Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kampçılar için Uyku İpuçları

Kampçılar için Uyku İpuçları

Kamp yapmak bize birçok modern kolaylıktan kurtulmak ve doğaya daha yakın olmanın keyfini çıkarmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Doğru teçhizat ve hazırlıklarla, rahatça uyuyabilir masmavi gökyüzünde temiz havayı soluyarak çadır keyfi yapabiliriz 🙂

Açık Havada Uyumak İçin Ekipman

İster kamp yapıyor olun, ister sırt çantasıyla seyahat ediyor olun, dışarıda sağlıklı uyuma olasılığınızı nasıl artırabilirsiniz? İyi bir başlangıç, doğru donanıma sahip olmaktır.

Uyku tulumu: Gideceğiniz yere uygun bir stile ve sıcaklık derecesine sahip bir uyku tulumu seçin.

  • Araba kamp çantaları tipik olarak daha geniş kesilir ve daha fazla dönme alanı sunar (konfor için iyidir), ancak vücut ısısını korumak için daha az verimlilik sunar (ekstra soğuk gecelerde o kadar iyi değildir). Bazı dikdörtgen stiller, daha ılıman gecelerde yorgan olarak kullanılmak üzere açılabilir.
  • Sırt çantaları:  sıcak bir uyku için mumya şeklindedir ve genellikle daha hafiftir. Birçoğu, kaz veya ördek tüyü ile doldurulur.

 

Uyku pedi: Eğer araba kampı yapacaksanız ağırlık sizin için sıkıntı olmayacaktır bu yüzden daha geniş daha kalın bir uyku pedi alabilirsiniz. Sırt çantasıyla seyahat ediyorsanız ağırlık önemlidir, bu nedenle hafif malzemeler seçmelisiniz.

Yastıklar:  Evinizde kullandığınız yastığınızı veya şişme kamp yastığı kullanabilirsiniz.

Göz maskesi ve kulak tıkaçları: Göz maskeleri özellikle yazın kuzey enlemlerinde veya ortam ışığı olan kamp alanlarında kamp yaparken faydalıdır. Kulak tıkaçları, çadır arkadaşınızın horlamasından çalılardaki hışırtı seslerine kadar değişen sesleri engeller veya en azından hafifletir.

♦ Kampınızı hava kararmadan iyi organize etmek,  size dinlenmek ve akşamın tadını çıkarmak için zaman kazandırır.. İşte birkaç ipucu:

Uygun bir çadır alanı seçin: İlk adım, çadırınızı çubuklardan, kayalardan ve çam kozalaklarından arındırılmış düz, dayanıklı bir yüzeye kurduğunuzdan emin olmaktır.

Işığı elinizin altında tutun: Kampçılar genellikle gecenin dışarıda ne kadar karanlık olduğuna şaşırırlar. Bir far takın veya elinizin altında bir el feneri bulundurun. Çadırınızı kurar kurmaz içine küçük bir LED fener asın, böylece yatmaya hazırlanırken açabilirsiniz.

Tüm yiyecekleri ve kokulu malzemeleri çadırınızın dışında güvenli bir şekilde saklayın

  Yiyecek veya çöp ile özensiz olmamaya dikkat edin. Ayıların olduğu yerlerde kamp yapıyorsanız, yiyecek kokularını emmiş olabilecek giysilerle uyumayın.

Kirli veya terli kıyafetleri değiştirin.

Susuzluk: Geceleri susama eğilimindeyseniz uyku tulumunuzun yanında bir su şişesi bulundurun.

Gece sesleri: Böcekler baykuşlar köpekler gibi hayvanların sesini duyacaksınızdır. Bu doğanın sesi sizi ürkütmesin. İhtiyacınız olursa kulak tıkacı kullanabilirsiniz.

 

Gece Nasıl Sıcak Kalınır?

Sıcak, ılık gecelerde uyku tulumunuzu kapatmanıza bile gerek kalmayabilir. Genellikle kampçılar ayaklarını çantanın ayak kutusuna sokar ve çantayı üzerlerine örter. Sıcak geceler bekliyorsanız, evden bir çarşaf ve / veya hafif bir battaniye getirin. Tek ihtiyacınız olan bu olabilir.

Soğuk havada kamp yapacaksanız bu ipuçları sıcak kalmanıza yardımcı olacaktır:

  • Yatmadan önce bir yemek veya hafif bir atıştırmalık yiyin Sindirim süreci sizi içinizden ısıtır ve bu da rahatça uyumak için ihtiyaç duyduğunuz ısıyı üretir.
  • Çadıra geçmeden önce biraz egzersiz yapın . Çok fazla değil, terleyebilir veya tamamen uyanık olabilirsiniz. Uyku tulumunuzdaki mekik, hem sizi hem de tulumunuzu ısıtmanın kolay bir yoludur.
  • Tulumunuza ilk girdiğinizde üşüyorsanız sıcak örgü bir şapka giyin . Çok sıcak olursa gece kolayca çıkarabilirsin.
  • Şapka takıyor olsanız bile uyku tulumu başlığını başınızın etrafına sarın. Dondurucu soğuk gecelerde, sadece burnunuz ve ağzınız için yeterince büyük bir açıklık bırakabilirsiniz.
  • Vücudunuzun ana ısı üreten bölgesi olduğu için vücudunuzun merkezine yakın bir ılık su şişesi koyun .

 

Daha fazla çadırda ısınmanın kolay yollarını incelemek isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

Çadırda Isınmanın En İyi Yolları

 

Önceki Yazı
Çadır Nasıl Saklanır?
Sonraki Yazı
Vahşi Doğada Su Nasıl Bulunur?

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.