Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kamp Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Dağcıların, izcilerin, kampçıların olmazsa olması ekipmanlarından bir tanesi de kamp çantası . Esnek yapısı sayesinde birçok malzeme içine sığar ve yanınızda birçok malzemeyi taşıya bilir ve götürebilirsiniz .Ve bu kamp çantasının dışındaki lastik tokalar sayesinde met ,çadır , uyku tulumunu taşıyabilirsiniz. Ve bu size bir avantaj olacaktır. Neden derseniz hem daha çok ekipman taşımada hem kolaylıkla çanta içerisine malzeme koyabilirsiniz .kamp çantası sayesinde doğada kullanılacak bir çok ekipmanı taşıyabileceksiniz .Kamp çantası seçmek çok önemlidir . Gerek sağlık olsun bir doğada geçireceğiniz zaman diliminde sağlamlığı iyi bir çanta seçimi ve kullanımı önem içerir . Ve bu nedenle kampa gitmeden iyi bir kamp çantası seçilmelidir .

PEKİ KAMP ÇANTASI ŞEÇERKEN DİKKAT EDİLMESi GEREKEN HUSUSLAR VE DETAYLAR

Genel olarak kamp çantaları 30 litre’ den başlayarak 120litreye kadar çıkabilen geniş yelpazeye sahip çantalardır. Kamp için gerekli ekipmanlar arasında kamp çantaları başlangıçta pahalı olsa da uzun süre kullanacağınızı ve sağlığınızı düşünerek kaliteli çantalar almanızı tavsiye ediyoruz.

7günlük yani 1 haftalık bir kamp için 70 litrelik bir kamp çantası ideal olmaktadır. Uzun kamplarda ve uzun yürüyüşlerde 70+10litrelik daha uzun ve geniş çantalar tercih edilmelidir.

KAMP ÇANTASI ALIRKEN DİKKAT ESİLECEK HUSUSLAR

1)KAMP ÇANTASI VÜCUDA UYGUN OLMALI
Kamp çantasının insan vücuduna iyi oturmalıdır . Kamp çantasının içindeki koyduğumuz malzemeler ister istemez ağır olacaktır .Kamp çantasının insan vücuduna yükü eşit bir şekilde dağıtması gerekiyor . Ve bu çantayı daha uzun sürer ve rahat bir şekilde taşımanız a etki eder. Kamp çantasının bel, sırt ve omuz desteklerinin olması çok önemli. Ağırlığı eşit olarak dağıtacak ve bedeninize zarar vermeyip koruyacaktır. Çanta alırken çantanın içinin dolu olması çantanın kişinin sırtına uyup uymayacağını anlamak için daha güvenilir bir yöntemdir. Çanta sırta ayarlandıktan sonra, kişinin çantayla başını rahat hareket edip edemeyeceği kontrol edilir.

2)KAMP ÇANTASININ DIŞ YÜZEGİ
Kamp çantası seçerken dışında malzemelerimizi yerleştire bileceğimiz bolca yer olmalı .Mat ,uyku tulumu ,çadır vb. koyabileceğimiz önemli ve geniş malzemeler için bolca yerimiz olmalıdır. Ve bu nedenle dışında bolca yer bulunan kamp çantası seçeriz. Kamp çantasının ağır kendisinin ağır olmaması gerekmektedir. Kendi malzemelerimizi de ağır olacağı için hafif kamp çantası tercih etmelisiniz. Bir kamp çantasının kendi ağırlığı 1500 veya 2000 kg olmalıdır .

3)KAMP ÇANTASINA AİT KENDİ YAĞMURLUĞU
Kamp çantasının kendi yağmurluğunun olmasının sebebi herhangi bir suyla bir temas halinde çantanızın içindeki malzemenizin suyla temas yapmasını ve çantanızın su almasını engeller. Bu nedenle alaçağınız kamp çantasının yağmurluğu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kamp çantaları ister istemez belli bir süreden sonra su almaktadırlar .Be buna nazelen çantanızda siyah büyük çöp poşeti bulundurmanız gerekir. Kamp çantasının yağmurluğu çantanızın ıslanmasını engellerken çanta içindeki önemli malzemelerinizi poşet içerisinde bulundurabilirsiniz . Bunlar neler olabilir ,yedek kıyafetleriniz, kamp için aldığınız yiyecekler , uyku tulumu vb malzemelerimiz.

4)KAMP ÇANTASININ DAYANIKLILIĞI
Alacağınız kamp çantasının sağlam ve dayanıklı bir çanta olması gerekmektedir. Sırt çantasının yırtılacak gibi olmaması fermuar alanların sağlam olması gerekmektedir. Arazide veya doğada çantanız her türlü olumsuz şartlarda asla sizi yarı yolda bırakmamalı .Sağlam kumaşlardan yapılmış çantalar tercih edilmelidir . Maliyeti biraz yüksek olacaktır fakat sizi yarı yolda bırakmayacaktır .Dikişlerinin ve çantanın yapılmış kumaşlardan hava alması önemli olan diğer hususlardan biridir .

5)KAMP ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER

  • iç hacmin büyük olması
  • fermuarların sağlamlığı
  • omuzluk ve sırtlık olması
  • Bel kuşağı olması (önemli husus )
  • Mat ve uyku tulumu için ayrılmış ayrı yerler
  • Muhteviyatının olması gerekmektedir
  • Hafif olması
  •  Ve vücuda oturması ( Rahat taşına bilmesi)
  • Çanta kollarının sağlam olması
  • Her türlü arazi şartlarına dayanıklı olması
  • Çok maksatlı ceplerinin olması
Önceki Yazı
Formunu Koruyan Kampçılar İçin Yulaflı Diyet Kurabiye
Sonraki Yazı
Koşucular İçin Karbonhidrat Yağ ve Proteinin Rolleri

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.