Gökçetepe Tabiat Parkı
- 2965 defa görüntülendi
Açıklama
Edirne / Keşan – Gökçetepe Tabiat Parkı
Nasıl gidebilirim?
Gökçetepe Tabiat Parkı İstanbul arası 230km. Gökçetepe Milli Parkı’nın Edirne merkeze olan uzaklığı ise 140km. Keşan’dan 34km mesafede, Şarköy’e ve Gelibolu’na olan uzaklığı ise 80km. Gökçetepe Tabiat Parkı’na ulaşmak için Gökçetepe Köyü‘ne kadar gelip sahile doğru devam etmeniz gerekiyor.
Biz özel aracımızla gittik fakat merkezden minibüsle veya otostopla ulaşma imkanınız var.
Yolları aracınızı veya sizi zorlamayacak çoğunlukla asfalt bir yolda gidiyor olacaksınız.
Kamp alanı hakkında
Konaklamayla başlayalım kendi çadırınız veya karavanınızla gidebilirsiniz bunlara sahip değilseniz park işletmesinden çadır, kıl çadır, bungalov veya ahşap ev kiralayabilirsiniz. Biz yazın gittiğimizde kıl çadır konaklaması kışın gittiğimizde ise kendi çadırımızı kullandık.
Yaz sezonunda ihtiyacınız olacak her şeye ulaşabilmeniz mümkün, yiyecek, içecek, kafe, restoran, fırın, bakkal, market v.b. gibi hazırlıklıda gidebilir uzun bir konaklamaysa ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. (kuyruklar olacak)
Kışın ise tam anlamıyla bir hiçlik diyebiliriz park yetkilisi dışında kimsecikler olmuyor tüm alışverişinizi yapıp hazırlıklı gitmelisiniz.
Cep telefonu çekiyor ve biz iki farklı gsm operatörü kullanmamıza rağmen hiç sorun yaşamadık.
WC, duş ve elektrik yaz sezonunda bir çok noktada ulaşabilirsiniz.
Giriş, konaklama, çadır kurmak ve araç girişi ücretli. Ücretler hakkın da gitmeden güncel fiyatları mutlaka öğrenin.
Giderken yanımıza neler almalıyız?
Parktan veya beklediğiniz tatile göre değişecektir.
Yaz aylarında sırt çantanızı alıp gitmeniz yeterli çünkü farklı konaklama imkanları mevcut ve tüm ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz.
Biz tabi ki kendi çadırınızla gitmenizi tavsiye ediyoruz. Kış aylarında ise kamp için gerekli olan ekipman, yiyecek ve içeceklerinizle gitmelisiniz çünkü alışveriş yapabileceğiniz en yakın mesafe 22 km uzaklıkta olacak.
Yaz sezonunda içerilere dalıp odun aramanız gerekiyor, kış aylarındaysa her yer kuru odunlarla dolu olacak.
?️Kamp alanında yapabileceğimiz etkinlikler neler?
Yaz aylarında park içerisinde ATV turu, zipline, kano, Survivor parkuru, paintball, okçuluk, tırmanma duvarı v.b. gibi bir çok aktivite var.
Ateş yakmak yasak değil fakat toprak zemin üzeri yerine ateş kutusu, mangal v.b. kullanmak gerekiyor. Kışın gittiğimizde ise güvenli olacak şekilde kamp ateşimizi yerde yaktık.
Büyük bir park olmasına rağmen yaz aylarında keyifli doğa yürüyüşü isteğiniz için dışarı çıkmanızı tavsiye etmeliyiz.
?️Biz kamp yerini nasıl yorumlarız?
Harika doğası ve tertemiz denize sahip oldukça büyük bir park. Yaz sezonunda bayram ve hafta sonu için kalabalık sizi rahatsız edebilir.
Park çalışanları gerçekten yardımcı olmak için çabalıyorlar fakat yoğunluk dönemlerinde sayıları çok yeterli kalmıyor gibi. Her sorumuza ve isteğimize cevap verdiler.
Bungalov ve/veya kıl çadırların olduğu alanlarda aileleri ve münferit gelmiş beyleri ayrı alanlara almaya özen gösteriyorlar. Kiralık çadırların olduğu ya da çadır alanlarının olduğu bölümler için bunu söylemek zor. Kış aylarında istediğiniz her yere çadır atabilirsiniz.
Yazın ve kışın evcil hayvanımızla (Justin- golden retriever) gittik gayet güvenli fakat kış aylarında gittiğimizde çok tepelik bir alana çadır kurduk manzarası harikaydı akşam yemeği sonrası bir tilki ziyaretimize geldi ve bizim için güzel bir anı oldu.
Kış ayların da gitmenizi mutlaka tavsiye edebiliriz. Kış kampı illa ki kar fırtına değil sezon harici gittiğiniz de doğayı ve sakinliği yaşayabilirsiniz. Kış kampımızda neler yaptık, nasıl eğlendik ve dinlendik youtube videomuzu izleyebilirsiniz.
Sorularınızı olursa bu bloğun altına yorum olarak yazabilirsiniz.
Video
Sokak Görünümü
Yorumlar - 8
Emine
Tek kelimeyle muhteşem bir anlatım ? gezilmesi görülmesi gereken yerlere eklendi ?
Ali
Bilgilendirici bir anlatım olmuş elinize emeğinize sağlık ??
Yorum Ekle