Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

KAMP YERİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Kamp yeri hakkında bilgi edin:
Kamp yapmaya karar verdiniz fakat nereye gideceğinizi bilmiyorsunuz. Bunun için önceden kamp alanıyla ilgili bilgi edinmelisiniz. Ulaşım olanağı, yerleşim yerine uzaklığı, WC, su, elektrik, yabani hayvan varlığı, şebeke çekme durumu, ateş yakılıp yakılmadığı, rakımı ve araçla kamp alanına kadar ulaşım gibi konularda önceden araştırma yapmanız gerekmektedir. Kamp alanları hakkında en doğru bilgiyi yerel halktan öğrenebileceğinizi unutmayın.

Kamp bölgesiyle ilgili harita veya GPS bilgisi edinin:
Kamp yapmaya gideceğiniz bölgeye ne kadar hakim olursanız o kadar rahat bir kamp geçirirsiniz. Kamp yerini seçerken haritadan ve GPS’ten faydalanabilirsiniz.
Hava durumunu araştırın: Kamp yapacağınız tarih aralığındaki hava durumuna önceden göz atarak tedbirli gidin.

Kampa gitmeden ekipmanlarınızı kontrol edin:
Yeni aldığınız kamp ekipmanlarını deneyerek veya kurarak eksik malzeme olup olmadığını kontrol edin.
Alışverişinizi kampa gitmeden yapın: Alışverişinizi kamp yerine en yakın yerleşim bölgesinde tamamlayın.
Güvenli kamp alanı tercih edin: İlk kampınızı yapacaksanız güvenlikli bir camping alanı tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
Ulaşımı rahat kamp yerleri tercih edin: Acil durumlarda (sağlık, ihtiyaç vb.) şehir merkezine ulaşmanız gerekirse zorlanmamak için ulaşımı kolay olan kamp yeri seçmelisiniz.

Günü birlikçilerin tercih ettiği yerlere gitmeyin:
Siz kamp yapmak doğanın tadını çıkarmak isterken günü birlikçi ve bilinçsiz alkol tüketen kişiler farklı amaçlarla doğaya çıkmaktadır. Beklenmeyen misafirlerin gürültülerinden ve aşırı alkol tüketiminden rahatsız olmamak için bu tarz kamp yerlerine gitmeyin.

İşletmelerin köpek kabul edip etmediğine dikkat edin:
Siz köpeğinizle kamp yapmak isteyebilirsiniz. Fakat bazı işletmeler kendi köpeklerini bağlamıyor veya alandaki köpekler dışarıdan gelen köpeklerle uyum sağlamakta güçlük çekiyor. Bu gibi sorunların yaşanmaması için özel camping alanı tercih edecekseniz işletmeyi arayarak bilgi almanız gerekmektedir.

Önceki Yazı
DOĞADA ATEŞ YAKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Sonraki Yazı
Muğla Gezi Rehberi

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.