Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Hamak Nasıl Seçilir

Hamak Nasıl Seçilir

Hamaklar, dış mekanlar için ciddi bir mekân donanımı haline geldi. Ağaçlar arasında gezinen bu renkli sapanların manzaraları giderek daha yaygın hale geliyor. Bazıları için hamak, en büyük rahatlama noktasıdır. Diğerleri için, yıldızların altında uyumayı yepyeni bir seviyeye taşır. Bir hamak almayı düşünüyorsanız, yardımcı olabiliriz.

Bir hamak seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

  1. Boyut: Buradaki temel fark tek ve çift; Çoğu insan, bir arkadaşıyla takılmayı planladıkları için değil, rahatlık için bir çift kişilik seçer.
  2. Son kullanım: Sırt çantalı seyahat için ağırlık temel husustur; kamp ve hangout süresi için dayanıklılık en önemli şeydir.
  3. Aksesuarlar: Kurmak için bir süspansiyon sistemine (kayışlara) ihtiyacınız vardır; diğer popüler seçenekler arasında soğuk sıcaklıklar için bir alt örtü, yağmur için bir muşamba ve böcekler için bir ağ bulunur.
  4. Hamak çadırları ve uyku sistemleri: Hamak çadırları genellikle bir hamak ve gece uyumak için gerekli tüm aksesuarları içerir. Ayrıca, bir hamakla başlayıp daha sonra aksesuarlar ekleyerek kendi kırsal bölgenizi veya kamp sığınağınızı oluşturmak için kendi sisteminizi oluşturabilirsiniz.

Hamak Boyutları ve Özellikleri

Bir hamak alırken en önemli karar faktörlerinden biri tekli mi yoksa ikili mi istediğinizdir.

İşte tek ve çift hamak arasında seçim yapmak için ipuçları:

  • Tek hamak: Çoğu bekarın genişliği 4 ila 5 fit arasındadır. Tek bir genişliğe sahip olmak, bir çiftin üzerinde ağırlıktan (sırt çantalılar için bir artı) tasarruf sağlar, bekarlar için daha az geniş bir uzanma veya uyku deneyimi sunmasıdır.
  • Çift hamak: Tekli hamaktan farkı daha geniş ve daha iyi bir uyku deneyimi sunmasıdır. Fiyatları da tek kişiliğe göre daha fazladır. Ayrıca eşiniz veya çocuklarınızla uyuma fırsatı sunar.

Hamak uzunluğu: Hamak uzunlukları genişliklerden çok daha az değişir ve çok uzun olmadığınız sürece bu boyut için endişelenmenize gerek yoktur. Kamp yapmak ve uzanmak hamakları için pratik bir kural, boyunuzdan en az 30 40 cm daha uzun olanını seçmektir.

Hamak kumaşı: Tüm modellerde listelenmese de faydalı olabilecek diğer bir özelliktir.

Hamak Aksesuarları

Çoğu aksesuar, herhangi bir marka hamakla çalışır, ancak emin olmak için ürün açıklamalarını dikkatlice okumalısınız.

Hamak için uyku pedi : Eğer uyuyorsanız ve soğuk hava alt tarafınızı sarıyorsa, altınızda yalıtım yoksa buz gibi soğuk hissedecektir. Bir seçenek, hamağınıza bir uyku pedi koymaktır. Bununla birlikte, ayrı bir alt örtü daha sıcaktır, çünkü dışarıda asılı kalır ve hamakla aranızdaki yalıtımı sıkıştırmayacağınız bir yer.

Yağmur brandası : Bu, hamak üzerinde asılıdır ve gergin bir adım sağlamak için gergi halatları kullanır. Herhangi bir muşamba gibi, daha büyük modeller daha fazla koruma sağlar ve bazen rüzgar yana doğru estiğinde yağmur bunun altına sızabilir.

Ağ: 360 derece korumalı modelleri arayın, çünkü bunlar ayrıca sırtınızı korumak için altta asılıdır. Ayrıca, sinek büyüklüğündeki haşereleri dışarıda tutması için ağınızın “görünmez” ağına sahip olduğundan (çoğu böcek ağında vardır) emin olun.

Yukarıda listelenen aksesuarlar en yaygın olanlardan bazılarıdır, ancak diğer her türlü eğlenceli eklentiyi bulabilirsiniz – hamak stantlarından yağmurun hamak kayışlarınız, damlama kayışlarına kadar her şey.

Hamak Çadırları ve Uyku Sistemleri

Ağaçların bol olduğu kamplara bir gecelik geziler için hamak, geleneksel bir çadıra göre ilgi çekici bir alternatiftir.

Çoğu insan için bir hamak çadırı ile geleneksel bir çadır arasındaki karar kişisel tercihe bağlıdır. Bir hamak, bazı insanların sevdiği ve bazılarının sevmediği, belirgin şekilde farklı bir uyku deneyimi sağlar. Taahhüt etmeden önce, bir hamak ödünç alın ve beğenip beğenmediğinizi görmek için birkaç kez içinde uyuyun.

Hamak çadır / sistem uzmanları

  • Kurulum için düz zemin gerekmez
  • Yer bitki örtüsüne daha az etki
  • Çoğu çadırdan daha hafif ve daha kompakttır
  • Yaz sığınağı seçeneği olarak çadırdan daha serin
  • Kamp sandalyesi olarak ikiye katlanır

Hamak çadırı / sistem eksileri:

  • Sağlam ağaçlar olmadan ağaçlıkların üzerinde veya başka bir yerde kamp yapamazsınız
  • Geleneksel bir çadırdan daha soğuk ve daha az yağmur geçirmez
  • Aslında iki kişilik bir seçenek değil; asla ikiden fazla seçenek yoktur
  • Minimal iç depolama; aksesuar olarak satın almadığınız sürece ek kapalı saklama alanı yoktur

Hamak uyku sistemi için neye ihtiyacınız var:

Sistem bileşenlerinizi alakart olarak satın alabilir veya aşağıdakilerin bir kısmını veya tamamını içeren bir hamak çadırı veya paket satın alabilirsiniz:

  • hamak
  • süspansiyon sistemi
  • yalıtım örtüsü
  • yağmur muşamba
  • böcek ağı

Sırt çantalı gezginler için hamak çadırları / sistemleri: Boyutlar ağırlıktan tasarruf etmek için rahattır. Bazı modeller maksimum uyuma yüksekliğini listelemektedir. En azından boyundan daha uzun bir tane istiyorsun. Ultralight modelleri, ağırlığı en aza indirmek için daha az sağlam malzemeler kullanır; daha düşük denyeli kumaş numaraları ve daha düşük ağırlık kapasiteleri, bahşişlerdir.

Kampçılar için hamak çadırları / sistemleri: Kamp çadırınızın yanına kurmak yerine bir gece hamakta uyumayı planlıyorsanız, kurulumunuza hangi aksesuarları ekleyeceğinize karar verirken hava durumunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Aradaki fark, bir sırt çantasında taşımak isteyeceğinizden daha büyük ve daha ağır olan hamakları seçme lüksüne sahip olmanızdır. Ayrıca birden fazla hamakı tek bir yağmur muşamba altında birleştiren daha lüks sistemlere de bakabilirsiniz.

Hamak Kurulum İpuçları

  • 30 derecelik bir kayış açısını hedefleyin: Bu açıyla asılan bir hamak, güzelce oturmanız için yeterli olacaktır, ancak sırtınızın rahatsız bir şekilde eğilmesine neden olacak kadar sarkmayacaktır. 30 dereceye ulaşamıyorsanız, dikleşin, çünkü biraz sarkma, tahta benzeri düz bir sahadan daha iyi hissedecektir.
  • Açılı uyuyun: Vücudunuzu merkez hattından yaklaşık 10-15 derece uzağa doğru açarak sırtınızın bükülme miktarını en aza indirin.
  • Bir çadırda olduğundan daha soğuk olmasını bekleyin: Bir hamakta soğuk havaya maruz kalan yüzey alanı miktarı çadırdakinden daha fazladır. Bu nedenle, iyi bir iç örtüye ek olarak, daha sıcak bir uyku tulumu almayı düşünün.
Önceki Yazı
Koşu Kontrol Listesi
Sonraki Yazı
Plastik Kullanımını Azaltmak İçin En İyi Yöntemler

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.