Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Unutulmaması Gereken 9 Kamp Kuralı

Unutulmaması Gereken 9 Kamp Kuralı

 

***Kamp yapmak  dinlenmenin ve şehir hayatının verdiği stresten kurtulmanın en iyi yoludur. Fakat keşfedilmemiş bir kamp alanına gitmiyorsanız çevrenizde insanlar olacaktır, onlarda tatillerinin tadını çıkarmak isteyecektir. Kamp kurallarıyla hem çevremize saygılı  bir şekilde kamp yapacağız hem de yaptığımız kamptan huzur bulacağızdır. Keyifli okumalar 🙂 

 

1.Kamp Alanınızı Temiz Tutun  : Sonraki kampçılar için kirli bir alan bırakmayın. Çöplerimizi doğada bırakmayalım. Unutmayın ki;

“Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.”

Mustafa Kemal Atatürk

2. Diğer Kamp Alanlarına müdahale etmeyin : Komşularınızı tanımadığınız sürece, herhangi birinin kamp alanını kesmekten kaçının. İnsanlar kamp alanında olmak için para ödüyor ve kaldıkları süre boyunca kişisel alanları haline getiriyor. Bu yüzden kamp komşularınıza saygı duyun .

 

 

 

3. Kamp Ateşinizi Söndürmeyi Unutmayın: Nereye giderseniz gidin en önemli kamp kurallarından birisidir. Yatmadan önce dışarıya çıkmadan önce veya kamp alanından ayrılırken kamp ateşinizi söndürmeyi unutmayın.

4. Fazladan odun bırakın: Evinizde ihtiyacınız olmayacaksa kalan odunlarınızı diğer kampçılar için kamp alanında  bırakabilirsiniz.

 

 

 

 

Köpeklerle kamp

 

5. Evcil hayvanlarınızdan sonra temizlik yapın: İster kamp alanında olun, ister kamp alanında yürüyün veya yakındaki bir patikada yürüyüş yapın, evcil hayvanlarınızın arkasını her zaman temizleyin. Evcil hayvanınızın da başka birinin kamp alanındaki tuvalete gitmediğinden emin olun.

6. Evcil hayvanınızı tasmalı tutun: Evcil hayvanlar için kamp kuralları her kamp alanında farklılık gösterir, ancak hayvanlara alerjisi olanlar veya yemek yiyenler olabilir bu yüzden evcil hayvanınızı kamp alanında, patikalarda ve kamp çevresinde tasmalı tutmaya özen gösterin.

 

 

7. Geç saatlerde saygı gösterin: Neredeyse her kamp alanında sessiz saatler vardır, genellikle 23:00 – 06:00 Bunlar, iyi bir gece uykusu almak isteyenler veya çocuklarla kamp yapmak isteyenler içindir. Gecenin sessizliğinde sesler taşınır, bu yüzden bu zamana saygılı olun.

8. Düşük ışık kullanın: Kamp alanında araba sürerken veya karanlıkta arabanızı boşaltırken, farlarınızı kapatın ve çok ışık saçmayacak şekilde fenerler kullanın. Çevrenizdekiler için parlak ışıklar çevrenizdeki kampçıların uykusunu bozabilir.

9. Her şeyi eski halinde bırakın : Piknik masasını veya sitedeki diğer öğeleri taşıdıysanız, geri taşıyın. Ve bunları dolduran çukurlar veya hendekler oluşturduysanız, yeni kampçılar için tehlikeli olabilirler. Yaptığınız değişiklikleri düzelterek kamp alanından ayrılın.

***Bu kamp kurallarından bazıları çoğu kamp alanında standart kabul edilirken, diğerleri sadece deneyimden geliyor. Yazılı olmayan daha bir çok kamp kuralları vardır, Deneyimlerinden yola çıkarak bu yazıyı sizlerle paylaştım faydalı olması dileğiyle 🙂 Sizin de her zaman uyguladınız kamp kurallarınız var mı?

 

Önceki Yazı
Vahşi Doğada Su Nasıl Bulunur?
Sonraki Yazı
Kamp Bıçağı Ne İçin Kullanılır Nasıl Seçilir ?

Yorumlar - 9

Ali sayin

Ali sayin

Bu sayfa sayesinde hayat buldum

Sefik.888888

Mutlaka olunmalı ??

naturalkamp

naturalkamp

Kurallara lütfen dikkat edelim doğamızı koruyalım

Emine

Emine

Bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık

Alper yılmaz

Alper yılmaz

Çok faydalı bilgiler teşekkürler ??

Ayşe nur okuyucu

Ayşe nur okuyucu

Dikkat edilmesi bilgiler

Beyzaozz

Beyzaozz

Kamp yapmak isteyenlerin en çok ihtiyacı olan liste bu bence. Her yerde paylaşılmalı ????

Ali

Ali

Çok faydalı bilgiler içeriyor harika bir anlatım elinize sağlık

Büşra tuncer

Büşra tuncer

İlk defa deneyimlicek olan arkadaşlarımız için çok güzel bir anlatım olmuş. Her madde ayrı ayrı önemli

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.