙂

Önceden Rezervasyon Yapın

Kamp yapmaya olan ilginin artmasından dolayı yer bulmak zor olabilir. Kamp alanı sizin için rahatsız edici  şekilde kalabalık olursa, seyahatinizi başka bir tarihe ertelemeyi  düşünün. Veya bildiğiniz sakin sessiz bir alanda çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz .

Kendi Çadırınızda Uyuyun

Aileniz dışında birileri ile kamp yapıyorsanız, ayrı çadırlarda uyumalısınız.  Çadırları birbirinden en az 2 metre uzakta tutun ve sosyal mesafenizi koruyun. Konakladığınız kamp alanının da sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi önem taşır.

Kendi Yemeğinizi, Yakacak Odununuzu ve Suyunuzu Getirin.

Kendi hijyen malzemelerinizi hazırlayın.

Tuvalet kağıdı, dezenfekte mendiller, el sabunu, su, kağıt havlular… ( Ayrıntılı, kamp kontrol listemize bakın .) Seyahatiniz sırasında lavabolar boş ve sakin olana kadar dışarıda beklemek, sonrasında içeriye girince maskenizi takmak, çıkarken ellerinizi iyice yıkayıp kurulamak ve sizden sonraki kişi için temiz bırakmanız gerekir.

Yoğun zamanlardan kaçının

Kamp alanları yaz aylarında tatillerde ve  hafta sonlarında her zaman daha yoğundur. Ancak hafta içi genellikle daha sakindir. “Yoğun bir zamanda kamp yapmak sizi COVID-19 kapma riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Yalnızca aile üyelerinizle kamp yapmanın, hasta olabilecek ancak herhangi bir belirti göstermeyen diğer bireylere maruz kalma riskini azalttığını söylüyor . ” Öksürme veya hapşırma yoluyla kolayca yayıldığı için diğer insanlarla yakın temas halindeyken yüksek risk altında olduğunuzu biliyoruz” “Bu yüzden grubunuzu küçük tutmalı, evinizdeki insanlarla seyahat etmelisiniz.”

Sosyal mesafeyi koruyun

Birlikte yaşamadığınız insanlardan en az bir buçuk metre uzakta durmanız gerekir. Çadırlarda havalandırma delikleri vardır ancak aileniz dışında biriyle kamp yapıyorsanız, ayrı çadırlarda uyumalısınız. Çadırları birbirinden 2 metre uzakta tutun ve sosyal mesafeyi koruyun. Konakladığınız kamp alanının da sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi önem taşır. Bu mesafeyi koruyamıyorsanız, bir maske takın.

Ellerinizi bol bol yıkayın 

Muhtemelen bu tavsiyeyi duymaktan yoruluyorsunuz, ancak COVID-19 ve diğer mikropların yayılmasını yavaşlatmak ve durdurmak için iyi hijyen kesinlikle ön plandadır. Aynı şey kamp alanına seyahat ederken de geçerli.

Elleri yıkamamak, ellerinizde, dokunduğunuz şeylerden kapmış olabileceğiniz COVID-19 mikropları olma riskiyle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

 

Bunlar sizin sağlığınız ve güvenliğiniz için sadece bir kaç öneri bu öneriler sizi kamp yapmaktan alı koymasın sakın 🙂 Kamp yapmak en düşük riskli bir aktivitedir . Yine de hijyen kurallarına uyup maske takıp sosyal mesafenizi koruyup riskleri 0  a indirebilirsiniz . Hepinize sağlıklı  ve hijyen dolu kamplar dilerim 🙂 

Kamplarınızda kurallara uyuyoruz ve gelen kampçılarımızı uyarıyoruz 🙂 Biz kocaman sevgi dolu bir aile olduk hepinize sonsuz teşekkürler 🙂

ÇADIRKEYFİ

Önceki Yazı
Sıcak Hava Yürüyüşü için Sağlık İpuçları
Sonraki Yazı
Kamp Ateşi Nasıl Yakılır?

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.