Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Bıçağı Ne İçin Kullanılır Nasıl Seçilir ?

Kamp Bıçağı Ne İçin Kullanılır Nasıl Seçilir ?

Kampa giderken olmazsa olmazlarınızdan birisi de kamp bıçağınızdır. Av veya kamp gibi doğa aktivitelerine merakınız var ve kendinize güzel bir bıçak almaya karar verdiyseniz yazımız size çok yardımcı olacaktır Kamp alanında bir bıçağa ihtiyaç duyacağınız tek alanın yiyecekleri keserken olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat vahşi doğada bir çok zorlukla karşı kaşıya kalacaksınızdır. Kamp bıçağınıza her an ihtiyaç duyabilirsiniz bu yüzden bıçağınızı çok iyi seçmeniz gerekir. Sizi yarı yolda bırakmayacak ,uzun ömürlü ,paslanmaz bir bıçak olması kullanımınıza uygun olacaktır . Bıçağa her durumda ihtiyaç duyacaksınızdır.

***Doğa içinde elinizdeki imkanlar kısıtlı olduğu için bıçağın işlevini bilmek oldukça önemli bir detaydır. Doğada bıçağın kesme dilimleme , bölme ve avlanma gibi birçok alanda kullanışlı ve çok yönlü olması gerekiyor. Aynı zamanda kamp mutfağında da ihtiyaç duyacağınız bıçağınızın özelliklerini iyi araştırmanız gerekmektedir.

Elbette, bu konuda dikkat etmeniz gereken önemli bazı detaylar vardır. Doğada bıçağınızı hangi işlerde kullanacağınız ve temel işlevlerinin ne olması gerektiğinin farkında olmanız gerekir.

*Doğada bıçağın kesme, yontma, yarma ya da bölme ve kazma işlevlerini fazlasıyla kullanırsınız. Aynı zamanda, bu özelliklerinin yanında size barınak yapımı, yemek hazırlama, ateş yakma, savunma, alet ya da eşya yapma ve ilk yardım gibi hususlarda da gerekli olacaktır. Lakin dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi “en iyi marka” olmasından ziyade, sizi yarı yolda bırakmamasıdır. Sağlam ve kullanımı kolay olması gerekmektedir. Almadan önce her zaman elimize uygun ,rahat kullanacağımız kamp bıçakları tercih etmeliyiz. Kamp bıçağını kendimize göre seçtiğimiz taktirde sakatlıklardan ve kendimizi yaralamaktan da korunmuş oluruz.

Kamp Bıçağının nasıl bir özellik taşıması gerek
* Yiyecekleri kesip ve hazırlanmasında keskin olmalı
* Kalın dalları kesme ve yontma işleminde kullanabilirsiniz.
* Ateş yakmak için kesilen dalları yada kütükleri yarmak ve küçük parçalar elde etmede kullanılabilir.
* Deri yüzme, ayıklama ve temizleme
* Çekiç olarak kullanılabilir.
* Sap kısmında pusulanın olması
* Keskin olması
* Pala boyutu
* Kabza tipi (elimizi acıtmaması için )
* Kolay taşınabilmesi
* Kullanımı kolay
* Kılıfının olması
* Bıçağın tipi ve büyüklüğü
* Çelip tipi olması
* Ağız şekli

Gibi özelliklerine dikkat ederek aldığınız bıçak daha sağlam ve güvenilir olacaktır. Umarım yazımız faydalı olmuştur 🙂 Hepinize sağlıklı ve mutlu kamplar dilerim…

Önceki Yazı
Unutulmaması Gereken 9 Kamp Kuralı
Sonraki Yazı
İlkbahar Kampına Hazırlık

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.