Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Oyunları Vol1

Kamp Oyunları Vol1

Şehrin bunaltıcı havasından sıkılıp işlerinize bir ara verip harika bir tatili hissettiğinizi düşünüyorsanız yapabileceğiniz en harika aktivite kamp yapmak olacaktır. Kamp yapmanın en güzel yanı da sınırsız bir alan içerisinde istediğiniz oyunları oynayabilmektir.  İster arkadaş grubunuzla ister ailenizle kamp yapın. Kamp oyunları herkese keyif vaat eden aktivitelerdir. çadır keyfi ailesi olarak  kampta en eğlendiğimiz süre oyun oynayıp enerjimizi attığımız süreçtir. Sizde kamplarımıza katıldıysanız bu eğlencenin tadına varmışsınızdır.

Yazımız seriler halinde ilerleyecektir vol1 vol2 vol3… Sizin de kampta oynamaktan hoşlandığınız oyunlar var ise yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz.

1 Çuval Yarışı:

Her yaşa hitap eden bir oyundur.  Oldukça enerjik ve heyecanlı oyunumuz için kaç grup oluşturmak istiyorsak o kadar çuvala ihtiyacımız vardır. En az iki çuvala ve 10 kişilik bir arkadaş grubuna ihtiyaç duyulur. iki gruba ayrılır, gruplardan birer kişiye çuval giydirilir. Ardından başlangıç ve varış noktası için yere iki çizgi çizilir ve iki hakem belirlenir. Hakemlerden birisi başlangıç birisi  varış noktasında yer alacak şekilde konumlandırılır. Ve oyun hakemin işareti ile başlar. Başlangıç noktasına gelen oyuncu hızla çuvalın içerisinden çıkar ve sıradaki yarışmacı çuvalın içine girerek aynı şekilde yarışır.  Tüm yarışmacılar yarıştığında oyunu en önce bitiren takım kazanmış olur. 🙂

2 Halat Çekme:

Halat çekme oyunu Osmanlı zamanında askerlerin kuvvet ve dayanaklıklarını ölçmek için yapılan bir spor olarak geçiyor. Bir halatın uçlarından tutan iki takım birbirini çekerek mücadele ederler. Halat çekme oyununda uzunluğu yaklaşık 30 m çapı 10-20 cm olacak şekilde bir halat gerekmektedir. Sahanın ortasına bir saha çizgisi çizilir.  Saha çizgisine 2 m uzaklıkta sağ ve solunda olmak üzere iki çizgi daha çizilir bunlar takımların sınır çizgileri olmaktadır. Halat çekme oyununda takımlar 5 8 veya 10 kişiden oluşabilir. Bir hakem belirlenir ve hakemin komutuyla oyun başlar. Ve takımlar tüm gücüyle halatı çeker. Oyun sırasında oyuncuların yere oturmaları yasaktır. Bir takım rakip takımın bir oyuncusunu orta çizgiye çekerse bir sayı kazanır. Kendi alan çizgisine getirirse iki sayı kazanır. Böylece oyun devam eder. Daha fazla sayı kazanan takım karşılaşmanın galibi olur . 🙂

3 Yakan Top:

Topla birçok oyun oynanabilir. Bide arkadaş grubunuz varsa eğlencenin dibine vurursunuz. Bu oyun için en az 4 kişi gerekiyor. Toplam iki takım olacak şekilde grup yapılır. Ardından atış yapacak oyuncular oyun alanının iki ucuna geçerler. Diğer takımın oyuncuları da tam ortada olacak şekilde dizilirler. Ortadaki oyuncular atılan toptan kaçarak kurtulmaya çalışırlar. Top oyunculardan birine değerse o arkadaşımız yanar ve oyundan çıkar. Eğer ortadaki oyuncalardan birisi atılan topu havada yakalarsa bir can kazanmış olur. Yanan arkadaşlarından birisini oyuna dahil edebilir veya hakkı kendisi için kullanabilir. Oyun bitimizde son oyuncu da vurulunca saydırma denilen aşamaya geçilir. Bu aşamada oyuncumuz toptan 10 defa kaçarsa o takım 1 puan alır. Fakat vurulursa puanı atış yapan takım alır. Oyunu istediğiniz kadar oynayabilirsiniz veya belirli bir hedef belirleyerek kazanan takım belirlenebilir.

Önceki Yazı
Doğa İle İyileş
Sonraki Yazı
Kamp Oyunları Vol2 

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.