Arama
Kamp Alanı Ekle
  • Kaydettiğiniz yer yok.

Kaydettikleriniz : 0 kayıt

Giriş

Kamp Türleri

Kamp Türleri

Nasıl, nerede ve neden kamp yapmayı sevdiğinize gelince belirlenmiş kurallar yoktur. Ve her belirsiz kamp türünde bile, herkes farklı şekilde hareket eder. Farklı kamp türlerinin her biri, farklı kampçı türlerinin kendilerine uygun bir şekilde dışarıda uyumaktan keyif almalarını sağlar.

Bu yazımız , duymuş olabileceğiniz veya duymadığınız bazı kamp türlerini özetlemektedir. Belki de onları farklı bir adla tanıyorsunuz.

Kişisel tercihlerin yanı sıra, bazı kampçılar bulundukları yere, mevsime ve kullanabilecekleri donanıma göre belirli bir kamp türü seçeceklerdir. Kamp yapmanın maliyeti (ve ilgili tüm donanım) da bir etkiye sahip olabilir.

Belirli bir sırayla, 7 farklı kamp türü aşağıda özetleyelim;

1.Glamping

Glamping, konfor ve lüksten ödün vermeden açık havada vakit geçirmenin ideal yoludur. Glamping geliştikçe, insanların bunu yapma şekli de gelişti. Lüks glamping tatil köyleri, 5 yıldızlı otellerden gelen tekliflere rakip olan birinci sınıf konaklama sağlayan her yerde ortaya çıkıyor. Bunlar, tatilcilerin genellikle kampçılıkla ilgili tüm zorlukları tamamen ortadan kaldırmalarına olanak tanır. Bu nedenle, glamping yapmak en pahalı kamp türlerinden biri olabilir, ancak bunun gerçekleşmesi için herhangi bir teçhizata yatırım yapmanıza gerek yoktur.

Glamping konforlu kamp yapmak isteyenler için mükemmel bir kamp türüdür.

2.Araba kampı

Araba kampı, en yaygın kamp türlerinden biridir. Arabanızı kamp malzemeleriyle ağzına kadar paketlemeyi, istediğiniz bir kamp alanına kadar gitmeyi ve arabanızın hemen yanına çadırınızı kurmayı içerir. Çok basit! Araba kampının güzelliği, ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi yanınızda getirebilmeniz ve sadece arabanızın boyutuyla sınırlı olmasıdır. Aynı zamanda ailenizle  vakit geçirmenin ucuz bir yoludur. Tüm kamp malzemelerinize yatırım yaptıktan sonra, kamp yeri maliyetleri genellikle çok uygundur.

Araba kampına ilk kez çıkıyorsanız sizin için hazırladığımız

Blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

3.Vahşi kamp

Vahşi kamp terimi birkaç farklı şekilde kullanılmaktadır. Ancak, benim için vahşi kamp, hiçliğin ortasında bir çadır kurmaktır!

Vahşi kamp, ​​sırt çantasıyla gezme, kano kampı ve bisiklete binme ile el ele gider. Doğası gereği medeniyetten o kadar uzak olduğun anlamına gelir ki tüm kamp malzemelerinizi yanınızda taşımak zorundasınız. Yürüyüşçüler, bisikletçiler ve kanocular için vahşi kamp, ​​uzun vahşi doğa gezileri için olanak sağlar.

Vahşi kamp malzemeleri, yüksek performansı ve düşük ağırlığı nedeniyle maliyetli olabilir. Ancak, ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzda (bazılarını kiralayabileceğiniz).

4.Bivvying

Bivvying, vahşi doğada kamp yapmaktır, ancak çadırsızdır! Bunun yerine, kampçılar, esasen hava koşullarından yeterince koruma sağlayan su geçirmez bir çuval olan bir çadır çantasına sığınır.

Bivvying, kampçıların kamp yapmanın yasallığının söz konusu olabileceği alanlarda geceleri uyumasına olanak tanıyan bir vahşi kamp türüdür. Vahşi kampçılıkla ilgili kurallar ülkeden ülkeye değişiyor ve çadırsız uyumanın aslında kamp olarak sayılmadığı tartışılıyor.

Çadırsız uyumak aynı zamanda hızlı ve kolay bir şekilde hareket edebileceğiniz anlamına gelir ve çok daha dikkat çekmezsiniz

Maliyet açısından ikiye katlanmak, kamp yapmak için vahşi kamptan daha ucuz bir yoldur. İyi bir çadır çantası, hafif bir çadırdan çok daha ucuzdur. Aynı zamanda daha küçük ve daha hafiftir, bu da kısa mesafeli bisikletçiler, kano kampçıları ve sırt çantalı gezginler için mükemmel bir seçenek haline getirir.

5.Karavan

Bir karavanda kamp yapmak, vahşi doğada seyahat etmek ve zamanın tadını çıkarmak için tam özgürlüğe sahip olmanın nihai yoludur.

Birçok karavanı sadece kamp alanlarında kamp yapar. Bu, küçük bir dairede kalmanın tüm konforuna sahip olmalarını sağlamak için elektrik, su ve atık borularına bağlanmalarını sağlar.

Vahşi kamp, ​​sandal gezintisi veya kuru kamp olarak bilinir. Sadece yerleşik jeneratörler veya piller tarafından sağlanan elektrikle yaşamaya dayanır. Ancak bu tarz bir kamyonet ve karavan kampı maliyetleri hemen düşürür ve daha fazla seyahat özgürlüğü sağlar.

Açıkçası, bir karavan veya karavan satın almak oldukça büyük bir yatırımdır. Aynı zamanda kamp fanatiklerinin sonraki yıllarda daha rahat bir kamp deneyimi yaşamaları için mükemmel bir yoldur.

6.Kış kampı

Kış kampı, sadece gerçekten soğuk koşullarda, yukarıdaki kamp türlerinin tümünü içerebilen oldukça genel bir terimdir! Bununla birlikte, kış kampı, sadece bir hayatta kalma egzersizi değil, deneyimin keyifli olmasını sağlamak için bir dizi başka beceri ve özel bilgi gerektirir.

Çoğu insan için kış kampı kar içerir. Ve bu nedenle, karın vahşi doğada yaşamanın getirdiği ek zorluklarla başa çıkmak için, kış kampları zamanınızın çoğunda öğeleri yönetmeyi içerecektir. Kar çukurlarını kazmak, yakacak odun toplamak ve kesmek, ateşe yönelmek, sıcak su kaynatmak ve harika yemekler pişirmek, kış kampı deneyiminin bir parçasıdır.

Bazı kamp alanları yıl boyunca açıktır ve işleri biraz daha kolaylaştırır. Bununla birlikte, birçok insan kırsal bölgede kış kampına gider ve bu da onu başka bir düşük maliyetli seçenek haline getirir. Maliyet açısından bakıldığında, kış çadırları ve soğuk hava teçhizatı 3 mevsimlik teçhizattan daha pahalı olma eğilimindedir.

Eğer tam size göre bir kamp ise kış kampı için yazdığımız

yazılarımıza göz atabilirsiniz. 🙂

Hangi kamp türünü severseniz sevin, getirdiği huzur, sadelik ve sakinliğin tadını çıkararak mutlu vakit geçirmek en güzeli olacaktır.

 

 

Önceki Yazı
Kış Mevsiminde Doğa Yürüyüşü
Sonraki Yazı
Kış Mevsiminde En İyi Yurt İçi Rotanız

Yorum ekle

Email adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.