Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Vahşi Doğada Su Nasıl Bulunur?

Vahşi Doğada Su Nasıl Bulunur?

Su, en önemli hayat kaynağınızdır. Bir günü yemeksiz kolayca geçirebilirsiniz fakat 24 saat boyunca hiç su içmemek hem fiziksel hem de zihinsel gücünüzü tüketir. Ve hidrasyon olmadan 3 gün sonra vücut kendini kapatacaktır.

Günde yaklaşık iki litre su ile kan dolaşımını, sindirimi vücut ısısını ve daha birçok işlemi gerçekleştirir vücudumuz.

Suyun hayatta kalmanız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Neyse ki, birazcık bilgi birikimiyle su, gezegendeki hemen hemen her ortamda bulunabilir. Bugünün makalesinde, ılıman iklimlerde ve diğer çeşitli iklimlerde işe yarayacak su bulmak için çeşitli yöntemlerin yanı sıra özellikle tropikal, donma ve çöl bölgeleri için uygun yöntemler konusunda size rehber olacak bir yazı hazırladım 🙂

Başlamadan Önce Bir Not;

Doğada nehirde gölde veya akarsuda bulduğunuz suları filtrelemeden içmeniz durumunda zararlı bakterilerin vücuda gireceğini unutmayınız.

 

Vahşi Doğada Su Bulmak için Genel Yöntemler ve İpuçları

 Akarsular, Nehirler, Göller

Bunlar vahşi doğadaki en iyi su kaynaklarınızdır. Hareket bakterilerin iltihaplanmasına izin vermediğinden berrak, akan su en iyi seçeneğinizdir. Büyük nehirler genellikle yukarı havzadan çok fazla kirlilik taşır. Göller ve göletler iyidir, ancak durgundurlar, bu da bakterilerin çoğalması için iyi bir ortamdır.

O zaman, bu su kütlelerini nasıl bulacaksınız? Önce duyularınızı kullanın. Hareketsiz durup dikkatle dinlerseniz, çok uzakta olsa bile akan suyun sesini duyabilirsiniz.

Ayrıca içinde bulunduğunuz ortamı da keşfedin. Su yokuş aşağı akar, bu nedenle vadileri, hendekleri, çukurları vb. Takip edin. Alçak zemine giden yolu bulmaya çalışın.

Yağmur Suyu Toplayın

Yağmur suyunu toplamak ve içmek, bakteriyel enfeksiyon riski olmadan su almanın en güvenli yollarından biridir. Bu özellikle vahşi, kırsal alanlarda geçerlidir ,şehir merkezlerinde yağmur suyu kirli olacaktır.

Yağmur suyunu toplamanın iki ana yöntemi vardır. Birincisi, yanınızda getirdiğiniz bütün kapları yağmur yağdığında dışarda tutmaktır ; ikincisi ise bir muşamba tarzı temiz bir kumaşın uçlarından ağaçlara bağlayıp su birikmesini sağlayabilirsiniz.

Yoğun Sabah Çiyini Toplayın

Kısa zamanda çok su toplamak istiyorsanız tam size göre bir yöntem :)Ayak bileklerinizin etrafına emici giysiler / bezler veya ince ot tutamları bağlayın ve uzun çimenlerde, çayırlarda vb. Gün doğumundan önce yürüyüşe çıkın. Bezler dolduğunda suyu sıkın ve tekrarlayın. Zehirli bitkilerden çiğ toplamadığınızdan emin olun.

Meyveler / Bitki Örtüsü

Meyveler, sebzeler, kaktüsler, etli bitkiler, hatta kökler bol miktarda su içerir. Bitkileri toplayıp bir kaba koyup sularını alabilirsiniz.

Bu yöntem, özellikle meyve ve bitki örtüsünün bol olduğu tropikal ortamlarda faydalıdır. Hindistancevizi mükemmel bir hidrasyon kaynağı olabilir. Aklınızda bulunsun 🙂

Soğuk / Kar Yağışına Özgü İpuçları

Kar ve Buzu Erit

Kar ve buz mükemmel bir su kaynağı sağlar fakat her zaman arıtılmalıdır. Düz kar / buz yemek vücut sıcaklığınızı düşürür ve bu da sizi sıcak tutmak için metabolizmanızı hızlandırır ve susuz kalmanıza neden olur.

Karı / buzu eritmenin ve gerçekten güzel olmasını sağlamanın en iyi yolu, onu sahip olabileceğiniz diğer suyla, küçük miktarlarda bile karıştırmak ve kar eriyene kadar çalkalamaktır. Eğer ısıtıyorsanız, üzerine biraz su ekleyin; Karı / buzu doğrudan ısıtmak, onu kavurabilir ve tadı kötü olur.

Plaja Özgü İpuçları

Plaj Kuyusu Kazın

Sahilde bir kuyu kazarak tatlı su elde edebilirsiniz. İlk kumulun arkasında – tipik olarak kıyıdan yaklaşık 30 metre uzakta – 3-5 ‘lik bir delik kazın. Altını kayalarla ve yanları ahşapla hizalayın.  Birkaç saat içinde, bol miktarda tatlı suya sahip olacaksınız – toplanan yağmur suyu (kum tepelerinden aşağı akan) ve kumla filtrelenmiş okyanus suyunun bir kombinasyonu. Tuzlu bir tadı varsa, kıyıdan biraz daha uzaklaşıp tekrar deneyebilirsiniz.

Çadırkeyfi ailesiyle kamp yapacaksanız kamp alanlarımızda temiz su bulumaktadır :))

 

 

Önceki Yazı
Kampçılar için Uyku İpuçları
Sonraki Yazı
Unutulmaması Gereken 9 Kamp Kuralı

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.