Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Araç Çadırı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Araç Çadırı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Pandemi dolayısıyla evde kaldığımız uzun sürede doğanın kıymetini çok iyi anladık hepimiz. Kamplara olan ilgi çok fazla artış gösterdi. İnsanlar şehirden uzaklaşıp doğanın tadını çıkarmayı dört gözle bekliyor. Tabi evinizden uzaklaşmak konforunuzdan ödün vermenizi gerektirmeyecektir. Seçtiğiniz uygun bir araç üstü çadırıyla nerdeyse evinizdeki rahatlığı çadırınıza taşımış olursunuz.

Çatı Çadırlarının Artıları ve Eksileri

Çoğu araba kampçısının çatı katı çadırını seçmesinin en iyi nedenlerinden biri rahatlıktır. Çoğu durumda, gereken tek şey göreceli olarak düz bir park yeri bulmak, birkaç kayışı veya mandalı çözmek ve tavanı  yükseltmektir. Orta sınıf modeller bile ikincisine yardımcı olmak için hidrolik desteklere sahiptir, bu nedenle minimum çaba gerektirir. Çoğu model, en güçlü fırtınalarda bile hayatta kalacak kadar dayanıklı ve sağlamdır, bu da onları çoğu çadırdan çok daha fazla hava koşullarına dayanıklı kılar.

Bununla birlikte, çatıdaki çadırların iki dezavantajı vardır. İlki ve en önemlisi fiyattır. 3.000 türk lirasından  başlayıp 10.000  türk lirasına kadar fiyatları olabiliyor   .eğer kullanışlı iyi bir araç üstü çadır almak istiyorsanız 5-6 bin türk lirasını gözden çıkarmalısınız bence 🙂

Artıları:

  • Araç üstü çadırı kurma ve toplama işlemi kolaydır ve aşırı derecede zaman almaz. Böylelikle çadır kurmak için harcadığınız zamanı farklı aktivitelere ayırabilirsiniz.
  • Yerde kurulmadığından ve yüksek olması sayesinde manzaranın tadına daha rahat ulaşabilirsiniz.
  • Araç üstü çadır yere temas etmediğinden taş ve yükseklik yaratan metaryel olmadığından düz bir zeminde olursunuz.
  • Sulak zeminlerden yüksek olduğundan yerdeki nemi çadırınıza almayarak konforlu bir uyku yaşayabilirsiniz.
  • Yağmurlu havalarda veya sellerde hayatınızı kurtarıcı görev üstlenirler.
  • Yırtıcı hayvanlar veya börtü böceklerden korunma durumunuz 2-3 kat artar.
  • Herhangi bir kamp alanına rahatlıkla giriş yapılabilir. Sadece otopark ücreti ödeyerek daha rahat ve daha sağlıklı bir konaklama seçeneği sunar.

Eksileri:

  • Normalden yüksekte bulunmanızdan dolayı daha fazla rüzgar almaya neden oluyor ve rüzgarlı havalarda daha fazla ses çıkartabiliyor.
  • Son dönemler teknolojinin de yardımıyla bu sorun azalmış olsa bile, aracınız hareket halindeyken ses olabiliyor  ve azda olsa aerodinamiği bozabiliyor.
  • Arabanızla bir yere gitmek istediğinizde toplanması gerekiyor. Bundan dolayı hazırlığınızı iyi yapıp Kamp Listenizi iyi hazırlamanız gerekmektedir. İsterseniz kamp listesi yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi normal çadırlara göre fiyatları daha pahalıdır.

Arabanıza Çadırı Takmak

Bir çatı çadırının sizin için doğru olduğuna karar verdiyseniz, bir sonraki husus, aracınız için doğru modeli bulmaktır. İlk adım, aracınızın kullanıcı el kitabını veya satış sonrası portbagajı kontrol etmektir. Çoğu, bir çatı çadırıyla uyumlu olup olmadıklarını açıkça söyleyecektir.

Her portbagaj maksimum statik ve maksimum dinamik yük taşıma kapasitesine sahiptir. Statik ağırlık, araç hareketsizken rafın taşıyabileceği ağırlığı ifade eder. Çoğu araba tavanı devrilme kazasından kurtulmak için tasarlandığından, bu nadiren bir sorundur. Yine de, tavan rafınızın her şeyi destekleyecek kadar sağlam olmasını sağlamak için çadırınızın ağırlığını, yolcuların ağırlığını ve teçhizatını hesaplamak için zamanınızı ayırın.

Bir Araç Çadırının Kurulması

Bir çatı çadırının kurulumu genellikle basittir. Tam ağırlıkları nedeniyle, kurulumda yardımcı olacak güçlü bir ortağa sahip olmak çok önemlidir. Yeni çadırınızın mevcut tavan rafı kurulumunuzla uyumluluğunu iki kez kontrol ettiğinizi varsayarsak, bu birkaç cıvata, klips, mandal ve benzerlerini sabitlemek olmalıdır. Kutudan çıkarmadan kurulumun tamamlanmasına kadar 20 ila 30 dakikadan fazla sürmemelidir. Artı, bir kez açıldıktan sonra, öngörülebilir gelecek için endişelenmenize gerek yok.

 

Önceki Yazı
Plastik Kullanımını Azaltmak İçin En İyi Yöntemler
Sonraki Yazı
Sıcak Havada Yürüyüş İpuçları

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.