Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Sırt Çantasıyla Seyahate Başlamak İçin Bilmeniz Gerekenler

Sırt Çantasıyla Seyahate Başlamak İçin Bilmeniz Gerekenler

Sırt çantasıyla seyahat, esasen kamp ve yürüyüşün birleşimidir, ancak deneyimli bir kampçı olsanız bile, patikaya çıkmadan ve ilk kez sırt çantanıza gitmeden önce dikkate almanız gereken birkaç şey var.

 

Gitmeden Zinde Kalın

İlk kez seyahate çıkan sırt çantalı gezginlerin  çoğu sırt ve omuzlarının ağrımasından veya ayaklarındaki lanet olası kabarcıklardan şikayet eder. Sırt çantanızla gitmeden önce formda olursanız, kendinizi daha iyi hissedecek ve daha çok eğleneceksiniz.

Sırt çantasıyla gezmek için vücudunuzu da şekillendirmelisiniz. Sırt çantanızı kısa yürüyüşlerde giyin, böylece vücudunuz bir sırt çantasının ek ağırlığı ile yürüyüşe alışabilir. Yarım yüklü bir paketle başlayın ve yavaş yavaş egzersiz yürüyüşlerinizin ağırlığını ve mesafesini artırın . Böylece vücut alışacaktır ve seyahate çıktığınızda sizi çok yormayacaktır.

Ekipmanınızı Test Edin

Bölgeye doğru kilometrelerce yürümeden önce, çadırınızı nasıl kuracağınızı, su filtrenizi nasıl kullanacağınızı ve kamp ocağınızda nelerin nasıl pişirildiğini öğrenmek size kolaylık sağlayacaktır. Çadır, uyku pedi, uyku tulumu, su filtresi ve soba gibi ihtiyacınız olan temel malzemelerin bir listesini oluşturun ve her bir ekipmanın nasıl çalıştığını bildiğinizden emin olun. Bir çadır direğinin eksik olduğunu ya da ödünç aldığınız uyku tulumunuzda delik olduğunu fark edebilirsiniz.

Ayrıca, hazırladığınız bu liste kapıdan çıkmadan önce sırt tün eşyalarınızı çantanıza koymanıza yardımcı olur. Her şeyin uygun olduğundan , çantanızın kaldırabileceğinizden daha ağır olmadığından ve ağırlık dağılımına göre nasıl paketleneceğini bildiğinizden emin olmalısınız.

 

Sırt Çantasıyla Seyahat Maceranızı Planlayın

Biraz araştırma ve planlama, sırt çantalı maceranızın eğlenceli, güvenli ve keyifli olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır. İlk önce sizinle gidecek bir arkadaş bulun. Sırt çantalı bir arkadaşınızın olması daha güvenlidir ve temel ekipmanı paylaşabileceğiniz için daha kolaydır.

Ardından, yürüyüş yeteneğiniz dahilinde bir varış noktası seçin. Ziyaret etmek istediğiniz bölgenin bir haritasını alın ve konfor seviyeniz dahilinde kilometre ve yüksekliği hesaplayın.

Yolculuğunuz farklı yollarda başlıyor ve bitiyorsa, arabanıza geri dönmenize yardımcı olacak ulaşımın olduğundan emin olun veya servis için ikinci bir araba getirin. Diğer bir seçenek de, seyahatiniz boyunca tek bir noktada kamp kurmak ve fazladan günleri dinlenmek, günübirlik yürüyüş yapmak, tırmanmak veya balık tutmaktır.

Varış noktanızı planlarken, bölgedeki su kaynaklarına baktığınızdan emin olun. Suyunuzu filtrelemeniz gerekecek ve gideceğiniz yerin güvenilir bir su kaynağına sahip olduğunu bilmek isteyeceksiniz.

Bir varış noktasına ve rotaya karar verdikten sonra, izinler ve yönetmelikler hakkında bilgi almak için korucu bölgesi ile iletişime geçmelisiniz. Yola çıkmadan önce, hava durumunu kontrol edin, böylece hazırlıklı olun, ancak hava koşullarının değişebileceğini ve her şeye hazırlıklı olduğunuzdan emin olmalısınız.

 Ve Patikaya Çıkma Zamanı !!

Artık formda olduğunuza göre, ekipmanınızı test ettiniz ve rotanızı planladınız, yola çıkma ve sırt çantanıza gitme zamanı! Vahşi doğadayken sırt çantasıyla gezme görgü kurallarını ve çevreyi aklınızda bulundurun.

Sırt çantalı gezginlerin çoğu, barış ve yalnızlık için vahşi doğada yürür, ancak büyük olasılıkla yol boyunca ve muhtemelen varış noktanızda başkalarını göreceksiniz. Mümkün olduğunda, doğrudan birinin yanında kamp yapmayın ve varsa her zaman mevcut bir kamp alanında kamp yapın. Sesinizin harika dış mekanların sessiz ortamında taşındığını unutmayın.

Kampı daima sudan 100 metre uzağa kurun ve bulaşıklarınızı asla doğrudan dere veya gölde yıkamayın. Atıklarınızı 6 inçten fazla derinliğe ve tatlı su kaynaklarından uzağa gömmeniz gerekecek. Tuvalet kağıdı biyolojik olarak parçalanabilir olsa da, kağıt ürünlerinizi yakmak veya paketlemek en iyisidir. Kamp ateşlerine izin veriliyorsa, onları her zaman kontrol altında tuttuğunuzdan ve gece uyumadan önce tüm kamp ateşlerini söndürdüğünüzden emin olun.

Ve artık hazırsınız şimdiden iyi eğlenceler 🙂

 

Önceki Yazı
Sonbaharda Kamp Yapmak
Sonraki Yazı
KAMP YAPMANIN SAĞLIĞA 10 FAYDASI

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.