Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Sıcak Havada Yürüyüş İpuçları

Sıcak Havada Yürüyüş İpuçları

Her gün düzenli yapılan egzersizin faydalı etkileri saymakla bitmiyor. Kan basıncında düşme, ritimde düzelme, kiloda azalma, nefesin açılması, diyabet hastalığı riskinin azalması, vücut direncinin artması ve en önemlisi de kalp krizi riskinin azalması, düzenli egzersizin olumlu etkilerinden. Özellikle bahar ve yaz döneminde daha düzenli olarak yapılan egzersizler, havanın soğumasıyla birlikte ve kış aylarında sıklıkla ihmal edilip bırakılıyor. Kimileri ise kapalı mekanlarda egzersiz yapmayı tercih ediyor. Bu yazımızda size sıcak yaz günlerinde yürüyüş yapmak için ipuçları vereceğiz

Sıcak havalarda iyi vakit geçirmeyi ve sağlıklı kalmayı öğrenmek için aşağıdakilere göz atın:

  • Planlama ipuçları: Nerede ve ne zaman yürüyüş yapacağınızı seçin
  • Kıyafet ve teçhizat ipuçları: Doğru kıyafetler sizi rahat ettirebilir.

?Sıcak Havada Yürüyüş İçin Planlama İpuçları

Ne zaman ve nerede yürüyüş yapacağınızı düşünmek, sıcak havalarda başarılı bir yürüyüş planlamak için önemli adımlardır. Yüksek sıcağa alışmanın 10 günden iki haftaya kadar sürebileceğini unutmayın, bu nedenle dikkatli olun .

 

?Ne Zaman Yürüyüş Yapmalı

Günün en sıcak zamanından kaçının: Günün en sıcak zamanı genellikle öğlen 14:00 civarındadır. Kavurucu günlerde erken bir başlangıç ​​yapıp yürüyüşünüzü öğleden sonra erken bitirerek veya bir süre sonra yola çıkarak bu saatten tamamen kaçınmak en iyisi olabilir. En sıcak saatlerde yürüyüş yapmaktan kaçınamıyorsanız, gezinizi o sırada gölgede veya bir su kütlesinin yakınında olacak şekilde planlamaya çalışın.

Gece yürüyüşüne çıkın: Sıcak bir yerde yaşıyorsanız veya ziyaret ediyorsanız, kavurucu sıcaklıklar gündüzleri rahatsız edici (hatta dayanılmaz) olabilir ve gece yürüyüş yapmak rahatlama sağlayabilir.

 

?Nerede Yürüyüş Yapılır

Gölgede kalın: Doğrudan güneşe maruz kalmaktansa sizi ağaçların gölgesi altında veya dik kanyon duvarları içinde tutan bir yürüyüş seçmek iyi bir fikirdir.

Suyun yakınında yürüyüş yapın: Çok fazla gölge yoksa, ancak okyanusun veya büyük bir gölün yakınındaysanız, serin denizin veya göl esintisinin tadını çıkarabileceğiniz bir yürüyüşe çıkın. Bir nehrin yanında yürüyüş yapıyorsanız, şapkanızı, gömleğinizi veya bandanayı sık sık daldırabilir ve su buharlaşırken sizi serinletmek için bunları vücudunuza asabilirsiniz.

 

?Sıcak Havada Yürüyüş İçin Kıyafet ve Ekipman İpuçları

Yürüyüş için uygun şekilde giyinmek sizi rahat ettirmek için uzun bir yol kat edebilir.

Açık renkler seçin: Güneş ışınlarını emmek yerine yansıtan açık renkler kullanmak (koyu renklerin yapabildiği gibi) serin kalmanıza yardımcı olur. Beyaz, ten rengi veya haki gömlek, şort ve pantolonları tercih edin.

Bol, nefes alabilen giysiler giyin: İyi nefes alan hafif, bol giysiler vücudunuzun sıcaklığı düzenlemesine yardımcı olur. Pamuklu ve keten iyi seçimlerdir.

Pamuk iyi olabilir: Daha önce duymuşsunuzdur: pamuk öldürür. Pamuğun dış mekanda kötü bir ünü vardır çünkü çok fazla nemi emer ve çok yavaş kurur, bu da ıslak ve / veya soğuk günlerde rahatsız edici ve tehlikeli bir durum yaratabilir. Ancak sıcak ve kuru koşullarda nem cildinize iyi gelebilir ve buharlaştıkça sizi serinletecektir.

Yine de pamuklu giyerken dikkatli olmalısın. Cildinizin yanında ıslak pamuk hissi uyandırdığından emin olun (bazı insanlar bundan hoşlanmaz) ve cildinize sürülürse sürtünmeye neden olmaz. Daha da önemlisi, akşam saatlerinde sıcaklıklar düştüğünde dışarı çıkma şansınız varsa, üzerinizde bir kıyafet değiştirin veya pamuk yerine sentetikler giymeyi tercih edin.

Açık havalandırma delikleri: Yürüyüş için tasarlanmış bazı gömlekler, şortlar ve pantolonlarda havalandırma delikleri bulunur. Bunları sıcak bir günde hava akışını iyileştirmeye yardımcı olur.

Örtün: Sıcak havalarda fazladan kıyafet giymek mantıksız görünebilir, ancak ilave kaplama, özellikle hassas cilde sahip kişiler için UV ışınlarından gerekli korumayı sağlayabilir. Hafif uzun kollu bir gömlek, güneş kolları ve boyun körüğü etkili koruma sağlayabilir.

Şapka giyin: Şapka, yüzünüz ve boynunuz için güneşten temel koruma sağlar. Bir beyzbol şapkası iyi bir gölge sağlar, ancak etrafını tamamen saran bir siperliği olan bir güneş şapkası da iyi bir tercih olabilir.

Boynunuzu soğutun: Su buharlaşırken boynunuzun arkasını serin ve kapalı tutmak için bir bandana, güneşten koruyucu boyunluk veya başka bir hafif kumaş suya batırılabilir ve başınızın üzerine veya boynunuzun etrafına takılabilir. Özel polimer kristal dolgulu boyun şalları, nemi daha da uzun süre korur.

Doğru çorapları giyin: Yürüyüş ya da koşu yapmak istiyorsanız, yine bu etkinliklere uygun çoraplar tercih etmelisiniz. Yükün ayaklara daha çok bineceği bu sporlarda kullanacağınız çoraplar genelde kısa çoraplar olur. Tercih edeceğiniz kısa çorap ise yürüyüş ve koşu esnasında ayağınızda oluşabilecek tahrişi önlemeli, ayağınızı maksimum seviyede rahat hissettirmelidir. Kısa spor çoraplarının basketbol ve futbol çorabının aksine daha ince olması yürüyüş ya da koşu esnasında ayağınızı daha rahat ettirmenize olanak sağlayacaktır. Bu sporlar için seçtiğiniz çorapları doğa yürüyüşüne çıktığınız uzun ve zorlu parkurlarda da kullanabilirsiniz. Hatta böyle durumlarda yanınıza bir adet de yedek çorap almalısınız.

Hidrasyon paketi taşıyın : Küçük bir fark gibi görünebilir, ancak her zaman hazırda bir yudum tüpüne sahip olmak, bir su şişesine uzanmanız gerekenden daha sık sıvı alma olasılığınızı artırır.

⭐İlgili makaleler ;

 

Önceki Yazı
Araç Çadırı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Sonraki Yazı
Sıcak Hava Yürüyüşü için Sağlık İpuçları

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.