Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çocuklarla Kamp


Çocuklarla Kamp

Kamp ateşi sönmeye başladığında, çocuğunuz son bir kez esniyor, gözlerini ovuşturuyor ve size bugün ne kadar eğlendiğini anlatıyor. Sonra uyku tulumunda rahat bir gece geçirmek için çadırına gidiyor ve ertesi gün ne tür maceralar getireceğini hayal eder. Sizde onun bu mutluluğundan keyif alırsınız .Doğayı seven ebeveynler dış mekânlara olan minnettarlıklarını çocuklarına aktarmaktan başka bir şey istemez.

Çocuklarla kamp yapmak düşündüğünüz kadar zor değildir. İşte gençleriniz ve çocuklarınız için herhangi bir kamp gezisini unutulmaz kılmak ve bir sonraki geziye kadar günleri saymalarını sağlamak için bazı ipuçları;

Gitmeden önce

Doğru planlamanın önemini unutmayınız , doğru planlama veriminizi artırır. Açık hava maceranız çocuğunuzun deneyimine, yaşına ve beceri düzeyine uysun istiyorsanız biraz araştırma ve hazırlık, onların zevkini en üst düzeye çıkarmak için size yardımcı olacaktır.

Çocuklarınızı planlama sürecine dahil edin 

Bir kamp yeri seçerken, aktiviteleri seçerken, hatta yemek planlarken bile fikirlerini alın. Kamp alanına vardığınızda maceraya daha çok yatırım yapacaklar ve daha meşgul olacaklardır.

İsteklerinize ve becerilerinize uyan bir kamp yeri seçin

İlk kez gelenler  banyolar, duşlar ve restoranlar için şehre erişim gibi olanaklar isteyebilir. Daha yaşlı, deneyimli kampçılar, daha uzak, vahşi bir kamp alanının yalnızlığında kendi çadırlarını kurmayı tercih edebilirler.

Ön hazırlık için bir çalışma yapın

Arka bahçede kamp yaparak bir gece geçirin. Evde olanın verdiği güven ile çocuğunuz ilk kamp deneyimini yaşayacaktır. Böylece kipmanınızı test edebilecek ve çocuğunuzun dışarıdaki konfor seviyesini öğreneceksiniz.

Onlara sorumluluk verin 

İhtiyaç duyacaklarının bir listesini yapın, ancak her şeyi bir araya getirmelerine izin verin. Elbette ayrılmadan önce hiçbir şeyin eksik olmadığından emin olmak isteyeceksiniz, ancak çocuklar kendi ekipmanlarından sorumlu olmanın gerektirdiği ciddiyeti kavramış olurlar.

Dış mekan deneyimini güçlendirin

Kamp yapmaktan hoşlanan akrabalarınız veya arkadaşlarınızla vakit geçirin. Onların deneyimlerinden istifade edebilirsiniz.

Kamp Alanında

Kampa alanına gittiğinide çocuklarınızı dahil edin

Çadır alanını seçmelerine, çadır kurmalarına, yemek pişirme alanını kurmalarına yardım etsinler. Bir görev listesi hazırlayın, böylece herkes yemek pişirmeye yardım etme, bulaşık yıkama veya kamp alanını temiz tutma gibi bazı işlerden sorumlu olduğunu anlasın.

Kamp kuralları belirleyin

Çocuklarınızla birlikte kamp yerinizin sınırlarında yürüyün, böylece nereye gitmelerine izin verdiklerini ve nerede yasak olduğunu bilirler.

Faaliyetlere katılın

Herşeyi ayarlandıktan sonra, planladığınız aktivitelere başlama zamanı. Yürüyüş yapmak, balık tutmak, kamp alanınız izin veriyorsa bisiklete binmek, çevreyi keşfetmek, çocukların dışarı çıkıp doğanın tadını çıkarması için harika yollardır. Basit bir kalem ve defterle bir “çöpçü avını” düşünün; vahşi doğada 10 bitki ve 10 hayvan tespit etmelerini sağlayın. Veya çocuğunuz fotoğraf çekmeyi seviyorsa, bulduklarını bir kamera ile kaydetmelerini sağlayın.

Kamp alanı etkinlikleri için plan yapın

Çocuklarla kamp yaparken bazı kamp aktiviteleri planlamayı unutmayın. İyi bir kitapla uzun öğleden sonralarını kamp sandalyesinde geçirmekten mutluluk duyabilirsiniz , ancak çocuklarınızın muhtemelen daha fazla uyarılmaya ihtiyacı olacaktır. Arıza süresi için bir frizbi, bir deste kart ve bir veya iki masa oyunu saklayın.

Bir B Planınız olsun

Hava şartları değişebilir ve planınızda aksaklıklar çıkabilir. Yağmur veya gök gürültülü fırtınaların planlanan faaliyetlerinizi aksatması durumunda bir B Planının olması her zaman iyidir.

Elektronik cihazlarla ilgili temel kuralları belirleyin 

En kolay çözüm, cihazları evde bırakmaktır. Sonuçta, dışarıda eğlenmek için oradasınız. Bu çok acımasızsa, belki de erişimi günde bir saat ile sınırlandırabilirsiniz. Ve bu cihazları eğitim çalışmaları için kullanmayı düşünün; Kızgın kuşlarla uğraşmak yerine, takımyıldızları veya bulunduğunuz yere özgü bitkileri tanımlayan bir uygulama indirin.

Son olarak, çocuklarla kamp yaparken esnek olun

Muhtemelen geziniz tam olarak planladığınız gibi gitmeyecek. Belki grubunuzdaki biri sabah yola çıkmak konusunda pek iyi olmayabilir veya öğleden sonra bir yağmur fırtınası planlarınızı bozabilir. Her duruma hazırlıklı olun ve ne olursa olsun keyif almaya bakın. Doğa genellikle tahmin edilemez. Önemli olan, plan listenizdeki her şeyin yanına bir onay işareti koyma konusunda stres yapmak değil, çocuklarınızla dışarıda olmanın tadını çıkarmaktır.

 

Önceki Yazı
Karda Kamp Yapmak
Sonraki Yazı
Çadırda Isınmanın En İyi Yolları

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.