Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

İstanbul İçin Yeni Tehlike : Baldırsokan Sineği !

İstanbul İçin Yeni Tehlike : Baldırsokan Sineği !

İstanbul çevresinde ortaya çıkan Baldırsokan, çöpten beslenen sinek çeşitlerinden farklı olarak kan emiyor ve virüs yayıyor.  Uzmanlar Baldırsokan sineğinin çeşitli hastalıklara yol açabileceğini açıkladı.

 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Dr. Fatih Dikmen yaptığı açıklamaya göre  ”Sıcaklığın arttığı, arada yağmurların da yağdığı dönemlerin ardından çevremizde bolca böcek görmemiz çok normal. Son yıllarda yazın yaşanan yağmurlu dönemlerin  ardından gelen sıcak dönemler tam da böceklerin ve dolayısıyla sineklerin çoğalabileceği bir yaşam ortamı sunuyor. Eğer iklim değişimi yüzünden kış veya sonbahar mevsimi kaybolursa ya da ılık geçerse sinekler de kalıcı olacaktır” açıklamasını yapıyor.

Baldırsokan sineği ile normal sinekler arasındaki fark çok açıktır aslında normalde kara sinek türleri çöpten beslenir ve en fazla derinin üzerine konar fakat ısırma veya kan emme gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak baldırsokan sineği bu türlerin tam aksine deriye konup kan emme davranışı gösterirler. Bu sinekler aynı zamanda çeşitli mikrolar da taşıyabiliyor. Kara sinekler kondukları yüzeyden mikrop alıp diğer kondukları yüzeye taşıyorken baldırsokan sinekleri mikrop veya virüsleri kan yoluyla alıyor ve kan yoluyla bulaştırıyor.

Özellikle son dönemlerde artan sinek ısırığı vakaları ile İstanbul’daki hastaneler hızla dolmaya başladı. Ve araştırmalara göre baldırsokan sineklerinin en fazla tehdit oluşturduğu hastalık uyku hastalığıdır. Uzmanlar Uyku hastalığının Yüksek ateş,  baş ağrısı, sinirlilik durumu , şiddetli yorgunluk, lenf düğümlerinde şişme, ağrılı kas ve eklemler belirtileri olduğunu Ayrıca bazı kişilerin ciltlerinde aşırı derecede kızarıklık oluşabilir” açıklamalarını yaptı.

Bu sineklerden korunmak için evlerinizin balkonuna cam kenarlarına veya masanızın üzerine fesleğen nane gibi otları ekip koyabilirsiniz. Ayrıca lavanta gibi sinek kaçıran kokulardan da kullanabilirsiniz. Çöplerinizi poşetleyip ağzını sıkıca kapatıp çıkarmanız da bu noktada önem taşıyan konulardan birisidir.

Önceki Yazı
GLAMPİNG ( Lüks Kamp :) )
Sonraki Yazı
Van Gölünden Gelen Mucize

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.