Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

ÇADIRIMIZI KURARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ???️

Güvenlik güçlerine bilgi verin: Olası bir sağlık problemi veya güvenlik tehdidi durumları için kamp kurmadan önce polis veya jandarmaya bilgi vermeniz sizin için sağlıklı olacaktır.

 

Kamp yerine hava kararmadan ulaşmaya çalışın:

Kamp yerini seçtiniz ve yola çıktınız. Hava kararmadan kamp alanına giderseniz çadır kuracak uygun zemini kolayca seçebilir ve kolaylıkla çadırınızı kurabilirsiniz.

 

Rüzgar alabilecek açıklık alana çadır kurmayın:

Rüzgarda ateş yakamaz, hareket edemez ve yemek yapamazsınız. Bunun için kendinizi siper edebileceğiniz bir alanda kamp yapmalısınız.

Dere ve akarsu yatağına çadır kurmayın: Dere yatağı kurumuş bile olsa sağanak yağışta su seviyesi yükselebilir, baraj kapakları açılabilir veya yabani hayvanlar su içmeye gelebilir.

Çığ, heyelan ve sarp kayalık bölgesine çadır kurmayın: Küçük bir kuşun bile uçarken düşüreceği taş parçası ölüme yol açabilmektedir. Bu nedenle çığ veya heyelan riski olan bölgelere çadır kurmayın.

 

Devrilebilecek veya kuru ağaç bulunan yerlerde çadır kurmayın:

Rüzgardan, aşırı kar kütlesinden veya mevsim şartlarından dolayı yıkılabilecek-devrilebilecek ormanlara çadır kurmayın. Kuru ağaçların altına çadır kurduğunuz takdirde kurumuş dallar çadır üzerine düşebilir.

 

Aşırı sık orman içerisine çadır kurmayın: Yabani hayvanların yaşam alanı ormanlardır. Bu nedenle yerleşim yerlerinden fazla uzaklaşmadan ve sık orman içerisine girmeden orman kenarında kamp yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Yabani hayvanların geçiş güzergahına kamp kurmayın: Yabani hayvanlarla genellikle aynı geçiş güzergahlarını kullanır. Yerel halktan veya köylülerden yabani hayvanların bölgelerini öğrenerek daha dikkatli kamp yapabilir böylece onları da rahatsız etmemiş olursunuz.

 

Doğrudan güneşe maruz kalan yerlere çadır kurmayın:

Sabah çadırın içinde pişerek uyanmamak için, gölge olabilecek noktalara çadır kurmaya özen gösterin.

 

Çadırınızı su kaynağına en az 100 metre mesafede kurun:

Yabani hayvanlar su kaynağına gelerek su içtikleri için onları rahatsız etmemek adına su kaynağına en az 100 metre mesafede noktalara çadır kurmalısınız.

Çadırınızı düz ve kuru zemine kurmaya özen gösterin: Eğimli zemine çadır kurduğunuz durumda gece sürekli aşağı doğru kayacaksınız ve uykunuz zehir olacak.

Çadırı kurduğunuz zemini güzelce temizleyin:

Çadırınızın altında kalan dal parçaları, taşlar veya sivri dikinler çadırınızın zeminini yırtabilir.

Daha önceden ateş yakılmış noktalara yakın yerlerde çadır kurun:

Ateş yakılmış bir noktada en az 3-4 yıl hiçbir bitki yetişmiyor. Bu nedenle çadır yere tercih ederken daha önce ateş yakılmış noktalara yakın seçim yaparsınız.

Uçurum kenarına çadır kurmayın: Uyandığınızda uyku sersemi yürürken takılabilir ve uçurumdan aşağı düşebilirsiniz.

Tepe konumundaki kamp yerine çadır kurmayın:

Tepelik alanlar kolaylıkla yıldırım çekebilir, aşırı rüzgar alır ve hareket kabiliyetinizi etkiler.

Araç veya bisiklet yoluna çadır kurmayın: Siz uyurken yanınızdan veya üzerinizden araç geçmesini istemiyorsanız bu tarz yolları kamp yeri olarak tercih etmeyin.

Önceki Yazı
ÇADIR KULLANIMI VE BAKIMI KONUSUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Sonraki Yazı
DOĞADA ATEŞ YAKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.