Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Sahil Kampı : Yararlı İpuçları ve Püf Noktaları

 

Sahil Kampı : Yararlı İpuçları ve Püf Noktaları

Yaz zamanı ve harika dış mekanlar sizi çağırıyor. Plaja gitmek istiyorsun ama aynı zamanda kamp yapmak istiyorsun. Neden ikisini birden yapmıyorsun? Sizde eğer sahil kampı yapmak istiyorsanız yaz gelmeden önce yazımızı okusanız faydanıza olur 🙂

Plajda kamp yapmak nihai yaz kaçamağıdır – değişen gelgitler ve berrak deniz meltemi, sörf yapmaya özlem duyan dalgalar ve keşfedilmek için bekleyen ufuklar ve daha nicesi …

Sörf gezileri , neredeyse hiç basılmamış uzak dalgaları keşfetmeyi içeren bu harika maceralar, size sahilde kamp yapmak hakkında her şeyden daha fazlasını öğretecek. Dahası, bu heyecan verici maceralar sörf yapmayanlar için harikadır, çünkü şehirdeki telaşlı hayattan kopmanıza ve gün boyu denizde güneşlenmenize izin verir.

 

Neden Sahil Kampına Gitmelisiniz ?

Elbette, tuvaletler, duşlar, elektrik ve ortak bir mutfağa sahip organize bir kamp alanına girerek kendinizi çok fazla güçlükten kurtarabilirsiniz. Ancak ne yazık ki, okyanusa yakın olarak ilan edilen birçok kamp alanı kilometrelerce uzakta olabilir.

Aradığınız şey gerçek bir macera ise, muhtemelen mümkün olduğunca yoldan çıkmış olmak isteyeceksiniz. Çadırınızı ve sırt çantanızı sahile giderken paketleyin, sağlam bir 4X4’e atlayın veya  uzak bir adaya sörf turu yapın.

Kumsalda kamp yapmak, normal kamp yapmaktan çok da farklı değildir, ancak kesinlikle birkaç şartı göz önünde bulundurmalısınız. Başlamanıza yardımcı olmak için, sahilde kamp kurmaya gelince yapmanız ve yapmamanız gerekenlerin bir listesini ve ayrıca bir kumsal kampı paketleme kontrol listesini bir araya getirdik!

Araştırmanı yap

Kamp geziniz için hazırlanmaya başlamadan önce, kamp yapmanıza izin verilen plajların olduğundan emin olmak için ziyaret etmek istediğiniz eyaleti, bölgeyi, milli parkı veya rezervi araştırın. Yerel otoriteye veya eyalet parkına başvurun ve aklınızdaki plajda kamp yapmanın uygun olup olmadığını öğrenin. Kasırga mevsiminde bazı plajların kapalı olabileceğini unutmayın. Ayrıca pandemi süreci kaynaklı da kapalı olabilir araştırıp gitmeniz daha uygun olacaktır .

Sormanız gereken sonraki soru, ‘En yakın içme suyu kaynağı nerede?’ Yakınlarda su kaynağı olmaması, sürekli su almanıza neden olur .

Konumunuzu akıllıca seçin

Hedefinize vardığınızda, araziyi incelemek için zaman ayırın. Asla gelgit çizgisinin altında kamp yapmayın. Çoğu kumsalda, bu, bir önceki gelgitin geride bıraktığı katman veya dalgaların karaya attığı odun ve deniz yosunu ile tanımlanması kolaydır. Seviyelerden emin değilseniz, yerel gelgit çizelgelerini kontrol edin. Dolunay ve yeni ay aşamalarında gelgitler arasındaki dalgalanmanın daha da agresif olduğunu unutmayın. Ayrıca, hava tahminini kontrol edin – şiddetli açık deniz fırtınaları ve rüzgarlar büyük dalgalar üretebilir.

Suya yakın olmak rahatlatıcıdır, ancak çadırınızı plajın ortasına kurmak en iyi fikir olmayabilir. Güneşe ve rüzgarlara maruz kalacaksınız. Bitki örtüsünün kumla buluştuğu, rüzgar ve yağmurdan biraz koruma, daha fazla mahremiyet ve aynı zamanda daha sıkı bir toprağın olduğu yerleri arayın. Yine de bitki örtüsüne çok fazla girmeyin. Plaja yakın durun çünkü deniz meltemi kötü böcekleri uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

Sığınağınızı seçin

Bir varış noktasına karar verdiniz ve şimdi toplanma zamanı. Sığınağınızla başlayalım. Aralarından seçim yapabileceğiniz epeyce seçenek var:

Zeminsiz barınak

Yaz aylarında havanın ılık ve yağış ihtimalinin oldukça düşük olduğu zamanlarda, bir veya iki direkle desteklenen piramit muşamba barınak gibi zeminsiz bir çadırla kurtulabilirsiniz. Söylemeye gerek yok, bu tür barınakta havalandırma sorun değildir. Ayrıca gün içinde güneşlik olarak da kullanabilirsiniz!

Çadır

Etrafta böcek varsa ve hava dengesizse, rahat bir çadır en iyi seçenektir. Plaja herhangi bir çadır getirebilirsiniz, ancak ekstra rahatlık için, çadır gövdesinde çok sayıda ağ bulunan iyi havalandırılmış bir çadırın olması harika olurdu. Çift duvarlı bir çadırınız varsa ve hava güzel görünüyorsa, yalnızca iç çadırı kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak, tüm o nemli havanın içeri girmesini önlemek için yağmur sineğini (çadırınızın dış tabakası) yağmur yağmasa bile kullanmanız önerilir.

Kuma bir çadır dikmek imkansız olmasa bile zor olabilir. Böylece, daha uzun ve daha kalın olan kum mandallarına yatırım yapabilir veya klasik sistemi tercih edebilirsiniz: küçük naylon poşetleri kumla doldurun ve çadırınızın erkek-out iplerini bunlara bağlayın. Biraz kaya bulabilirseniz , onları kullanabilirsiniz .

Uyku tulumu

Plajlar geceleri oldukça soğuyabilir ve yine de uyku tulumuna ihtiyacınız olabilir. Hafif bir yaz uyku tulumu işi oldukça güzel yapacak. Havadaki nemi emmemesi için sentetik ve su geçirmez olanı tercih edin.

Gideceğiniz kumsalın gece bile sıcak olduğunu biliyorsanız, o zaman bir uyku çarşafında uyuyabilirsiniz. Bu, olduğu gibi kullanabileceğiniz, çuval şeklinde, pamuk veya ipekten yapılmış bir uyku tulumu astarıdır.

Uyku bandı

Kumda uyumak, ormanda veya dağlarda kamp yaparken yaptığınız gibi sert, kayalık zeminde uyumaktan çok daha rahattır. Ancak yine de biraz koruma ve yalıtıma ihtiyacınız var çünkü kum gece oldukça soğuyabilir.

Üç temel tip uyku pedi vardır: kendi kendine şişen, hava veya kapalı hücreli köpük. Kendiliğinden şişen hava yastıkları çok rahattır, ancak özellikle etrafta keskin deniz kabuklarının yattığı sahilde kolayca delinebilirler. Bu durumda, uyku yastığınızın altına ekstra sert bir muşamba koymak iyidir.

Hava sıcak olduğu için, yoga matınızı uykuya daldırabilir ve gün içinde sörf veya yüzme seansınızdan önce güneşe selam vermek için kullanabilirsiniz.

Kumu dışarıda tutmak için :

Kumun içeri girmesini önlemek, onu çadırınızdan veya uyku tulumunuzdan çıkarmaktan daha kolaydır.

  • Ayakkabılarınızı çıkarmak için fazladan alana sahip olmak için çadırınızın altına büyük boy bir muşamba koyun.
  • Çadıra girmeden önce ayaklarınızı fırçalayın. Araba ile gelirseniz ve aracınızın yanında kamp kurarsanız, iki kova getirip suyla doldurabilir ve ayaklarınızı durulamak için çadırınızın yanında saklayabilirsiniz. Bir su şişesi de işe yarar.
  • Yeterli yeriniz varsa bir faraş ve fırça alın. Çadırınızı temizlerken kullanışlı olacaklar.

Bir kamp ateşi inşa etmek

Uzun süreli konaklamalarda ateşte yemek pişirmek şarttır. Sadece pratik değil, kamp ateşinde pişirilen yemekler çok daha lezzetli. Alevlerin üzerinde yemek yapmayacağınızı unutmayın – ateşin yanmasına izin vermeniz ve kalan köz yatağını kullanmanız gerekir. Ama önce, bulunduğunuz plajda kamp ateşine izin verildiğinden emin olun .

Rüzgarlı yerlerde ateş yakmak zordur, bu yüzden işte bir numara: kumda bir ila iki fit derinliğinde bir çukur kazarak ateş çukuru yapın. Bu aynı zamanda ateşi kontrol altında tutacak ve üzerine sadece kum atarak söndürmeyi kolaylaştıracaktır.

Çok rüzgarlı değilse, bazı taşları toplayabilir ve ateşinizi içine inşa etmek için bir daire oluşturabilirsiniz. Sudan uzakta dalgaların karaya attığı odun arayın. Böylelikle kamp ateşine yakmak için daha kuru ve daha kolay olacaktır.

Ocağınızı kullanarak yemek pişirmeyi planlıyorsanız, bunun için de rüzgar korumasına ihtiyacınız olacak. Bu, ağaçların arasında veya başka bir bitki örtüsü gibi korumalı bir kamp alanının kullanışlı hale geldiği zamandır.

Çadırınızın içinde asla soba kullanmayın. Alev alma riskinin yanı sıra, karbon monoksit zehirlenmesinden ölebilirsin.

Güvenlik ipuçları

  • Uzak sahiller genellikle cankurtaran olmadığı anlamına gelir. Telefonunuzda da resepsiyon olmayabilir.
  • Sörf yapmaya veya yüzmeye gitmeyi planlıyorsanız ve cankurtaran yoksa, siz sudayken sahilde her zaman birinin olduğundan emin olun. Bu sizin tayin edilmiş cankurtaranınız olacak.
  • Susuz kalmadığından emin ol . Gün boyu güneşe maruz kaldığında, dehidrasyon önemli bir sorun haline gelir. Bol bol su içmeniz gerekir .

İz bırakmayın!

Bu genel olarak kamp ve seyahat için geçerlidir: Başkalarının da sizden sonra orada kamp yapacağı şekilde bırakmak kamp görevlerinizden birisidir 🙂

 

Önceki Yazı
En İyi Kamp Etkinlikleri
Sonraki Yazı
En İyi 5 Kamp Yeri

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.