Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

İğneada / Kırklareli (Mert Gölü)

İğneada / Kırklareli (Mert Gölü)

 

***İğneada kamp yürüyüş ve kano keyfi yapmak için harika bir seçimdir.  Mert gölünün deniz ile birleştiği noktadan kiraladığınız kano ile gölün içerisinden ilerleyerek longoz ormanlarının derinliklerine kadar kürek çekebiliyorsunuz.

***Bu etkinliğin güncel ücreti kişi başı 50₺ olarak belirlenmiştir. Bir saat kullanmanız için can yeleği veriliyor tek kişilik ve iki kişilik kanolar bulunmaktadır.  Eğer yanınıza bir rehber almak isterseniz rehber içinde 75₺ ücret ödüyorsunuz.


***Daha önce hiç kürek çekmediyseniz en ince detayına kadar size tarif ediyorlar. Gölün en derin bölümleri yaklaşık 2 metre olduğundan ve herhangi bir akıntı olmadığı için tehlike oluşturacak bir durum yaşanmıyor.  Yanınıza yedek kıyafet kesinlikle almanızı öneririm çünkü küreklerden gelen sular ile denize girmiş gibi ıslanıyorsunuz.


*** Mert gölünün içerisinde iki adet yönlendirme dubaları bulunuyor. Bunlar sizlerin yön bulmasını kolaylaştırmak için koyulmuş.  1. duba yeşil renkte bu dubayı görünce sağ tarafa dönüyorsunuz. Yaklaşık 200 metre sonra 2. duba sarı renkte karşınıza çıkıyor. Sarı dubayı geçince sola dönüyorsunuz ve Longoz ormanlarına 100 metre mesafeniz kalmış demektir. Bu yönlendirme kanolarda yazıyor. Longoz ormanlarında iki yol ayrımı oluyor ikisini de gezip aynı yoldan geri dönüyorsunuz. Ormanın içine girdiğiniz zaman sağ taraf daha uzun ve daha keyifli görüntüler sunuyor.

***Peki o mükemmel soruya gelelim kano devrilir mi?
Ani hareket etmeden sakin bir şekilde kürek çekerseniz devirmek mümkün değil. Yavaş ve dikkatli olacak şekilde ayağa dahi kalkabiliyorsunuz.


 

 

Önceki Yazı
Uyku Tulumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sonraki Yazı
Kamp Yaparken Çadırda Kalmaktan Korkanlara Tavsiyeler

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.