Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çadırda kalmaktan korkanlara bu yüzden kamp hayatıyla tanışamayanlara tavsiyeler

Hepimiz hayatımız boyunca şu klişeyi en az bir kere duymuşuzdur: İnsan en çok bilmediğinden korkar

Ama sizin için iç rahatlatıcı şeylerden bahsetmeye çalışacağım?

 

Ya vahşi hayvan saldırırsa?

Eğer kamp yapma korkunuzun temelinde vahşi hayvanlarla karşılaşma korkunuz varsa hiç endişe etmenize gerek yok. Çünkü çok ekstrem durumlar gerçekleşmediği sürece vahşi hayvanlar size saldırmaz. Hatta bırakın saldırmayı yanınıza bile uğramazlar. Kamplarda vahşi hayvanlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşüktür. Vahşi hayvan saldırısına uğrama ihtimalinizse neredeyse yoktur.

 

Ya böcek sokarsa?

Kamp yapmak, doğayla, toprakla, çiçekle, böcekle normalde olduğumuzdan daha fazla temas halinde olduğumuz bir konsepttir. Bu nedenle normalde görmeye pek alışık olmadığımız böceklerle haşır neşir olabiliriz. Böcek sokması, sinek ısırması gibi ihtimaller de her zaman vardır. Ama doğadaki hiçbir canlı sizi bilerek, isteyerek, sırf gıcıklık olsun diye ısırmaz. Öncelikle kamp yaptığınız süre boyunca çadırınızın kapısını mutlaka ama mutlaka kapalı tutmanız ve yalnızca içeri girip çıkarken açmanız gerekir. Çadırınıza girerken de vücudunuzu hafifçe silkeleyerek ve ellerinizle yoklayarak üzerinizde olma ihtimali olan şeylerin düşmesini sağlayabilirsiniz.Böcek ısırıklarından korunmak için yapabileceğimiz bir şey kamp alanımızı gözle görülebilir canlı yuvalarından uzağa konuşlandırmak olacaktır

Ya insanlar rahatsız ederse?

İki ayaklı dostlarımız belki de kamp korkusunun en büyük sebeplerinden biri. Ve ne yazık ki bu dostlarımıza karşı alınabilecek çok fazla bir önlem de yok. Davetsiz misafirlerin kampınıza uğramasından çekiniyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey özel bir kamping alanında kamp yapmak olabilir. Açık alanda kamp yaparken de çevre koşullarına dikkat etmekte fayda var. Kamp yapacağınız yerde insan idrarı kokusu, boş mermi veya tüfek kovanları, içki şişeleri, yoğun sigara izmariti varsa orada kamp yapmamanız daha iyi olacaktır.

Yine insanlardan korunmak için yanınızda çakı, şok cihazı, biber spreyi gibi şeyler bulundurmayı tercih edebilirsiniz ama hoş olmayan karşılaşmalardan kaçınmak en iyisi.

Grup halinde yapılan kamplar

Eğer tek başınıza kamp yapma fikri sizi tedirgin ediyorsa en azından ilk kamplarınız için grup kamplarına katılmanız hem ortama alışmanız açısından hem de tecrübe edinmeniz açısından faydalı olabilir. Bunun için çevrenizdeki arkadaşlarınızı kamp yapmaya ikna edebileceğiniz gibi hali hazırda toplu kamplar düzenleyen grupların aktivitelerine de dahil olabilirsiniz.

Yazımızın güncel hali Kamp Yaparken Çadırda Kalmaktan Korkanlara Tavsiyeler

Sonraki Yazı
ÇADIR KULLANIMI VE BAKIMI KONUSUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.