Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Oyunları Vol3

Kamp Oyunları Vol3

Voleybol

Kampta en zevkli oyunlardan birisi de voleyboldur. Arkadaş ortamınızla doyasıya eğleneceğiniz bu oyunu size kısaca anlatacağız.

Tam olarak kurallarını bilmese de hemen hemen herkes bir ortamda voleybol oynamıştır.  Voleybol altışar kişilik iki takım arasında el ile oynanan bir spordur. Kamp ortamınızda oyun çizgilerinizi belirleyip ortadan ikiye bölmeniz gerekmektedir. Oyun alanını bir file ile ayrılır. Bunun için orta kısmı ağaçlık alana denk getirirseniz fileyi bağlamak daha kolay olur.

Voleybolda amaç topu filenin üzerinden atarak rakip alana düşürmektir. Ve rakibin aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun para atışı ile belirlenen takımın servis atışı ile başlar. Her takımın topu karşı alana göndermek için üç kez vurma hakkı vardır. Takımlar topu rakip oyun alanının zeminine temas ettirdiğinde ve rakip takım hata yaptığında bir sayı alınır.

Voleybolda süre yoktur. Oyun toplam 5 setten oluşur. Bir sette toplam 25 sayıya ulaşan takım eğer rakibine 2 sayı fark atmayı başarırsa seti kazanmış olur. Toplamda 3 seti kazanan takım oyunu kazanmış olur.

Kamp Sandalyesi Kapma Oyunu 🙂

Kampta kamp sandalyelerinizle oynayabileceğiniz harika bir oyun ile devam ediyoruz .

Bu oyunumuzda kişi sınırlaması yoktur. Oyuncu sayısından bir eksik kamp sandalyesi olmalıdır. Kamp sandalyelerimizi dışa dönük ve daire oluşturacak şekilde diziyoruz. Ardından hareketli bir müzik açıyoruz. Ve sandalyelerin etrafında dönüp oynayıp eğlenmeye başlıyoruz.  Müzik kapandığında kamp sandalyelerinden birini kapmanız gerekiyor. Ayakta kalan kişi oyundan bir sandalye alarak oyun dışı kalıyor. Bu şekilde oyunumuza devam ediyoruz. Son sandalyeyi kapan kişi oyunun galibi olur.

Saklambaç

Bu oyun için kamp alanını oyuncular çok iyi bilmelidir. Doğada kaybolma riskini en aza indirmelisiniz. Özellikle çocuklarla oynayacaksanız oyun alanını belirlenmesi gerekir.  Oyunumuzda kişi sınırlaması yoktur, hatta ne kadar çok kişi olursa oyun o kadar eğlenceli olur. Kamp arkadaşlarınızı topladıktan sonra bir ebe seçilir. Ebe bir ağaca gözünü koluyla kapatarak yaslanır. Bu ağaç sobeleme yeri olur ebe oyunculardan birisini bulduğunda sobelemek için ağaca dokunmalıdır. Oyuncularda ebeden önce ağaca dokunurlarsa diğer oyunda ebe olmaktan kurtulur. Ebe saymaya başlar ve bittiğinde ” önüm arkam sağım solum ebe ” der bunu demesinin amacı arkasına yanına saklanan kişileri dönmeden ebelemiş olur. Ardından saklanan oyuncuları aramaya başlar. Bulduğu kişileri sobeleyerek oyunu devam ettirir. Heyecanı yüksek bu oyunumuzu kampta çok rahat oynayabilirsiniz. Saklanacağınız birçok alan vardır. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler 🙂

Kamp oyunları serimize göz atmak isterseniz ;

 

 

 

 

Önceki Yazı
Kamp Oyunları Vol2 
Sonraki Yazı
DOĞADA 5 ZEHİRLİ BİTKİ

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.