Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kampta Güne Nasıl Başlanmalı?

Kampta Güne Nasıl Başlanmalı?

Güneş parlıyor, kuşlar cıvıldıyor ve uyanma vakti geliyor. İster kampta olun isterseniz evinizde verimli bir gün geçirmeniz için her sabah yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Fakat bolca kahve içmek bunlardan birisi değildir. Her sabah günlük rutin haline getirebileceğiniz bu alışkanlıklar yaşamınızda size çok fayda sağlayacaktır.

  1. Sabah Uyandığınızda İlk İş Dişlerinizi Fırçalayın;

Gece dişlerinizi fırçalayıp uyusanız da dişlerinizin arasında bakteriler kalabiliyor. Sabahları ağzımızın tadını biraz tuhaf hissetmemizin sebebi de bu bakterilerdir. Uyandığınızda dişlerini fırçalamak bu bakterilerden kurtulmanızı sağlar.

  1. Bir Bardak Su İçin

Güne su içerek başlamanın birçok faydası bulunmaktadır. Sabah su içmek sindirim sistemimizin sorunsuz çalışmasını sağlar. Gece uyurken vücudumuzda sinirim gerçekleşmez bu yüzden uyanınca su içmek uyanınca karnınızda biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Sabah uyanır uyanmaz su içmek kilo kaybetmek istiyorsanız da işe yarayacaktır. Çünkü metabolizmanızı hızlandırır. Metabolizmanız hızlandığında vücudunuz gün boyu daha çok kalori yakmış olur. Daha fazla etkisini görmek istiyorsanız suyunuzun içine biraz limon sıkmayı deneyin çünkü limonlu su tok hissetmenizi sağlayarak sabah ağır bir kahvaltı yapmanızı engeller. Araştırmalara göre fazla su içmek kronik böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini azalttığını kanıtlamıştır. Fakat suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin zira soğuk su sabah karnınızı ağrıtabilir.

  1. Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapın

Çok ağıra kaçmadan hafif bir kahvaltı ile güne çok zinde başlayabilirsiniz. Şekerli yiyecekler yemek yerine daha besleyici bir kahvaltı yapmayı tercih edebilirsiniz. Örneğin yulaf yiyebilirsiniz. Yulaf çok iyi bir protein deposudur. Kampta da size kolaylık sağlayan hem besleyici hem de doyurucu bir kahvaltı seçeneğidir.  Ayrıca yumurta harika bir protein kaynağıdır ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Çırpılmış yumurta taze ıspanak ve yeşilliklerle lezzetli bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

  1. Hareket edin

Uzun bir gece uykusundan sonra kaslarınız kasılmış eklemleriniz biraz sert olabilir. Sabahları egzersiz yapmak eklemlerinizi ve kaslarınızı ısıtacağı için vücudunuzu güne hazırlamanın harika bir yoludur. Sabah spor yaptığınızda gün boyunca beyniniz daha çok kan pompalıyor.

Bu maddeleri sadece kampta değil günlük hayatınızda da çok rahat uygulayabilirsiniz. Hepinize musmutlu sabahlar dileriz .)

Diğer yazılarımıza göz atmak isterseniz linke tıklayınız ;

Çadır keyfi blog yazıları 

Önceki Yazı
DOĞADA 5 ZEHİRLİ BİTKİ
Sonraki Yazı
Bushcraft Nedir?

Yorumlar - 1

Kaanblmz

Kaanblmz

Yeni kampcilar için yardımcı nitelikte bir yazı olmuş. Keşke ilk kampimda yazınızı okuyabilseydim

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.