Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Yaylada Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

Yaylada Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

Yayla alanları serin sessiz ve kamp yapılması en zevkli yerlerden birisidir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan yayla kampına rağbet çok fazla oluyor. Pandemi dolayısıyla da ormanlık ve yaylalık alanlara talep oldukça arttı çünkü insanlar kalabalık yerlerden kaçınıyor ve kendini izole etmek istiyor. Bunu en iyi yapacakları yer de dağlık bölgeler ve ormanlık alanlar oluyor. Sizler için yazımızda yayla kampında dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

 

  • Yayla kampına gidecekseniz soğukluğu göz önünde bulundurmalısınız. Yaylalar her zaman soğuk olur. Bu yüzden yanınıza polar battaniyeler, ceketler, çoraplar… gibi kalın giysiler olmadan yayla kampına çıkmayınız. Ben ağustos ayında Kahramanmaraş / Başkonuş Yaylasında kamp yapmıştım. Normalde yaz ayı olmasına rağmen çok soğuktu ve kamp ateşimizin başından ayrılamamıştık 🙂
  • Yiyecek deposu yapmadan yayla kampına çıkmayın! Çünkü yaylalarda hemen ulaşabileceğiniz bir bakkal veya market yoktur. Bu yüzden gitmeden bütün eksiklerinizi tamamlarsanız faydanıza olur.
  • Yanınızda mutlaka ilkyardım malzemeleriniz olmalı! Bu yalnızca yayla kampı için değil doğada yapacağınız bütün kamplar için geçerli olan bir kuraldır. Doğada başınıza bir şey geldiğinde en azından sizi hastaneye yetiştirecek kadarki ilk müdahalenizin yapılmış olması size fayda sağlar.
  • Yaylaya kadar aracınızla çıkacaksanız aracınızın deposu dolu olmasına dikkat edin. Gideceğiniz yolu hesap ederek hareket etmelisiniz. Ayrıca yola çıkmadan önce aracınızı bir muayene ettirmenizde fayda vardır. Böylelikle yolda beklenmedik sürprizlerle karşılaşmazsınız.
  • Yiyeceklerinizi açıkta bırakmamaya özen gösterin. Doğada bir misafir olduğunuzu unutmayın. Doğanın asıl sahipleri orda yaşayan hayvanlardır. Artan yiyeceklerinizi çadırınızda veya çadırınızın yanında tutmayınız. Davetsiz misafirlere açık hedef haline gelirsiniz J Bu yüzden yiyeceklerinizi ya aracınızda aracınız yoksa da kamp yaptığınız alandan uzak bir ağaca asabilirsiniz.
  • En önemli noktalardan birisi de yaylada çoğu zaman internet ve telefon çekmez bu yüzden tek başına gitmek tehlikeli olabilir. Gitmeden önce arkadaşlarınıza gittiğiniz yerin konumunu söyleyin herhangi bir aksaklıkta arkadaşlarınız size ulaşım sağlayabilirler. Ayrıca gideceğiniz rotayı çok iyi bilmelisiniz internet çekmediği için navigasyonu kullanamayabilirsiniz. Bu yüzden önceden bu duruma çok iyi hazırlık yapmalısınız.
  • Yayla kampında tuvalet bulunmayabilir. Çadırınızdan 50 metre uzaklıkta bir tuvalet alanı belirleyebilirsiniz. Yanınızda fazladan su götürmeyi unutmayınız.
  • Sivrisinek ve böceklere dikkat edin! Doğada olduğumuz her an bu sorunla karşı karşıya kalabiliriz. Sizler içiz hazırladığımız kampta sivrisinek ve böceklerden korunmanın en iyi yolları yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu saydığımız maddeler sadece birkaç uyarı bu maddeler gözünüzü korkutmasın. Yayla kampı kadar muhteşem bir kamp yoktur. Bol oksijenli ve harika keşiflerle dolu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Şimdiden yayla kampına gidecek herkese iyi eğlenceler dileriz 🙂

Önceki Yazı
Kampta Temel İhtiyaç Listesi
Sonraki Yazı
Doğada Ateş Nasıl yakılır?

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.