Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

TEK BAŞINA KAMP YAPMAK

TEK BAŞINA KAMP YAPMAK

Tek başına kamp kendinle baş başa kalabilmek ,kafanı dinleyebilmek  ,şehirden uzaklaşıp şehrin gürültüsünden kurtulmak gibi isteklerinize tam karşılık olacaktır. Herkes için uygun olmayabilir sonuçta tek gitmek birazda cesaret ister .Bunun için gerçekten kendinize güveniyor olmalısınız .Bazı insanlar yalnız olayı tercih ederler tek gezmeyi tek keşif yapmayı tek başına yürümeyi vb. Peki nelere dikkat etmeliyiz ?

1 ) Rota Seçimi ;

Öncelikle seçtiğiniz kamp alanının ulaşımına ve hava koşullarına çok dikkat etmeliyiz .Olumsuz herhangi bir durum yaşadığınızda size kolayca ulaşılabilmelidir rota seçinizde bu maddeyi göz önünde bulundurmalısınız. Sonrasında kamp yapacağımız yeri iyi araştırmalısınız ve her yolu çok iyi öğrenmelisiniz.

2)Telefonunuz ve Telefon rehberiniz daima hazır olmalı;

Tek başınıza kamp yaparken seçtiğiniz kamp yerinde telefon çekmesi çok önemlidir.  Özellikle kış ayındaysak daha çok telefonumuza ihtiyaç duyabiliriz. Telefonunuzun şarjını daima kontrol etmelisiniz. Yanımızda özellikle yedek şarj ve telefonunuzu şarj edebilmek için powerbank ‘ler almamız gerekir .
Telefon rehberinize gelirsek olumsuz durumlar ile karşılaştığınızda hemen birini arayabileceğiniz numaraların kayıtlı olması gerekiyor .

3)Ekipmanınız Tam Olsun 

Gerekli Her türlü malzemeyi yanınıza almalıyız .Yiyecek ,içecek ,ısınacak malzemeler ,bıçak vb. eşyalarınız yanınızda olmalıdır.
Detaylı bir kamp listesine ihtiyacınız varsa;

Kamp mutfağı Malzemeleri

Kamp Malzemeleri

4 ) İlk Yardım Çantası 

Yaralanmalara karşı yanımızdan ilk yardım çantasını eksik etmeyelim .

Doğada Yaralanmalara Karşı Tedavi Yöntemleri

Doğada 7 İlk Yardım Önerisi

5 )Çevrenize Bilgi Verin 

Tek kişilik kampa gidecekken yakın çevremize bilgi vermeliyiz .Bunlar aile, arkadaş  olabilir.

 

6)Yabancılarla İletişime Dikkat Edin

Muhtemel adres sormak için yabancılarla iletişime geçeceksiniz . Yalnız olduğunuzu hissettirmeyin .Ne yapacağınızı kaç gün duracağınızı ve kendinizi kolay kolay tanıtmayınız .Size zarar vermek için size samimiyetle yaklaşabilirler .

Tabi ki bunlar sizin güvenliğiniz için bir kaç ipucu yalnız eğlenmeyi seviyorsanız kamp yapmak tam size göre bir aktivite olacaktır . Ve kamp yaparken doğada iz bırakmamaya dikkat etmeliyiz , yediklerimizi içtiklerimizi ateşimizi kullandığımız alanı temiz bırakmaya özen göstermeliyiz 🙂

Önceki Yazı
Kamp Ateşi Nasıl Yakılır?
Sonraki Yazı
Kamp Mutfağı Listesi

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.