Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

KAMP MUTFAĞI MALZEMELERİ

KAMP MUTFAĞI MALZEMELERİ

Evinizin mutfağında her seçeneği kolayca bulabilirsiniz fakat kamp mutfağınızda alanınız dar imkanlarınız daha kısıtlı olacaktır, bu yüzden yanınıza alacaklarınızı akıllıca ve düzenli bir şekilde seçmelisiniz. Size hazırladığımız yazıda kamp mutfağınızda ihtiyaç duyabileceğiniz baharatları yiyecekleri atıştırmalıkları yazdım . Tabi yapacağınız tarife göre değişiklik gösterebileceğini unutmayınız:)

YUMURTA ;Kampta yumurtayla yapacağınız birçok seçenek vardır. Bir adet haşlanmış yumurtanın içerisinde 13 g protein bulunmaktadır .Getireceğiniz yumurtaları iyi muhafaza ediniz kırılıp başınıza iş açmasın 🙂

EKMEK  Tam buğday ekmeği , kepek ekmeği , çavdar ekmeği , mısır ekmeği veya tam tahıllı ekmek tercih size kalmış istediğinizi seçebilirsiniz .

  • Tam buğday ekmeği : Uzun süre tokluk hissi verir. Tabi her besin gibi bunun da miktarı abartılmamalıdır. Sindirim için gerekli olan lif içeriğiyle bağırsak hareketliliğini düzenler. Düzenli kullanımında yüksek tansiyon ve kalp sağlığına iyi gelebiliyor.
  • Kepek ekmeği: Vitamin ve protein açısından zengindir ve az miktarda kalori barındırır. Bu yüzden kilo aldırmaz. Kalbe ve dolaşım sistemine iyi gelir, damar yapısını korur. Bağırsakları çalıştırır ve düzenler. Bu sebeple bağırsak kanserine yakalanma riskini yarı yarıya indirir.
  • Çavdar ekmeğiAçlık hissinin azalmasını ve gecikmesini sağlar. Tam çavdar ekmeği, doğal olarak çavdar lif kaynağıdır. Kan şekerini düzenler. Kolesterol dengesini sağlar. Çeşitli hastalıkların Oluşma riskine etki eder.

PEYNİR ; Peynir kamp kahvaltılarının olmaszsa olmazıdır. Yürüyüş dönüşü veya ara öğün olarak ekmek arası peynir yapmak size çok iyi gelecektir.

TAVUK / ET 

MEYVE

SÜT

MARUL

ERİŞTE ; Erişte, akşam yemeğinden önce zamandan ve enerjiden tasarruf etmek için kamp alanında kaynatılabilir veya önceden evde hazırlanıp çözdürülebilir / ısıtılabilir

DOMATES

SOĞAN

TEREYAĞI

TUZ

KAHVE ; Bazı kampçılar için listede olması gereken tek gerçek budur.

ÇAY

YAĞ / SİRKE 

YOĞURT

ŞEKER / BAL 

PATATES ; Kampta çok kolay yapabileceğiniz tariflerin başında gelir patatesli yiyecekler. Bir sonraki kampınızda denemek için közde kumpir tarifimize göz atabilirsiniz .

SARIMSAK; Bu muhtemelen kamp yemek listesinde sonuncu olmamalıdır, ancak başta da belirtildiği gibi, bunlar belirli bir sıraya sahip değildir. Sarımsak, ızgara tatlı patates kızartması da dahil olmak üzere çok sayıda kamp yemeğine lezzetli bir katkı olmasının yanı sıra, sivrisinek kovucu görevi görür.

Siz listenize daha birçok kamp tarifinize göre yanınıza alabileceğiniz seçenek bulabilirsiniz bunlar sadece az bir kısmı .

Peki sizin kapta vazgeçilmeziniz nedir?

 

Önceki Yazı
Çadır Nasıl Kurulur?
Sonraki Yazı
 İkinci El Kamp Malzemelerinin Artıları ve Eksileri

Yorumlar - 1

[…] Kamp mutfağı Malzemeleri […]

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.