Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

 İkinci El Kamp Malzemelerinin Artıları ve Eksileri

 İkinci El Kamp Malzemelerinin Artıları ve Eksileri

Kamp yapmak doğada vakit geçirmenin en iyi yollarından birisidir. Sıfırdan kamp yapmaya başlıyorsanız tüm ihtiyaçlarınız için çok fazla ücret ödemeniz gerekecektir. Uyku tulumları, uyku pedleri, çadır, giysiler, yiyecek malzemeleri ve daha fazlası…

Ekipman sıkıntısı yaşamamak hem de daha uygun bir bütçeyle halletmek istiyorsanız ikinci ek kamp malzemelerini deneyebilirsiniz. Alacağınız malzemelerin iyi durumda ve ihtiyacınıza uygun olması size çok fayda sağlayacaktır.

Yazımızda size ikinci el kamp malzemelerinin artıları ve eksilerinden bahsedeceğim, keyifli okumalar..

 

Kullanılan Kamp Malzemelerinin Artıları

Uygun fiyatlı

Kullanılmış teçhizatın temel faydası, düşük maliyetidir. Bazı kamp malzemeleri pahalı olabilir, bu nedenle ikinci el kamp malzemelerini satın almanız ekipmanlarınızı daha ucuza getirmenizi sağlar.

Daha İyi Markalara Erişim

Ekipmanınızı ikinci el satın almak, daha kaliteli markalara daha düşük fiyat ödemenizi sağlar .

Kullanılan Kamp Malzemelerinin Eksileri

Malzeme stoklarken biraz para biriktirmek harika olsa da, başka birinden kullanılmış kamp malzemeleri satın almak çok da iyi bir şey değildir. İşte bu yaklaşımın bazı bazı dezavantajları.

 

Hasarlı Olabilir

Satın almadan önce eşyaya ne kadar detaylı bakarsanız bakın bir hasar olup olmadığını tesbit etmeniz zordur. Ancak kullanımı sırasında hasarını görebilirsiniz.

Garantisi Yok

Kaliteli kamp malzemelerinin çoğu bir garanti ile desteklenir, bu nedenle kalitesinden emin olabilirsiniz. Ancak ikinci el malzemelerde neredeyse hepsinin garanti süresini geçmiş olacaktır.

Kullanılmış Olması

Kullanılmış kamp malzemeleri satın almak bazı durumlarda uygun olabilir, ancak uyku pedelerinde veya alacağınız dış mekan giysilerini giyerken temiz olduğundan emin olmalısınız.

Yeni Ekipmanla Gitmek En İyisi

İkinci el malzemelere asla razı olmamanız gereken zamanlar vardır ve diğerleri genellikle sorun olmaz. Uyku tulumunuz, çadırınız ve güvendiğiniz diğerleri gibi daha kişisel kullanım öğeleri hakkında düşünün ve başka birinin daha önce yaşamış olduğu  malzemeleri rahatça kullanıp kullanamayacağınızı sorgulayın.

Pişirme gereçleri, gaz brülörleri ve yürüyüş malzemeleri gibi diğer eşyalar genellikle kolayca temizlenebildikleri için ikinci el satın almak için uygundur . Hasarlı olup olmadıkları veya kalitesiz olup olmadıklarının ilk muayenesinde anlayabilirsiniz.

Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

İster yeni ister eski kamp malzemeleri satın alıyor olun, kaliteli olduğuna dair içiniz rahat olmalı. Vahşi doğada bu kadar uzakta olmak genellikle medeniyetten uzak olmak anlamına gelir, bu yüzden hayatta kalma malzemelerinizi şansa bırakmamalıyız. Ekipmanınızı satın alırken bakmanız gereken bazı şeyler.

Aşınma ve Yıpranma

İkinci el teçhizat genellikle mükemmel durumda olmayacaktır, ancak bu aşınma ve yıpranmanın ne kadar olduğuna bağlıdır. Çadırlar ve uyku tulumları gibi şeylerdeki delikler kabul edilemez , ancak tencere içindeki bir çukur muhtemelen idare edilebilir.

Koku

Çamaşırlarınızdan uzaktayken isteyeceğiniz son şey, satın aldığınız eski uyku tulumlarının veya kıyafetlerin hoş olmayan bir kokuya sahip olduğunu fark etmektir. Bazen bunlar nemlenene kadar ortaya çıkmaz, bu yüzden dikkatli olun.

Böcekler, Küf veya Diğer İstilalar

Kamp malzemeleri içinde istilaların meydana gelmesi kolaydır ve eğer birisi kendi ürünlerini ucuza satıyorsa, dikkatli olmak gerekir. Üründe güveler, yatak böcekleri, küf ve küf kaynaklı istila belirtilerini inceleyin.

Garanti Süresi

Garanti kapsamına giren ikinci el kamp malzemeleri ile karşılaşabilirsiniz. Durum böyleyse, makbuzu ve gerekirse iade etmenizi kolaylaştıracaktır.

Fiyat

İkinci el teçhizatta çok şey alıyormuşsunuz gibi görünebilir, ancak devam etmeden önce araştırmanızı yapmanız gerekir. Artık uygun fiyatlı kamp malzemeleri yapan bazı harika markalar var, bu nedenle kullanılmış durumda herhangi bir şey satın almaya veya yıl boyunca gerçekleşen kamp malzemeleri satış kampanyalarını takip etmenize gerek kalmayabilir.

 

Önceki Yazı
KAMP MUTFAĞI MALZEMELERİ
Sonraki Yazı
Arpenaz Fresh and Black 3 Kamp Çadırı İncelemesi

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.