Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Evcil Hayvanlarla Kamp

Evcil Hayvanlarla Kamp

Kamp yapmak, evcil hayvanlarınızın yeni manzaraları ve kokuları deneyimlemesi, biraz egzersiz yapması ve sizinle zaman geçirmesi için harika bir yoldur. Ayrıca, yataklarınızı zaten tüylü arkadaşlarınızla paylaşıyor olabilirsiniz, öyleyse neden yıldızların altında da birbirine sarılmayasınız??

Kamp yapmanın siz ve evcil hayvanınız için eğlenceli olabileceğine şüphe yok. Ancak gitmeden önce, kuralların, sorumlulukların ve bunlarla birlikte gelen ek hazırlık adımlarının farkında olmalısınız.?

Gitmeden önce

  • Evcil hayvanınızı tanıyın!?

– Evcil hayvanınızı herkesten daha iyi tanıyorsunuzdur. Onunla kamp yapmanın siz veya diğer kampçılar için bir tehlike veya tehdit oluşturabileceğini düşünüyorsanız, onları evde bırakın.

 

  • Kampın evcil hayvanlara izin verip vermediğini öğrenin?

– Bazı parklarda park tesisleri, göller, göletler, dere ve akarsular ve dağlık bölge gibi kısıtlı alanlar olabilir. Bunu öğrenip ona göre dostlarımızı yanımıza almamız bizim için daha uygun olacaktır.

 

  • Kendinize evcil hayvanınızın sağlık durumunun iyi olup olmadığını sorun ?

– Yapacağınız gezinin fiziksel taleplerini karşılayacak kadar iyi durumda mı? Evcil hayvanınız daha uzun yürüyüşlerde sorun yaşıyorsa ve kamp yerinize gitmek için yürüyüş yapmanız gerekiyorsa, evcil hayvanınızı evde bırakmak isteyebilirsiniz.

 

  • Aşılar ?

– Tüylü arkadaşınızın gerekli tüm aşılar konusunda güncel olduğundan ve kalp kurdu, pire ve kenelere karşı korunduğundan emin olun. Köpekler, tasmalı olsalar bile kamp yaparken çeşitli vahşi hayvanlarla karşılaşabilirler. Evcil hayvanınızın korunduğundan emin olmak için veterinerinize kamp yapacağınız alanı sormakta fayda vardır.

 

  • Tasmalar ve Kimlik?

– Evcil hayvanınızı doğru tasma ve kimlik etiketleriyle donatın. Köpeğiniz her zaman bir kamp alanında tasmalı olmalıdır, ancak kaybolmaları ihtimaline karşı size geri dönme konusunda en iyi şansa sahip olduklarından emin olun. Kimlik etiketleri olan bir tasmayı her zaman köpeğinizin üzerinde güvenli bir şekilde tutun. İyi huylu köpekler bile gevşek bir tasmadan çıkabilir ve çok heyecanlanırlarsa vahşi bir hayvanın peşinden koşabilir. Köpeğinizin mikroçipinin alınması ve kayıt altına alınması, bulunursa sizinle iletişime geçilmesini sağlamak için alabileceğiniz ek bir önlemdir.

 

  • Yollarda Yürüyüş ?

– Çoğu park, yürüyüş parkurlarında veya tahta kaldırımlarda evcil hayvanlara izin vermez. Konaklamanız sırasında yürüyüş yapmayı planlıyorsanız daima park düzenlemelerini kontrol edin. Evcil hayvanlarla yürüyüş hakkında ipuçları alın .

 

Ne getirmeli

  • Yiyecek ve Su

Bu biraz açık, ancak tüylü arkadaşınızın yiyeceklerini, suyunu ve kaselerini paketlemeyi unutmayın. Hafif ve katlanabilir kaseler bulun, bunlar daha az yer kaplar ve taşıması daha kolaydır. Yorucu bir aktivite yapacaksanız fazladan yiyecek getirin. Sizin gibi evcil hayvanınız da ekstra enerji harcamak acıkacaktır.

  • İp ve Stake

– Uzun bir tasma veya ip, köpeğinizin bölgede kalacağını bilerek rahatlarken kamp alanını keşfetmesine izin vermenin harika bir yoludur. Pek çok park, ipinizi bir ağaca bağlamanıza izin vermez, bu yüzden yere koymak için bir kazık getirin. Çoğu parkın 1,8 metre tasma politikası vardır, ancak parkınızı belirli kurallar için kontrol edin.

  • İlk Yardım Çantası

– Küçük sıyrıklara hazırlıklı olun.

  • Havlular

Havlular kamp yaparken işinize yarayacaktır. Arabanızı veya çadırınızı astarlamaktan köpeğinizi silmeye kadar, muhtemelen havlunuzu o kadar çok kullanacaksınız ki, iki tane getirmek isteyebilirsiniz!

Sen Kamp Yaparken

  • Kısıtlı alanlara dikkat edin.
  • Havlamayı ve diğer gürültüleri kontrol ederek diğer kampçılara karşı nazik olun.
  • Evcil hayvanınızı tasmalı tutun. Bazı parkların 6 fitlik tasma politikası vardır; belirli kurallar için parkınıza danışın.
  • Köpeğinizi, özellikle sıcak bir araçta asla gözetimsiz bırakmayın .

Şimdiden evcil hayvanınızla keyifli ve eğlenceli kamplar dilerim :)??

Önceki Yazı
KAMP TARİFLERİ
Sonraki Yazı
Kamp Fotoğrafçılığı

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.