Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Hamak Kampı Nedir? Avantajları ve Dezavantajları nelerdir?

Hamak Kampı Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Hamak gibi güzel bir icat nasıl ortaya çıkmıştır ilk olarak bu konuya değinelim isterseniz Hamak, 1000 yıl önce Güney Amerika’da ortaya çıkan bir uyuma yöntemidir. Hatta kalın ve sert kumaşa sahip olan hamaklar 1597 de İngiliz Deniz Ordusunda yer sıkıntısı olan gemilerde kullanılmıştır.  O günlerden gelişerek günümüze kadar gelmiştir.

Peki hamak kampı nasıl yapılır?

İki ağacın arasına kuracağınız bir bezin üzerinde yapacağınız kamp biçimidir. Hamak kampı yapmak için çok fazla ekipmana ihtiyacınız olmayacaktır. Bir hamak ve sırt çantasıyla harika bir hamak kampı yapabilirsiniz.

 

 

Hamak Kampının Avantajları Nelerdir?

**Kampçılarında olmazsa olmazı olan hamak kampının tercih edilmesinin ilk sebebi çadıra göre daha uygun bir fiyata sahip olasıdır.

** Çadırı her zemine rahatlıkla kuramayabilirsiniz düz bir zemine ihtiyaç duyarsınız fakat hamak kampı yapacaksanız iki ağaç bulduğunuz her yere hamağınızı kurabilirsiniz. Zemin çamurlu olabilir yağmur veya kar yağışı yaşayabilirsiniz ama bunların hiçbiri hamak kampı yapmanıza engel bir durum değildir.

**Hamakta sallanma hissi daha rahat ve derin bir uyku uyumanızı sağlar.

**Çadıra göre çok rahat kurulumu ve toparlanması yapılıyor. Buda size zaman tasarrufu sağlar, kalan zamanınızda doğanın tadını çıkarıp keşif yapabilirsiniz J

**Çadıra göre çok daha az yer kaplar ve çok hafiftir.

** Her mevsimde hamak kampı yapabilirsiniz.

** Üzerinde tül olan hamaklardan kullanıp sivrisinek ve böceklerden korunabilirsiniz.

**Hamak kampı yaparken böceklerden sürüngenlerden yukarıda olduğunuz için Böceklerin ısırma riski de en aza inmiş oluyor.

**Rüzgarlı alanlarda çadır kurmak ve kamp yapmak çok zordur. Ekipmanlarla çadırı tutturabilirsiniz fakat yine de sorun yaşayacaksınızdır. Hamak kampında böyle bir sorun yaşamazsınız.

** En güzel avantajlarından birisi gece yıldızları gündüz gökyüzünü seyrederek harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Hamak Kampının Dezavantajları Nelerdir?

!!Hamakta iki kişi kalmanız zordur. Daha çok tek kişi tercih edilebilir.

!! Hamak açık alanda kaldığı için korunaklı hissettirmeyebilir.

!! Çadır alırken kampçılar özellikle bagaj bölümüne dikkat ederler çünkü kamp malzemelerinizi yanınıza alma fırsatınız vardır. Hamak kampında böyle bir imkân maalesef yoktur ancak ağaca asabilirsiniz.

!! Her insanın uyku biçimi farklıdır. Bazı insanlar dönerek, yüz üstü veya daha farklı uyumayı sever. Hamak kampında v şeklini aldığınız için rahat edemeyebilirsiniz.

 Hamak seçimi nasıl yapılır merak ediyorsanız Hamak Nasıl Seçilir? yazımızı okuyabilirsiniz. 

 

Önceki Yazı
Husky Bird 3 Plus Kamp Çadırı İncelemesi
Sonraki Yazı
Kamp Çantası Temel Malzemeler

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.