Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Çadır Nasıl Kurulur?

Çadır Nasıl Kurulur?

Kamp yapmak doğa ile vakit geçirmenin en iyi yollarındandır. Eğer ilk kez kamp yapacaksanız önünüzde iki seçenek vardır; ya hiçbir bilgi sahibi olmadan kampa gidip zorlukları güzelliklerini geçecek şekilde kamp yapıp bir daha kamp yapmak istemeyeceksiniz yada ya da kamp hakkındaki makalelerimizi okuyup bilgi sahibi olup ona göre hazırlıklarınızı tamamlayıp kampa çıkacaksınız ve doğanın tadını doyasıya çıkartacaksınızdır . Konumuza gelecek olursak çadırınızı nasıl kuracağınız  hakkında biraz bilgi sahibi olacağız 🙂

Daha önce hiç çadır kurmadıysanız, veya yaptığınız son kamptan bu zamana kadar çok vakit geçtiyse ya da çadır kurma sürecini kısaltmak istiyorsanız makalemiz size çok yardımcı olacaktır .

Çadır Kurulumu: Gezi Öncesi Hazırlık

Patikaya çıkmadan önce çadırınızı evde kurun: Öğrenmek için evinizde kurup denemek hem deneyim katacaktır hem de bir sonraki çadır kurulumunda daha tecrübeli olmanızı sağlar.

Talimatları dikkatlice okuyun : Talimatları okumak, karışıklığı ve çadır parçalarının hasar görmesini önlemek için harika bir yoldur. Ve bir parça eksikse, kampa gitmeden önce temiz etmek için vaktiniz olacaktır.

– Çadır zeminleri suya, aşınmaya ve yıpranmaya dayanıklı yapılsa da zeminden zarar görebilir bu yüzden bir çadır tabanı alabilirsiniz . Daha uzun ömürlü kullanacaksınızdır

-Çadır tabanı , çadır zemininizden daha küçük boyuttadır, böylece yağmur suyunu içine çekmez ve çadırınızın altında su birikmez biriktirmez.

Çadır Kurulumu: Kamp Yeri Seçimi

  • İyi seyahat edilen bölgelerde mevcut kamp alanlarını arayın.
  • Her zaman göllerden ve derelerden en az 60 metre uzakta kamp yapın.
  • Kamp alanlarını küçük tutun.

Rüzgar ve yağmur stratejileri: Çadırınız rüzgar ve yağmura dayanıklı olarak yapılmış olsa da size vereceğimiz tavsiyeler işinize yarayacaktır.

Rüzgarla ilgili sorunları önlemek için:

  • Hasarlı ağaçların veya dalların yanına kamp alanınızı kurmayın, şiddetli bir fırtınada zarar görebilirsiniz.
  • Rüzgara bakan tarafa en güçlü direk kapısını koyun .
  • Sıcak bir iklimde kamp yapıyorsanız, soğuk olması için kapınızı rüzgar yönüne çevirin .

 

Su ile ilgili sorunları önlemek için:

  • Sıcaklıklar düştükçe çadırın içinde yoğunlaşma oluşturmak için daha yüksek, daha kuru bir zemin bulmaya çalışın.
  • Yüksek alanlar arasındaki alçak alanlarda kamp yapmaktan kaçının.
  • Yağmurun içeri girmesini önlemek için kapıları rüzgardan uzak tutun.

Eğer ilk kez kamp yapacaksanız makalelerimize göz atmanızı tavsiye ederim 🙂 Daha eğlenceli ve daha pratik kamp yapmanız için ipuçları sunacaktır ve size yardımcı olacaktır.

Önceki Yazı
Ayak Burkulmasında Tedavi Yöntemleri
Sonraki Yazı
KAMP MUTFAĞI MALZEMELERİ

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.