Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

En İyi 5 Kamp Yeri

En İyi 5 Kamp Yeri 

Türkiye çok güzel doğa harikalarına sahip , havası denizi güneşi ,doğası, ne kadar özel bir noktada yaşadığımızın kanıtı. Tatil deyince aklınıza doğa ile iç içe olmak güneşin doğuş batışını izlemek ateş başında sohbet etmek ve doğa yürüyüşü ile kafa dağıtmak geliyorsa aklınıza siz kampçı olarak doğmuşsunuz demektir. Bu yazımızda sizin için en iyi kamp alanlarından sadece 5 tanesini derlerdik.

1-Marmaris / Muğla (İnbükü Orman Kampı )

Kamp alanı 10 hektarlık geniş bir alana sahip , 3 adet koy 4 km uzunluğunda sahil şeridi yer almaktadır. Çökertme , mağara ve inbükü koylarıdır. İnbükü kamp alanı 25 karavan 160 çadır yer alacak şekilde konumlandırılmıştır.

Fiyat listesi;

  • Çadır Yeri : 44,5 tl
  • Sahil kenarı çadır yeri 61 tl
  • Karavan yeri 52,5 tl

2- Bolu (Yedigöller Milli Parkı)

Sessiz ve sakin bünyesi, güzel manzaraları, değişik arazi şekilleri, yürüyüş yolları, şelaleleri, çeşitli cinste bitki ve ağaçlarla süslü yamaçlarıyla piknik, dinlenme, fotoğraf çekme,
spor yapma ve kamp kurma gibi rekreatif faaliyetler yapılmaktadır.  Ayrıca, 1 hektarlık alanda çadırla veya karavanla konaklama da yapma imkanı sunuyor. Parkın ziyarete en uygun zamanı nisan-kasım ayları arasıdır.

Kış aylarında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım yolu kapanabiliyor .

3-Muğla (Kelebek Vadisi )

Muğla ili Fethiye İlçesi Ölüdeniz beldesine 13 kilometre uzaklıktaki bu hazineye, Ölüdeniz ‘den günde 3 sefer yapan teknelerle ulaşmak mümkün.

Kelebekler vadisi Ölüdeniz beldesi sınırlarında kalan bir doğa harikasıdır. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili olan vadide 80 den fazla kelebek çeşidi bulunmaktadır .Özellikle kaplan kelebeğini barındıran bu vadi yüksek kayalar vasıtasıyla dış dünyadan uzak kalmasından dolayı kirlilikten oldukça az etkilenmektedir.

  • Kamp çadırı küçük 170 TL ve büyük kamp çadırı 185 TL
  • Kendi çadırınız için 140 TL

Fiyatlar kişi başı olarak hesaplanıyor. 0 – 12 yaş çocuklardan ücret alınmıyor. Aile kampı yapmak için çok ideal bir yer 🙂

4-Muğla (Bafa gölü )

Eski deniz körfezinin ağzının Menderes Irmağı’nın getirdiği alüvyonla kapanıp denizden ayrılmasıyla oluşmuştur ve bu nedenle bir doğal set gölüdür. Göl üzerinde kuşlar için önemli olan İkizce Ada ve Kuyulu Adası bulunmaktadır.

Gölün üzerinde iki ada bulunmaktadır. İkiz adalardan biri aslında tam ada değil, bir kumulla karaya bağlıdır. Bafa Gölü’nde kefal, levrek, yılan balığı tutulmaktadır. Çadırınızı kurduktan sonra balık tutmaya çıkmak için kaçırılmaz bir fırsat 🙂

5-Burdur/Yeşilova (Salda gölü )

Bembeyaz kumsalı ve turkuaz sularıyla Maldivler’i anımsatan Salda Gölü, Türkiye’nin Maldivler’i son birkaç yıldır rekor sayıda ziyaretçinin akınına uğruyor. Dünya’da Mars yüzeyine benzeyen iki yerden biri olan ve binlerce yıllık jeolojik çekmeyle meydana gelen Salda Gölü, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor

 

 

Önceki Yazı
Sahil Kampı : Yararlı İpuçları ve Püf Noktaları
Sonraki Yazı
Kampta Sivri Sinek Ve Böceklerden Korunmanın En İyi Yolları 

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.