Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çadır Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Madde

Çadır Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Madde


Kamp yaparken dikkate almanız gereken birçok husus vardır. Bunlardan birisi de çadır yeri seçiminizdir. Doğru çadır yeri seçimi güzel ve keyifli zamanlarınız için altyapı hazırlamaktır. Kampta yanlış yer seçimi size sorun yaşatacaktır. Eğer ilk kez kamp yapacaksanız doğal yaşamdaki tehlikelere açık olmayacaksınızdır. Bu yüzden özel bir kamp alanlarını tercih etmeniz güvenliğiniz açısından daha iyi olacaktır.  Bu yazımızda size doğru kamp yeri nasıl seçilir bunu maddeler halinde anlatacağız.

  1. Açık Alana Çadır Kurmayın!  Bunun sebebi açık alanda rüzgarın çok fazla olmasıdır. Rüzgârlı alanda ateş yakamazsınız ve çadırınızı boş bıraktığınızda tatsız sürprizlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
  2. Çadırınızı Kuracağınız Zemini Temizleyin! Zeminde cam kırıkları dal parçaları veya dikenler bulunabilir. Bunlar çadırınızın kumaşına zarar verebilir gece rahat bir uyku uyumanıza engel olur.
  3. Zeminin Düz Olmasına Dikkat Edin! Doğada düz zemin bulmak çok zor olsa da çok eğimli olmayan ve yağmur yağdığında su yolu oluşturmayan bir zemine çadırınızı kurmanız gerekiyor.
  4. Kuracağınız Bölgenin Korunaklı Olmasına Dikkat Edin! Eğer özel bir kamp alanında kalmıyorsanız doğadaki tehlikelere biraz açık olmalısınız. Ayrıca Rüzgârı kesecek ve sizi yağmurdan koruyacak ağaçlık bir alan veya kayaların yanı doğru bir seçim olabilir.
  5. Çadırınızı Suya Yakın Bir Yere Kurmalısınız!  Kamp yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri de suya ulaşımımızın kolay olmasıdır. Su kaynağının hemen kenarına değil de 40 veya 50 metre uzağa kurmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Çünkü gece su içmeye gelen hayvanlar olabilir veya yağmur yağdığında taşma yaşayabilirsiniz. Diğer bir husus nehir veya göl kenarında kamp yapacaksanız suyun temiz olduğundan emin olmalısınız. Fakat her ihtimale karşı suyunuzu mikroplardan arındırıp içmeniz en doğrusu olacaktır. Ayrıca su kaynaklarımızı kirletmememiz gerektiğini de unutmayalım 🙂
  6. Güneşin Doğuş Yönüne Dikkat Edin! Sabah güneşinin nereye vuracağını hesaplayarak çadır yerinizi ayarlamalısınız. Çünkü sabah çadırınıza vuran güneş çadırınızın içini hamam gibi yapacaktır.
  7. Vahşi Hayvanlara Dikkat Edin! Çadırınızı kuracağınız alanı iyice gözlemleyin ve vahşi hayvanlara ait ayak izleri olup olmadığına dikkat edin.
  8. Hava Kararmadan Kamp Yerinize Ulaşın ! Belirlediğiniz kamp alanına hava aydınlıkken giderseniz çadır yerinizi daha kolay seçersiniz.
  9. Sık Ormanlık Alanlara Çadır Kurmayınız! Vahşi hayvanların yaşam alanı ormanlardır bu yüzden ormanın içine değil de orman kenarında sık olmayan bölgelerde çadırınızı kurabilirsiniz.
  10. Sağlam Olmayan Ağaçların Bulunduğu Alana Çadır Kurmayın! Kuru ağaçların yanına çadır kurduğunuz takdirde ağaç devrilebilir veya ağaçta çalı parçaları düşüp çadırınıza zarar verebilir.

Son olarak;

Doğa bizim dostumuzdur. Doğada kamp yaparken atıklarımızı doğada bırakmayalım. Giderken kamp alanımızı güzelce temizleyelim ve doğadaki hiçbir canlıya zarar vermeyelim 🙂

Önceki Yazı
Doğada Ateş Nasıl yakılır?
Sonraki Yazı
Kar Kampı

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.