Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çadır Nasıl Saklanır?

Çadır Nasıl Saklanır?

Harika geçen bir kamptan sonra eşyalarınızı düzenli bir şekilde kaldırmak ve öyle muhafaza etmemiz gerekiyor. Böylelikle bir  sonraki kampınız için tün eşyalarımız hazır bekliyor olacaktır.

Bu kural özellikle çadırınız için geçerlidir: Uygun olmayan depolama, hızla küf oluşumuna ve metal kısımların bozulmasına neden olabilir. Bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olmak için, çadırınızı saklamak için iki temel adımı uygulamanız yeterlidir:

 

  1. Çadırınızın tamamen kuru olduğundan emin olun.
  2. Serin ve kuru bir yerde gevşek bir şekilde saklayın.

 

 

Adım 1: Çadırınızı Kurutun

Çadırınızı kaldırmadan önce çadırınızın kuru olduğundan emin olun. Nemli bir yere bırakılan bir çadırda küf oluşur ve bu da çadırınıza garip bir koku verir. Nem ayrıca poliüretan su geçirmez kaplamalara çok zarar verebilir. Daha önce lapa lapa, yapışkan veya kötü kokan bir çadırınız olduysa, bunun sebebi çadırınızı kurumamış olarak toplamanızdır.

Bunun olmasını önlemek için, çadırınızı içeriye veya gölgeli bir dış mekana kurarak kurutun.

Temiz tutun: Gezinizden eve kirli bir çadırla döndüyseniz , özellikle kum, ince toz, kuş pisliği ve ağaç özüne maruz kalmışsa daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için temizlemeye zaman ayırmalısınız.

Fermuarlarınızın düzgün çalışmasını sağlamak için eski bir diş fırçası kullanarak kiri temizleyebilirsiniz.

 

Adım 2: Çadırınızı Soğuk ve Kuru Bir Yerde Gevşek Şekilde Saklayın

♦ Sırt çantasıyla seyahat etmek için oldukça kompakt olmasına rağmen, çadırınızla birlikte gelen eşya çuvalı, uzun süreli depolama için kötü bir seçimdir. Çadır kumaşlarının rahatlamasını ve nefes almasını sağlamalısınız.

♦ Çadırınızı saklayabileceğiniz bir yer ararken, evinizde kuru ve serin bir yer bulmaya çalışın. Çadırınızı bodrum, tavan arası veya araba bagajı gibi nemli veya sıcak yerlerde saklamaktan kaçının.

 

 

Önceki Yazı
Kamp Malzemeleri
Sonraki Yazı
Kampçılar için Uyku İpuçları

Yorumlar - 1

Emine

Emine

Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Çadır keyfi ailesi muhteşemsiniz hem bilgilendiriyor hem eğlendiriyorsunuz 🙂

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.