Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Ateşi Nasıl Yakılır?

Kamp Ateşi Nasıl Yakılır?


Kamp yapıyorsanız kamp ateşi vazgeçilmez oluyor . Ateş etrafında toplanıp sohbet etmek bir yandan da sıcacık çayınızı yudumlamak size huzur verir . Ayrıca kamp ateşi yakmanın hayati önem taşıdığını da söyleyebiliriz ; ateş ısınmanızı ve yemek pişirmenizi sağlar, vahşi hayvanları ve böcekleri uzak tutar, ısınmak için vücudunuzdaki değerli kalorileri harcamanızı engeller, ıslanmış elbise ve botlarınızı kurutur. Şimdi ateşimizi yakarken nelere dikkat etmeliyiz nasıl yakmalıyız konuları hakkında bilgi sahibi olacağız. Keyifli okumalar 🙂

  • Kamp alanlarının ateş yakılmak üzere ayrılmış alanları mevcuttur bu alanlara ateş yakmanız hem daha kolay hem daha güvenli olacaktır.
  • Bazı kamp alanları ateş yakılmasına izin vermiyor günümüzdeki orman yangınlarını da hesaba katarsak çok dikkatli ateş yakmalıyız. Bu yüzden gittiğiniz kamp alanı çalışanlarından ateş yakılıp yakılmadığını sorun.
  • Ateşi yakmadan önce yakacağınız alanı değerlendirin. Kamp alanınız çalılıklarla kaplıysa veya yere yakın dallar varsa, ateşinizi küçük tutun ya da hiç yakmayın. Kurak alanlarda ufacık bir közün uçası büyük yangınlara sebep olabilir bu yüzden çok dikkatli olmalıyız.

Ateşiniz için Odun Toplamak

Güzel bir ateş yakmak için temel olarak üç malzemeye ihtiyacınız vardır; kül, çıra ve yakacak odun.

  • Yanma özelliğine sahip nesne. kav  gibi küçük dallar
  • ÇIRA 
  • Yakacak odun , daha büyük odun parçalarından oluşur ve ateşinizin uzun süre devam etmesini sağlar.

 Asla canlı ağaçları kesmeyin!

 

 

Kamp Ateşini Yak

İhtiyacınız olan kibrit veya çakmak ile kolayca yakın .Kolayca tutuşacak şekilde tasarlanmış olan ateşleme aracının kullanılması, ateşin alevi yakalamasına yardımcı olabilir. (Su geçirmez kibrit ve yangın söndürücü taşıdığınızdan emin olun.

Ateşinizi yaktıktan sonra oksijen sağlamak için ateşin tabanına hafifçe üfleyin, bu da alevin yoğunluğunu artırmaya ve ahşabı daha da ateşlemeye yardımcı olur.

Kamp Ateşini Söndür

Genel olarak ateşinizi üzerine su dökerek ateşinizi dikkatlice söndürün. Külleri karıştırarak kalan ateşlerin üzerine tekrar su dökün. Alandan ayrılmadan önce ateşinizin sönüp sönmediğini tekrar kontrol edin.

Bir kamp ateşini asla gözetimsiz bırakmayın!

Kamp Ateşinizin Yerini Temizleyin

Çöpleriniz tamamen ateşle tüketilip küle dönüşebiliyorlarsa yakın. Plastik, teneke kutu veya folyoyu yakmaya çalışmayın. Tamamen tüketilmemiş bir şeyi yakarsanız, kalıntıları ateş çıktığında toplayın veya bir çöp kutusuna koyun.

 

Önceki Yazı
COVID-19 Sırasında Güvenli Bir Şekilde Nasıl Kamp Yapılır?
Sonraki Yazı
TEK BAŞINA KAMP YAPMAK

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.