Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Van Gölünden Gelen Mucize

Van Gölünden Gelen Mucize

(Van Gölü suyu koronavirüsün çoğalmasını engelliyor)

Araştırmalara göre Van Gölü’nün sodalı suyuyla hazırlanan spreyin, potansiyel hidrojen (pH) değerinin yüksek olduğu için koronavirüsün yayılımını engellediği tespit edilmiştir.

Van gölünün suyunun faydaları saymakla bitmiyor.  Akne, sedef, ayak mantarı gibi birçok hastalık için şifa bulabilirsiniz. Van Gölü’nün bir miktar soyucu etkisi de vardır. Saydığımız tür deri hastalıklarında tabakayı söküp kaldırabiliyor. Buna bağlı olarak çeşitli hastalıklarda Van Gölü’nün tedavi edici ve iyileştirici etkisini çok rahat görebilirsiniz.

Araştırmalara göre Koronavirüs için de faydaları keşfedildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız’ın araştırmaları sonucu Van Gölü’nün sodalı olan suyunda çok önemli bir gelişme kaydedildi. Van Gölü suyundan bir miktar örnek alan Prof. Dr. Cansız, aldığı su ile sprey hazırladı ve 30 hastasında bu spreyi kullandı. Spreyi kullandığı hastalar diğer hastalara göre taşınan virüs miktarında azalma tespit edildi.  Sonuç olarak  pH değeri 9,3 olan Van Gölü suyu ile hazırlanmış olan spreyi sıkan hastaların korona virüsü daha hafif atlattığı orta çıktı.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Tatlı,  “Van Gölü, ülkemizin en güzide yerlerinden biri, doğa güzelliği, şifasıyla, suyun kalitesiyle, ülkemizde ve dünyada en önemli değerlerden biridir. Van Gölü suyunun sağlık noktasına gelince bizler az çok bunu tahmin edebiliyorduk. Özellikle korona virüs salgını başladıktan sonra Van Gölü’ne düzenli olarak girdiğimiz arkadaşlarımızda neredeyse koronavirüs enfeksiyonuna hiç rastlanmadı. Bunu da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız hocamızın yapmış olduğu çalışmayla paralel olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Önceki Yazı
İstanbul İçin Yeni Tehlike : Baldırsokan Sineği !
Sonraki Yazı
Türkiye’de En İyi 5 Glamping Yeri

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.