Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Yaparken Çadırda Kalmaktan Korkanlara Tavsiyeler

Kamp Yaparken Çadırda Kalmaktan Korkanlara Tavsiyeler

Hayatınızda ilk kez kampa gidecekseniz veya ilk kez kampa gidecek bir arkadaşınızla konuşacaksanız sık duyacağınız sorulardan bir kaçı;  Çadırda nasıl kalacağız? Vahşi hayvanların saldırısına uğrayabilir miyiz ? Çadırdayken kötü niyetli insanlar tarafından rahatsız edilirsem? Böcekler ısırırsa?  Ya Çadırımız Uçarsa 🙂 ? gibi birçok sorularla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yazımızda bu sorulara sizler için yanıt bulmaya çalışacağız.

İlk olarak vahşi bir hayvan çadırıma veya bana saldırır mı sorusuna yanıt bulalım. Evet kamp doğada yapılan bir aktivitedir ve unutmayalım ki doğal alan zaten hayvanlara ait bir ortamdır. Biz onlara bir süre misafirliğe gidiyoruz diyebiliriz. Doğa, misafirperverdir aynı şekilde hayvanlar da öyle olacaktır. Hayvanlar sizi bir tehdit olarak algılamadığı sürece hiçbir sorun yaşamayacaksınızdır. Tehditten kastım da şu ; Eğer siz korkup uzaklaşması için üzerine bir şeyler atmaya kalkarsanız veya onu korkutursanız o hayvan için bir tehdit olmuş olursunuz. Zaten bir kamp alanında kamp yapacaksanız bu gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz çok düşüktür.

Doğada Yabani Hayat Hakkında Bilmeniz Gerekenler  yazımızda konuyu detaylı olarak ele aldık incelemek isterseniz üzerine tıklamanız yeterlidir 🙂 

Diğer bir sorun ise kampta diğer insanlar tarafından rahatsız edilme korkusudur. Davetsiz misafirlerin kampınıza uğramasından korkuyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey özel bir camping alanında kamp yapmak olacaktır. Eğer özel bir kamp alanında kamp yapmayacaksanız açık alanda kamp yaparken çevre koşullarına dikkat etmekte fayda var. Kamp yapacağınız yerde boş mermi veya tüfek kovanları, alkol şişeleri, yoğun sigara izmariti varsa orada kamp yapmamanız daha sağlıklı olacaktır.

Diğer bir korku ise böceklerrr 🙂 Kamp yapmak  doğayla, toprakla, çiçekle, böcekle iç içe geçireceğimiz anları ifade eder. Tabi ki böcekler sivri sinekler çıkacaktır karşınıza, Unutmamanız gereken diğer bir kural da kamp yaptığınız sürece çadırınızın kapısı her zaman kapalı olmalıdır. Çadıra girmeden önce üzerinizi iyice silkeleyerek olası böceklerden de temizlenip girmelisiniz.

Kampta Sivri Sinek Ve Böceklerden Korunmanın En İyi Yolları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Ayrıca ilk kez kamp yapacaksanız tek başınıza kampa gitmek biraz ürkütücü olabilir. Bu yüzden grup halinde yapılan kamplara katılmanız hem deneyim açısından hem de ortama alışmanız için ideal bir seçim olacaktır. Kamp seven arkadaşlarınızla veya toplu kamp düzenleyen gruplara katılabilirsiniz. Bizim kocaman bir ailemiz var instagram sitemizden takipte kalarak kamplarımıza kayıt oluşturup bu eşsiz deneyimi siz de yaşayabilirsiniz.

Çadırkeyfi İnstagram Sitesi

Benzer yazılarımız ;

 

Önceki Yazı
İğneada / Kırklareli (Mert Gölü)
Sonraki Yazı
LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞ REHBERİNİZ 

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.