Aydınlatma : Yedek pil ve ampul taşımak her zaman akıllıca olacaktır. Kafa fenerleri ellerinizi daha kolay kullanmanıza yardımcı olur. Doğa şartlarında ışık kaynağı vazgeçilmezdir.
Temel ilk yardım bilgisi ve çantası : ilk yardım çantanızı yapacağınız aktiviteye göre düzenlemenizde fayda var.
Güneşten korunma: Uzun süre maruz kalınan güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğü, hafif kıyafetler, güneş kremi ve yedek kıyafet..
Beslenme : Yanınızda her zaman 1 günlük daha yiyecek taşıyın. Kolay enerji veren yiyecekler rahatlıkla taşına bilir.
Bıçak veya çok amaçlı çakı: Yemek yapımı, ilk yardım gibi her anınızda lazım olacak.
Ateş: Her an ateşi yakabilir olmanız lazım bunun için ıslanmayan kibritler, magnezyum çubuklar gibi size yardımcı olacak ekipmanı yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Su : Yanınızda en az 1 şişe su bulundurun
Acil durum sığınağı: Ülkemizde doğa aktiviteleri yapılan alanların çoğunda düzenli patika sistemleri olmaması ve topoğrafik haritanın edinmesinin zor olması doğa koşullarında kaybolma ve geceyi dışarda geçirme riskini arttırmaktadır. Bu yüzden geceyi dışarda sağlıklı olarak geçirmemizi sağlayacak su geçirmez bir bivak torbası yada daha yumuşak iklimler içim vücut ısısını geri yansıtan aluminize olan space blanketlar yanınızda mutlaka olması gereken malzemelerdir.
Katmanlı giyim : doğada hava koşulları hızlı değişebilir. Kaybolmanız durumunda ekstra giyecekler geceyi geçirmenize yardımcı olabilir.
Yorum ekle