Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

İlkbahar Kampına Hazırlık

İlkbahar Kampına Hazırlık

Kışın soğuk günleri yavaş yavaş biterken doğanın yeniden uyanışını izlemek, bu uyanışa dâhil olmak ve ilkbahar kampı yapmak için daha ideal bir zaman olamaz. Kışın sert soğuğu geçince doğanın güzellikleri daha da ortaya çıkacaktır, kuş cıvıltıları eşliğinde sakin ve huzur dolu bir kamp yapmak size de çok iyi gelecektir. Tabii doğanın bu muhteşem uyanışında o çiçek kokularını da unutmamak gerekiyor. İlkbaharın ılık havasında doğa yürüyüşü ve çadır keyfi yapmaya doyum olmaz, eğer ilkbaharda kamp yapmayı düşünüyorsanız yazımızı okuyup ilkbahar kampına hazırlıklı gitmek istemez misiniz? 🙂

Ekipmanınızı Kontrol Edin

*Eğer uzun süre kampa çıkmadıysanız eşyalarınızı çıkarın ve dikkatlice tek tek inceleyin. Bir süredir kullanmamış olsanız bile daha önce fark etmediğiniz problemlerle karşılaşabilirsiniz.

*Çadırınızda küf veya delik olup olmadığını dikkatlice kontrol edin ve herhangi bir parçanın eksik olmadığından emin olun.

*Fenerlerinizi şarj edin ve fenerlerinizin çalıştığından emin olun. Fenerlerinize yeni piller takmayı ve yanınızda yedek pil getirmeyi unutmayın.

*Yandığından emin olmak için kamp ocağınızı test edin.

 

Hava Durumunu Kontrol Edin 

*Yola çıkmadan önce tahmini hava durumu sitelerine bakın. İlkbahar kampı beklenmedik hava koşullarına açıktır. Gün boyunca güneşli ve sıcak, geceleri ise dondurucu soğuk olabilir. Yağmurla karşılaşmak da çok normaldir.  Sonuçta, Nisan yağmurları Mayıs çiçeklerini getirir.

*İlkbaharda geceleri serin olabilir, hem soğuk için hem de yağmur yağdığında beraberinde gelen çamuru düşünerek yanınızda bol bol yedek kıyafet getirmeyi unutmayın. Sıklıkla kıyafet değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

*Çadırınızın ve uyku tulumunuzun 4 mevsime uyum sağlayabilecek olmasına dikkat edin. İyi yalıtılmış bir uyku tulumunuzun olması önemlidir, geceleri soğuk havaya karşı sizi koruyacaktır.

 

Fazla Nem Oranına Hazırlanın

*İlkbahar, beklenmedik zamanda çok fazla nem getirir. Eriyen kar, yolları ve zemini çamurlu hale getirebilir ve bir çadır kurmak için düz, kuru bir yer bulmanızı zorlaştırabilir.

*Ekipmanınızı kuru tutarak, su geçirmez çantalar, ekstra havlular ve muşamba getirerek beklenmedik yağışlara karşı hazırlıklı olun.

 

Doyurucu Yiyecekler Getirin

*İlkbahar kampçıları için sıcak, taze yemekler vazgeçilmezdir. Vücudunuz ısınmak için daha fazla enerji kullanır, bu nedenle sağlıklı ve doyurucu öğünler için plan yapmak önemlidir .

*Evde çorbalar veya güveçler hazırlayın, ardından bunları kampta ısıtın. Yanınızda kahvenizi sıcak çikolatanızı veya çayınızı eksik etmeyin kamp ateşi basında ilkbahar gecesi serinliğinde ihtiyacınız olacaktır.☺️

*Yakacak odun muhtemelen kamp yaptığınız yerde bulunacaktır, ancak kuru odun bulamamanız durumunda yedek plan olarak taşınabilir bir kamp ocağına sahip olmak iyidir.

Böceklerle Mücadele

*İlkbaharda kamp yaparken diğer mevsimlere göre daha fazla böcek ve böcek türleri vardır. Durgun su, sivrisinekler, sinekler ve diğer böcekler için bir üreme alanı haline gelir.

*İlk savunma hattınız pantolonlar ve uzun kollardır. Kalın bir böcek ilacı tabakası püskürtün veya böcek ilacı sizin için değilse bir başlık ve ince eldivenler giyin.

Daha fazla bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz

Kampta Sivri Sinek Ve Böceklerden Korunmanın En İyi Yolları

 

Yollarınızı Kontrol Edin

*Eriyen karlar veya yağmur nedeniyle yollar çamurlu ve ıslak olabilir. Su geçirmez ayakkabılar giyin ayakkabılarınızın ıslanması veya çamur olması durumunu da düşünerek yanınızda ekstra ayakkabı taşıyın.

 

*** Dikkatli bir hazırlık ile harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz 🙂

İlginizi Çekebilecek Makaleler ;

Eğer kamp malzeme listesi arıyorsanız sizin için hazırladığımız listemize göz atabilirsiniz.

Önceki Yazı
Kamp Bıçağı Ne İçin Kullanılır Nasıl Seçilir ?
Köpeklerle kamp Sonraki Yazı
Köpeğinizle Kamp Yapmak

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.